Prosím, dá se koupit u nás pasta na balzové pádlo?
Nějak mě to zaujalo. Vylepšit své břitvy ještě před obtažením na řemeni....
Děkuji.
Balsa jakožto obtahovák
Re: Balsa jakožto obtahovák
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Mons prosím a jakou má ta balza na tom tvém pádle tloušťku?
Koukal jsem v modelářích mají dost různé tlouštky a to by mohlo mít také docela zásadní vliv...
Koukal jsem v modelářích mají dost různé tlouštky a to by mohlo mít také docela zásadní vliv...
Zhruba 4 mm, je úplně hladká, na spodní straně je umístěn magnetický gumový pás sloužící k upevnění na kovové tělo obtahováku.
@Drvoštěp: Ja som leštiacu pastu rozmiešal v oleji s petrolejom a naniesol na pádlo. Zo začiatku obťahovania je tam toho navyše. Potom sa to zaseká do dreva a prebytok sa odstráni. Ešte som nepridával a balza už je čierna od kovu. (pasta bola modrá.)
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.
Díky Ryžo. A ta modrá pasta se dá kúpit v drogerii či jen objednat na netu?
Mám doma pastu zelenou IV ve válečku pro nejemnější leštění do 2. až 3. stupně oceli, Al, bar. kovy a plasty.
Je vhodná i na břitvy? Nevím...
Mám doma pastu zelenou IV ve válečku pro nejemnější leštění do 2. až 3. stupně oceli, Al, bar. kovy a plasty.
Je vhodná i na břitvy? Nevím...
Tu je link kde som to kupoval
http://www.micronplus.cz/lestici-a-brusne-pasty
Ako vidíš, ten diapazón pást je hodne široký. Ja som zvolil tú UNIPOL modrú (niekde som videl , že je na úrovni 10 - čiže najjemnejšia), ale netvrdím, že tam nie sú lepšie pasty. Mám doma tú istú zelenú ako Ty - pragopol IV - tá dáva znateľne zrnitejší povrch. A to značenie Pragopol I,II,III,IV je zavádzajúce, lebo jemnosť nejde v poradí(IV nie je najjemnejšia - raz som to konzultoval s nejakým predajcom).
U tej mojej modrej je pravda že je suchá, ako píšu v popise. Ťažšie sa rozpúšťa v oleji, a keď ju dávam na malý filcový lamelový kotúčik na vrtačke na sucho, tak sa jej tam neuchytí veľa. Možno s masnejšou, alebo pastovou konzistenciou by bola práca konfortnejšia.
Každopádne s výsledkami som spokojný, či už pri obťahovaní, alebo pri záverečnom leštení britvy pri renovácii. Nastupuje po šmirgli 3000 na sucho na spomenutom filcovom kotúčiku. A ešte ju používam s olejom ako slurry, na tvrdom hladkom kameni, aby som mohol ísť proti ostriu a nevyťahoval ihlu - to je v začiatkoch.
http://www.micronplus.cz/lestici-a-brusne-pasty
Ako vidíš, ten diapazón pást je hodne široký. Ja som zvolil tú UNIPOL modrú (niekde som videl , že je na úrovni 10 - čiže najjemnejšia), ale netvrdím, že tam nie sú lepšie pasty. Mám doma tú istú zelenú ako Ty - pragopol IV - tá dáva znateľne zrnitejší povrch. A to značenie Pragopol I,II,III,IV je zavádzajúce, lebo jemnosť nejde v poradí(IV nie je najjemnejšia - raz som to konzultoval s nejakým predajcom).
U tej mojej modrej je pravda že je suchá, ako píšu v popise. Ťažšie sa rozpúšťa v oleji, a keď ju dávam na malý filcový lamelový kotúčik na vrtačke na sucho, tak sa jej tam neuchytí veľa. Možno s masnejšou, alebo pastovou konzistenciou by bola práca konfortnejšia.
Každopádne s výsledkami som spokojný, či už pri obťahovaní, alebo pri záverečnom leštení britvy pri renovácii. Nastupuje po šmirgli 3000 na sucho na spomenutom filcovom kotúčiku. A ešte ju používam s olejom ako slurry, na tvrdom hladkom kameni, aby som mohol ísť proti ostriu a nevyťahoval ihlu - to je v začiatkoch.
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.
Prodávají se i tekuté pasty...
Snad by se to ušetřilo prácu s rozpouštěním v oleji.
Ale nikdy jsem to neměl v ruce, takže nemůžu soudit co je lepší.
Nějaké zkušenosti s tekutou pastou?
A velké díky za ochotu.
Snad by se to ušetřilo prácu s rozpouštěním v oleji.
Ale nikdy jsem to neměl v ruce, takže nemůžu soudit co je lepší.
Nějaké zkušenosti s tekutou pastou?
A velké díky za ochotu.