iKon X3 Slant

...lidově bagry a kotvy.
david_ul
Příspěvky: 908
Registrován: 27 bře 2013, 12:51

iKon X3 Slant

Příspěvek od david_ul »

Dobrý den přátelé mokrého holení,

16.11 2016 jsem si pořídil "nový" holící strojek. Dnes mi přišel balík. Od rána jsem byl jak na trní a čekal... a čekal. (Česká pošta). No až jsem se dočkal.

Můj nový holící strojek měl hodně dlouhou cestu. Z výrobny někde v Americké Číně až do Brna. Z Brna přes Brno (další poštovní uzel v Brně) do Ústí nad Labem. No a teď už je u mě a píši Vám o něm. Někteří si již všimli, že jsem ještě nenapsal o jaký strojek jde. No stačí se podívat do nadpisu. Píše se tam iKon X3 Slant Bulldog.
Takže holící strojek ze ze "země Trampa" USA.

Holící strojek je ze 100% nerezové oceli. Tedy jak hlava tak u ručka ( oprava.... nerezová je pouze ručka. Hlava je z hliníku).
Ručku je design Bulldog. Má silný ABS vzorek proti klouzání ve vodě. (Jak se to proboha jmenuje :) )
Celý strojek je vyveden v matném provedení. Je to leštěný povrch
Hmotnost 104 g (opsal jsem z webu nevážil jsem)
Délka rukojeti 83 mm dle webu. Já naměřil 8,00 cm Ručka není dutá. Je tam dutina pouze na závit o délce 2,3 cm.
délka a šířka hlavy: 4.3 cm x 2,6 cm
průměr ručky v nejširším místě : 1,3 cm
Jediné logo (nemám rád loga) je na spodní části ručky. Tam je napsáno iKoN
Hlava holícího strojku je typu SLANT. Což je speciálně zakřivená hlava.



Web výrobků značky Ikon je zde:
http://ikonrazors.com

model Ikon X3 je zde:
http://ikonrazors.com/shop/ikon-razors/ ... m-bulldog/

Cena: v USA je to 70 Dolarů (Amerických :) )
Cena v Brně : e-shop Upravse.cz 16.11 2016 2229,00 Kč

Balíček z e-shop Upravse.cz přišel krásně zabalení a pořádně zabezpečený polystyrenovými písmenky. Bylo tam samé "S" asi jako "super zákazník" :)
Samotný strojek byl v originál krabičce, která byla taky ještě zabalená do 6x obmotané bublinky. Takže strojek i krabička na 100% v pořádku.
Ještě jsem si do balíčku naporoučel několik testovacích čepelek Ladas Super Stainless, Rapira Chrome, Rapira Platinum Lux, Rapira Platinum Swedish Supersteel. Tak uvidím při testování.

Očekávám od strojku to co jsem viděl na videích na YTB i na různých břitva či holících fórech. Takže čekám kvalitu, jemné holení při tom kvalitní a důkladné. Někdo si stěžuje na těžkou ručku Bulldog. Někdo zase na to, že strojek má zakřivenou hlavu :(
U té těžké ručky to chápu. Jednu mám na jiném strojku a chtělo to si hodně zvyknout. Ale stěžovat si na křivou hlavu u strojku Slant to chce opravdu hodně odvahy s tím vyjít veřejně na web.
Co jsem viděl na YTB, že jedním tahem sundal uživatel tímto strojkem týdenní vous. Když budu přehánět tak stačí tímto strojkem sjet obličej od ucha k bradě a je hotovo. Samozřejmě pro úplně hladké oholení jsou 4 průtahy důležité.
Jsem zvědav jak se s tímto strojkem poperou čepelky, které nejsou tak ostré. Hodně uživatelů srovnává všechny slant strojky se strojkem Merkur 37C (malá kousek) a Merkur 39c (velká kousek).
Osobně jsem měl dilema. Jestli si pořídit model Merkur 37c i 39c. Nakonec jsem zvolil Ikon, kvůli tomu, že je lépe vyroben. U Merkuru jsem se 2x spálil kvalitou u chromu i zpracování dílů.
U Ikonu mě přesvědčila i 100% nerez. Ta je chirurgicky čistá a tudíž hypoalergenní . Takže by na ni neměl mít nikdo alergickou reakci.

