Razor Master - Finska mydla na holeni

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
retroman

TOIVO mýdlo na holení

Příspěvek od retroman »

EDIT Wiking: Slouceno retromanovo puvodni tema jednoho mydla teto firmy pod celkove tema Razor Master - Finska mydla na holeni .

Před časem jsem si pořídil mýdlo na holení TOIVO. Při jeho výběru hrála významnou roli jeho velmi netypická vůně připomínající hořící dřevo a moje zvědavost, jelikož zde na fóru jsem o něm nenašel ani zmínku. Dnes jsem jej poprvé vyzkoušel a dovoluji si tu o něm napsat.

Váleček mýdla o hmotnosti 80 g je zabalen do papíru a zhora i zespodu je opatřen etiketou černé barvy s hnědobílým lemem a bílým písmem. Barva mýdla je výrazně hnědá, jakoby žilkovaná. Mýdlo je spíše měkčí, bez potíží jsem ho prsty natlačil do prázdné krabičky. Vůně je velmi výrazná a připomíná vůni, kterou si přinesu domů, když někde přes noc sedím u ohně.

Pěnu se mi mou jezevčicí z DM drogerie podařilo našlehat naprosto hladce i v brněnské tvrdé vodě. Našlehaná pěna měla barvu bílé kávy, povedla se mi tak akorát, ani hustá ani řídká, na povrchu s většími bublinkami než uvnitř, ale nevšiml jsem si, že by padala. Při holení jsem si nevšiml žádných nepříjemných průvodních jevů, žádné zarudnutí, žádné štípání. Žiletka mi po tváři klouzala jak se patří, změkčení vousů bez problémů. Po holení jsem použil VPH Alpa Windsor Fresh a i po hodině mám pocit, že stále voním mýdlem.

Za sebe jsem byl velmi spokojen, uvidíme jak tahle vůně bude vyhovovat mé ženě.
Drvoštěp

Re: TOIVO mýdlo na holení

Příspěvek od Drvoštěp »

Jen doplňuji: Je to značka Razor Master, ruční výroba ve Finsku.
8-)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Slovi

Příspěvek od Slovi »

Přiznám se, že výše popisovanou vůni mýdla si opravdu na tváři nedovedu představit :shock:
relka

Příspěvek od relka »

Zeptám se na barvu pěny. Také hnědá? Kdysi jsem zkoušel mýdlo hnědé barvy a měl jsem problémy s některými místy na tváři. Prostě jsem je přehlédnul a po kontrole tváře musel neoholená místa doholit...s bílou tyhle problémy nemám
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
retroman

Příspěvek od retroman »

Po našlehání má pěna barvu bílé kávy se spoustou mléka. Je hodně světlá, rozhodně světlejší než barva pokožky.

Ovšem odhalil jsem potíž jiného rázu. I po několika dnech a vymytích štětky tato stále voní po tomto mýdle. Může tak dojít ke kolizi vůní při přechodu na jiné mýdlo.
relka

Příspěvek od relka »

A...je to /nebo bude/ skutečně potíž? Štětka vždy voní po mýdle a jako kluk jsem strašně rád zabořil nos do tátovi štětky..Ta vůně se v ní drží neskutečně dlouho a s časem se trochu mění. Dnes to provádí moje vnoučata a taky si to užívají. Fakt je, že mýdel měl jedno..možná dva druhy. Osobně používám Barbus a Cellu, ..v létě ještě Proraso a to je s mentolem. Po přechodu žádná tragedie, prostě štětka převezme vůni a žádné problémy jsem nezaznamenal.Možná zpočátku dojde k pronutí vůní, ale nemyslím že by to moc vadilo. Zase je pravda, každý máme nos nastavený jinak a některá parfemace může být "agresivnější"...nebo ji tak můžeme vnímat.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
retroman

Příspěvek od retroman »

Potíž to nejspíše nebude. Teď po několika dnech je vůně mýdla ze štětky sice patrná, ale zřetelně ztrácí sílu.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Také po těchhle mýdlech pokukuji, na Upravse se jich objevilo docela dost.

Pokukuji po 4 vůních, ale asi je nespotřebuji za rok spolu s tím co mám doma,
spíš bych to viděl tak na dva až tři.

Jak je to se skladováním, kolik vydrží, nebo je lépe mýdla strčit do ledničky ?
V noci slyším i vousy růst
retroman

Příspěvek od retroman »

Mám jej teprve chvíli. Dle složení (Potassium Stearate, Potassium Cocoate, Aqua, Pinus Sylvestris Wood Tar, Glycerin) tam nevidím žádný stabilizátor, takže spíš do lednice s ním. Měl jsem vyhlédnuto též jejich mýdlo s kávovou vůní, ale naživo mi ta vůně nenaplnila očekávání.
Jersey

Příspěvek od Jersey »

retroman píše:Mám jej teprve chvíli. Dle složení (Potassium Stearate, Potassium Cocoate, Aqua, Pinus Sylvestris Wood Tar, Glycerin) tam nevidím žádný stabilizátor, takže spíš do lednice s ním. Měl jsem vyhlédnuto též jejich mýdlo s kávovou vůní, ale naživo mi ta vůně nenaplnila očekávání.
Ahoj Retro,

jaký je tedy Tvůj závěr po nějaké době používání tohoto mýdla?

Tu specifickou vůni bych tipoval na zmiňovanou složku Pinus Sylvestris Wood Tar, což je nečištěný terpentin získávaný ze dřeva borovice lesní. Trochu se divím tomu, že si mýdlo zachovává sněhově bílou barvu, neboť tato složka je tradičně hnědá až černá. Má různé využití v medicíně, zde zřejmě vůně a antiseptický účinek..
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“