Tak mám pokračování svého pokusu o nabroušení GD. Po posledním příspěvku jsem ještě několik večerů vzal do ruky zubatou GD a zcela bez přítlaku se zoubky zmenšovali, ale bylo to hrozně nekonečné, neměl jsem dostatek trpělivosti. Opět jsem zalovil na internetu a z výše uvedeného německého obchodu jsem objednal King 1000, Cena byla jen o něco málo větší než přes ebay, ale domů brousek dorazil už za 4 dny. Trochu jsem jej olapoval pomocí smirku 800 a po krátkých 3 večerech byla krásná fazetka hotova (krásná myslím jen vzhledem k tomu, že to je moje první, ještě musím dopilovat techniku, ptorože GD není zcela rovná a fazetka není všude stejná).
Pochopil jsem, že mikroskop je dost důležitý, protože pouhým okem proti světlu jsem chyby již neregistroval, ale ve skutečnosti ostří vykazovalo ještě nějaké malinké zoubky.
Na Kingovi jsem viděl dost rychlý úbytek materiálu a po několika málo minutách jsem musel měnit probroušenou pásku. Při srovnávání na korundových brouskách se páska ne a ne probrousit.
Po fazetce jsem krásku líznul ještě na korundu s gritem B a poté C, což trvalo cca 2 hodiny, musím podotkout, že jsem stále vše kontroloval pod zvětšovadlem a ověřoval, zda se tahy projevují.
No a dnes ihned po nabroušení se vlas ochotně přefilk i bez obtahování krásky na řemenu (v některých místech se před obtáhnutím jen nařízl podélně). Po testu na vlasu jsem se prvně oholil kráskou, kterou jsem si sám nabrousil. Oholení bylo v pořádku, ostří nebylo tak jedovaté jako při prvním uchopení krásky nabroušené mistrem Petrem Smékalem. Část obličeje jsem nechal krásce, kterou brousil mistr před cca. měsícem a půl a dojem z holení byl z obou dam totožný (holím se cca 2-3x do týdne).
Jen dodám, že kráska, kterou používám cca měsíc a půl má již znatelné stopy škrábanců na fazetce a řekl bych, že řemen podle lomu světla již trošku mění úhel ostří.
Ještě jednou děkuji za pomoc při řešení mého problému. Obličej se mi již částečně přizpůsobil k holení ocelovou kráskou a bacilus břitvomilus mě již lapil. Už pokukuji po nějaké další chladné společnici.