Když v rychlosti srovnám strojek Ikon X3 slant a Merkur 37c tak mají stejně dlouhou ručku. 80 mm.
Merkur je údajně agresivnější než Ikon. Co jsem viděl na videích tak Ikon je zase preciznější v holení.
Merkur 37c je jen dvoudílný. Ikon X3 je troj dílný. Takže se lépe čistí a lépe se dokoupí poškozený díl.
Hmotnost Merkur 37c 77g x Ikon X3 104 g. Rozdíl pro někoho brutální. Pro někoho malý. 27 g rozdíl. Merkur je lehčí.

Přikládám fotky zde: https://1drv.ms/f/s!AuxzsTO-430BoVPebwpu-YF_BZ8s
nebo malé jako přílohu v recenzi strojku

Nuže, kdo k tomu má co napsat nechť píše. Kdo chce koukat ať kouká.

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) david_ul dne 26 lis 2016, 09:27, celkem upraveno 2 x.
David a jeho žiletky
nithro

Re: iKon X3 Slant Bulldog

Příspěvek od nithro »

Zdravím tě Davide,

prvně gratulace k novému "slantu", sám ho už nějaký ten pátek používám.

Objednával jsem z shaving.ie, kde mě ve variantě SE, tedy s trochu jinou ručkou (matná), která se dle mého vkusu k matné hlavě hodí trošku víc (ale to je jen o vnímání vkusu, na výsledek holení to vliv nemá) :)

Cena včetně poštovného byla po přepočtu cca 1600,- Kč, - link

Dovolím si tě poopravit. Ručka stroječku je skutečně vyrobena z nerez oceli, hlava však nikoliv. Ta je vyrobane z hliníku ;)

Rovněž si dovolím navrhnout úpravu názvu tématu, pokud se nebudeš zlobit a to tak, že bys vypustil název ručky :) ať tu pak nemusíme zakládat každý téma na stroječek, který má stejnou hlavu a lyší se pouze ručkou :) bude všechno pěkně pod jednou střechou :)

PS: jak se ti daří centrování žiletky, mě občas zazlobí :)
PS2: vinci jistě rád doplní svoje zkušenosti s tímto stroječkem :)
Uživatelský avatar
badys
Příspěvky: 161
Registrován: 20 led 2015, 19:05

Re: iKon X3 Slant Bulldog

Příspěvek od badys »

Ahoj, také tento strojek používám už někdy od srpna a mám ho ve stejném provedení - SE ručka jako nithro a kupoval jsem ho i ve stejném shopu jako nithro.
Jelikož mám i Merkur 37C, tak mohu porovnávat a opravdu je Merkur agresivnější. X3 naopak nemá problém s vystředěním čepelky jako Merkur, nicméně pokud bych si měl nechat jenom jeden, zůstal by Merkur právě kvůli té větší agresivitě, která je pro mé velmi tvrdé vousy lepší a dává mne o něco hladší oholení. X3 mne nechává jakoby mikrostrniště (2 průtahy - křížem a proti, pokud 3 průtahy mám drobné podráždění), ale příjemnost holení naprosto nejlepší jakou jsem zažil. Nejlépe pro mne X3 funguje se žiletkami Silverpol a Mühle.
Kdo kupuje nový strojek, má normální vousy a chce se holit každý den, tak by rozhodně měl zahrnout X3 do svého výběru a myslím, že pokud ho koupí na zahraničním shopu, kde jsou ceny fakt příznivé i po započítání dopravy, získá krásný nezáludný pohodlný strojek, který bude věrně sloužit. Případně se nechá koupit i samotná hlava bez ručky. Já se trochu stále rozhoduji ke koupi jeho neslantového bratra "104 Tech", což je prý současně to nejagresivnější co lze v DE koupit. Pokud se rozhodnu, tak hlava X3 asi půjde z domu :oops:
REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
david_ul
Příspěvky: 908
Registrován: 27 bře 2013, 12:51

Re: iKon X3 Slant Bulldog

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno kolegové,

děkuji za zprávy.

Nithro - Ano máš pravdu, že hlava je z hliníku. Za tuto nepřesnost se omlouvám, že jsem ji nenapsal. Holt i když si dávám pozor co píši. Někdy je myšlenka rychlejší jak klávesnice.
Ale ano je to tak. Ručka je nerez a hlava je hliník.
Popravdě zdá se mi, že ručka je trochu matná. Oproti té druhé co jsem měl tak ta je více lesklá.
Téma jsem upravil. Je to dobrý nápad. Upraveno dnes ráno 19.11 2016 6:40 a něco.
Centrování čepelky: zatím jsem necentroval. Strojek mám od včerejška a tak jsem ještě nezkoušel holení, ani centrování. Jen jsem jej prohlédl, kdyby na něm byla výrobní chyba.
Nákup na Upravse.cz byl proto, že i když je ještě Anglie v EU tak při tak velké ceně strojku by mě podle celníku neminulo proclení. Takže bych se dostal možná na stejnou cenu nebo větší. Vím, že jsem to řešil a nákupem v Anglii bych ušetřil něco okolo 100 Kč. No a Ty by mi stejně sežral poplatek České poště za zastupování při proclení. Tyhle zahraniční e-shopy mají své místo. Rozhodně, když se něco vyplatí proč to nedovést. Nebo, když žiješ v Anglii tak to nemá chybu neřešíš objednáš. Ale v tu chvíli je to to samé co jsem udělal já. Nakoupil u lokálního zdroje.

badys
I Tobě díky za zprávu. Popravdě rozhodoval jsem se který strojek si koupit. Ale nakonec mě zlomil fakt, že jsem už dva strojky Merkur neúspěšně reklamoval v Německu. Takže zvítězil rozum.
Jen tak pro zajímavost. Reklamoval jsem Merkur Futur (ohnutá ručka) a Merkur Vision vylomené zámečky u lopatek hlavy. Prostě se vydrolili. Úspěšnost reklamace 0 :(
Takže proto jsem zvolil jinou značku.
Viděl jsem, že není problém udělat 4 průtahy. Ale každý je jiný a tak uvidím na sobě. Já jsem schválně kalkuloval s tím, že strojek je mírně agresivní a nebude tolik škodit :) Dle videí co jsem viděl tak holí precizně a do hladka. Uvidím. Mám na test čepelky Rapira.
Na strojek 104 Tech jsem koukal taky, ale chtěl jsem slant. Agresivní strojek mám Muhle R41 a jsem za ní rád. Je precizní a světe div se vůbec nekouše.
Já jsem uvažoval o tom, kdyby byla hlava u Merkuru slant odendavací. Jako, že není. Tak bych ji zkusil.
Uvidíme jak chutnají čepelky Rapira Ikonu. Rovnou kouknu na vystředění.
Jestli jsi myslel Polsilvery tak Ty jsem měl doma a jsou výborný. Pro mě top čepelka.

David
David a jeho žiletky
Uživatelský avatar
badys
Příspěvky: 161
Registrován: 20 led 2015, 19:05

Re: iKon X3 Slant

Příspěvek od badys »

davide_ul z Anglie žádné clo ani DPH neplatí, ale v budoucnu díky brexitu co není, může být. A tuším, že ostrov Man (štětky Simpson) to má ještě trochu jinak, zde by se ani v budoucnu DPH a clo platit asi nemuselo. Sic patří pod UK, ale někde jsem četl, že některé smlouvy s EU má po vlastní koleji. Ale čert ví co vlastně v letech budoucích v tomto směru s Anglií budena a s ostrovem Man jestli to chápu dobře. Ale máš pravdu, že případná reklamace by byla malinko složitější už kvůli dopravě do zahraničí a placení poštovného.

Sorry za OT

A ano žiletky Polsilver Iridium.
REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
david_ul
Příspěvky: 908
Registrován: 27 bře 2013, 12:51

Re: iKon X3 Slant

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Badysi,

já jsem dostal informaci od celní správy, že i v EU je měřené clo při obchodě do 25 Dolarů - ekvivalent Eura dle ČNB. U darů nebo u rodinných zásilek je clo od 40 Dolarů (jestli si to pamatuji).
Pak se vyměřuje DPH. Nebo clo nebo oboje.

Clo a DPH je vždy u alkoholu a u kosmetiky s příměsí alkoholu.

Přesně si to nepamatuji. Bylo to moc čísel. Ale lepší je se podívat na web celní správy.

Nebudeme to řešit. Prostě jak píšeš kvůli reklamaci je lepší lokální zdroj. Potom se to ze zahraničí prodraží. I když by Ti měli udělat svoz vadného zboží v rámci EU zdarma. Jednotná směrnice a zákon a volném pohybu zboží a reklamací. Ale známe to. Každý to zkouší nějak obejít.

Zaznamenal jsi se strojkem nějaké problémy, vysloveně, že by ta či ono čepelka neseděla. Buď fyzicky nebo Ti neseděla kvalitou?

Díky

David
David a jeho žiletky
Freedom
Příspěvky: 78
Registrován: 08 úno 2014, 19:43

Re: iKon X3 Slant

Příspěvek od Freedom »

Jen doplním, že iKon doopravdy dělá i celo nerezové strojky, ale jednak jsou mnohem dražší a osobně se mi ani moc nelíbí.

https://www.executive-shaving.co.uk/pro ... ory_ID/277

Nějak nechápu tu jejich potřebu na nerez cpát ještě nějakou povrchovou úpravu. Tahle klasika co máš ty je mnohem hezčí než tahle dvoubarevná šílenost.

PS: Pokud si tady čte majitel upravse.cz, tak by to chtělo zpřesnit u některých výrobků popis produktu. Jsou někdy až lživé...
Uživatelský avatar
badys
Příspěvky: 161
Registrován: 20 led 2015, 19:05

Re: iKon X3 Slant

Příspěvek od badys »

Co se týká čepelek, tak mne trochu zklamaly modré Astry, které mne přijdou obecně trochu ostřejší s kratší výdrží než zelené. Prostě modré Astry mne trochu pořezaly na bradě a způsobily podráždění-
Zrovna tak podráždění od Gillette Silver Blue + velké svědění obličeje po holení, zkoušeno několikrát. Zajímavé, že na zahraničních fórech většina uživatelů hodnotí tuto žiletku jako nejlepší v tomto strojku společně s Feather
Průměrné - zelené Astry, Timor a i Feather
Výborné - Polsilver, Mühle a Personna
U strojku mne sedí více strmější úhel - tzn. ručka blíž k tváři, ale jak jsem psal stejně cítím po dvou průchodech mikrostrniště spíše tedy nanostrniště - je ale férové napsat, že mé dva primární strojky jsou Moongoose SE a Mühle R41 2013, kde oholení zpravidla bývá BBS a to nanostrniště prostě nemám.
REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Redysh
Příspěvky: 51
Registrován: 10 srp 2014, 13:58
Bydliště: Nymburk

Re: iKon X3 Slant

Příspěvek od Redysh »

Ahoj Davide,
gratuluji Ti k parádnímu strojku i k parádním fotkám!

Věřím, že se slantovým typem strojku budeš velice spokojený. Tím, že strojek čepelku nejenom prohne, ale i zkroutí, žiletka je tak pevněji usazena v holící hlavě, méně vibruje a zdá se být déle ostrá. Díky tomu pak strojek lépe a důkladněji holí.

Já jsem měl, nebo stále ještě mám, několik holících strojků, ale mým nejoblíbenějším je jednoznačně slantový Merkur 37C, který považuji za svůj osobní referenční strojek a porovnávám s ním všechny ostatní. Prestože mi tento strojek naprosto vyhovuje, pocítil jsem potřebu vyzkoušet i jiné slantové strojky.

Nejvíce mě lákají celonerezové strojky, mezi které jsem (jak jsem právě zjistil, tak asi mylně) počítal i Tebou zakoupený iKon X3 Slant. Na něm mě však odradila skutečnost, jak jsem se dočetl na různých fórech o klasickém holení, že je méně agresivní než Merkur 37C, což by mi nevyhovovalo. Velmi vysoká je také jeho cena.

Dalšími nerezovými slant strojky v mém výběru byly strojky z nabídky Above The Tie:
https://www.abovethetie.com/search?type ... +tie+slant
Zde jsem se holícími vlastnostmi vzhledem k jejich ceně ani nezabýval.

Stejný důvod (příliš vysoká cena) vyřadila z mého výběru i další nerez strojek Wunderbar Slant Razor od RazoRock:
http://www.italianbarber.com/products/r ... lant-razor
Tento strojek mě však stále láká. Co jsem tak četl recenze, měla by to být bomba.

Nakonec jsem se tedy smířil s tím, že strojek nebude celonerezový. Že bude celý z pochromované slitiny nebo že bude z nerezu pouze ručka a hlava bude slitinová.

Do oka mi padl strojek German 37 Slant Razor od RazoRock, který by mimochodem řešil i Tvojí poznámku "Já jsem uvažoval o tom, kdyby byla hlava u Merkuru slant odendavací. Jako, že není.":
http://www.italianbarber.com/products/r ... sionshobel
Protože se však jedná prakticky o klon Merkuru 37C, nemělo by pro mě smysl si ho pořizovat.

Nakonec jsem tedy objednal slantový strojek od Maggard Razors. Pokovenou zinkovou hlavu Slant Safety Razor Head + nerezovou ručku MR11 Stainless Steel Handle. Uvedená kombinace je vyobrazená v odkazu:
http://www.maggardrazors.com/product/ma ... azor-head/#
Strojek by měl být dle recenzí agresivnější než Merkur 37C, tak jsem na něj velmi zvědavý. Objednal jsem jej 11.11.2016, odeslán byl z USA 14.11.2016 s deklarovanou dobou přepravy 10 až 20 dnů. Čekám tedy na jeho doručení a nemohu se dočkat. Cena byla 14,00USD ručka + 15,95USD hlava + 5,19USD doprava do ČR, tj. celkem 35,14USD. Uvidím co na to celníci, zda ještě budu platit DPH a výpalné poště. Až strojek dorazí a já ho vyzkouším, napíšu na fórum jeho recenzi.

Jinak co se týká Tvého problému s reklamacemi strojků Merkur, já s ní mám naopak dobrou zkušenost. Dva měsíce před vypršením 2-leté záruční doby se mi při běžné výměně žiletky ulomil upevňovací šroub z hlavy Merkuru 37C. Strojek jsem reklamoval u prodejce v ČR (Luxury-world.cz), který jí podstoupil k řešení výrobci do Německa. Reklamace byla uznána jako oprávněná a po měsíci mi byla zaslána nová horní část hlavy (spodní část je slisovaná spolu s ručkou).

Jestli jsem se příliš odchýlil od tématu, tak se omlouvám. Myslím si, že pro někoho, kdo vybírá slantový holící strojek, by zde uvedené informace mohly být užitečné.

Zdraví
Redysh
vsezved
Příspěvky: 612
Registrován: 12 kvě 2014, 09:35
Bydliště: Plzeň jih

Re: iKon X3 Slant

Příspěvek od vsezved »

@Redysh
Trochu mimo téma, ale rád bych věděl všechny náklady spojené s proclením. Letos se změnily podmínky a prý je potřeba ještě nějaký další papírování.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“