@Wiking
Já mám tendenci se moc rozepisovat, takže ty podstatné věci pak zaniknou
1) Ano, v balíčku jsou dvě mýdla - ale liší se jen v malých detailech. Hlavní rozdíl je intenzita vůně - v tom větším kulatém mýdle se mi podařilo dosáhnout větší intenzity vůně - a takhle bych to pak chtěla i v definitivní verzi mýdla.
Jinak receptura je v podstatě stejná - s mangovým máslem, avokádovým olejem, ovesným výtažkem a jogurtem. A vůně Santal & Cedr.
Sama jsem zvědavá, jestli se budou nějak víc lišit ta mýdla při holení, jsou v nich tak dvě tři mini odlišnosti.
2) Ta mýdla, která jste testovali před tím, byla v rámci vývoje. Já jsem právě díky vašemu testování vyvíjela a pozměňovala receptury dál.....až jsem došla k této variantě. Takže vlastně vychází z těch původních mýdel. (Tedy první mýdlo, které jste testovali, bylo krémové, to bylo jiné.) Pak druhé byl extrém mýdlo pouze z NaOH.....to byl takový experiment, protože podle toho, co se obecně o mýdlech na holení říká, tak by to nemělo moc fungovat. Takže jsem pak byla překvapená, když mýdlo získalo dobré recenze, byli jste z něj docela nadšení...a na základě tohohle testování jsem pak začala recepturu dál upravovat. A výsledek máte. Základ vychází právě z receptury toho čistě NaOH mýdla, které jste zkoušeli.
Moc vám všem děkuju za vstřícnost a profesionální přístup k testování - díky tomu tahle mýdla vznikají. Tenkrát jsem to sem nenapsala....tak dodatečně aspoň teď
Mýdlo Embrace soaps
Re: Mýdlo Embrace soaps
Určitě by bylo vhodné mít mýdlo vyloženě pro alergiky/extra citlivou pleť. S tím počítám. Je otázka, jestli úplně čisté bez vůně (takhle dělám třeba mýdla na mytí obličeje). Ale už jsem pochopila, že pro vás muže je vůně hodně důležitá, takže možná radši s vůní. Třeba ta vůně mýdla, které testovali chlapi z Břitvy v 2014 byla na bázi levandule, a byly v ní pouze alergeny z levandule (limonene, linalool, geraniol). A vůně se líbila - počítám s ní jako s jednou z variant holicího mýdla. Takže jestli Vám nevadí levandule, to by možná šlo? Zas hodně lidí je na levanduli alergických (na Limonene), tak to se bude muset promyslet.badys píše:.............vyhledávám mýdla spíše neparfemované, ale samozřejmě většina z nás má vůně ráda, tak i já se snažím občas zakoupit mýdlo jen velmi lehce parfemované. Teď používám mýdla s jednoduchou vůní levandule, nebo meruňky s kterými nemám žádný problém. A teď mám na Vás dotaz, jestli se ve Vaší nabídce objeví i takovéto mýdlo?
S uvedením produktu na trh je to tak, že je výhodné mít jednu recepturu, a od té se pak dá schválit více variant vůní. Takhle to mám v plánu. A zároveň se dá pracovat na vývoji další úplně jiné receptury (např. to krémové mýdlo....)
Jinak co do složení mých mýdel, jsou na tzv. přírodní bázi - prostě mýdlo z olejů + přírodní aditiva. Do mýdel na holení nepřidávám ani minerální pigmenty pro barvu, maximálně bych ho dobělila TiO2. Přijde mi, že receptura by měla být maximálně čistá a funkční. Kromě esenciálních olejů používám i kosmetické vonné oleje - a ty už se mezi přírodní složky nepočítají. Ale zase dělají výraznější a stabilnější vůně. A často mohou i míň dráždit pokožku než esenc. oleje - existují např. i vůně bez alergenů.
Co Vy byste preferoval? Mýdlo bez vůně x s vůní jen esenciální oleje x vůně bez alergenů?
Pokud by byla poptávka, udělám ráda variantu mýdla úplně čistou neparfemovanou.
To krémové mýdlo ,by mohla být celkem fajn záležitost
Dnes jsem otestoval verzi z většího kotoučku mýdla.Vůně je opravdu dost a nebojím se říct,že někomu to nemusí vyhovovat,já ten pocit nemám.Pěna se dělá dobře /srovnatelně s mýdlem Cella/ .Stabilita pěny je na výbornou,i po deseti minutách drží velmi dobře,klouzavost také bez problémů ,takže spokojenost ve všech směrech.Možná by tvrdost mýdla mohla být větší,ale jinak mi na jedno oholení stačilo méně jak 1cm krychlový,spíše bych řekl že polovina množství.Rád bych pokud by byla možnost méně parfemace a v nějakém slušném obalu cca 100-150gr.Budu se těšit na další informace od paní Báry.Díky.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
@Bob76
1) Děkuji za recenzi Vůni samozřejmě můžu udělat slabší, jako je v tom druhé mýdle. Záleží na preferencích. Také každý vnímá vůně jinak - pro někoho je santal intenzivní, pro někoho zase jemný a pudrový....takže třeba jiný typ vůně by Vám nepřišel tak silný. Jak má být vůně intenzivní - to je jedna z důležitých věcí, kterou potřebuju zjistit - budu sbírat vaše názory Takže si píšu bod pro slabší vůni - anebo myslíte, že by Vám prostě víc vyhovoval jiný typ vůně?
2) Mýdlo bude postupně tvrdnout. Až dozraje, prostě za 1-2 měsíce bude úplně tvrdé - tohle je receptura na vyloženě tvrdé mýdlo. Teď se ještě nevypařila všechna voda (= v rámci procesu zrání).
3) Gramáž mýdel je další otázka.....prý bývají mýdla kolem 65-80g (i co jsem koukala na internetu). Myslíte, že větší balení by bylo lepší? Průměr kotoučku by byl stejný, tak 3x tloušťka vašeho testeru by bylo 120g. Já původně myslela, že bych dělala gramáž cca 75-80g (2x tlouštka testeru). Mýdla budou balená v krabičkách.
1) Děkuji za recenzi Vůni samozřejmě můžu udělat slabší, jako je v tom druhé mýdle. Záleží na preferencích. Také každý vnímá vůně jinak - pro někoho je santal intenzivní, pro někoho zase jemný a pudrový....takže třeba jiný typ vůně by Vám nepřišel tak silný. Jak má být vůně intenzivní - to je jedna z důležitých věcí, kterou potřebuju zjistit - budu sbírat vaše názory Takže si píšu bod pro slabší vůni - anebo myslíte, že by Vám prostě víc vyhovoval jiný typ vůně?
2) Mýdlo bude postupně tvrdnout. Až dozraje, prostě za 1-2 měsíce bude úplně tvrdé - tohle je receptura na vyloženě tvrdé mýdlo. Teď se ještě nevypařila všechna voda (= v rámci procesu zrání).
3) Gramáž mýdel je další otázka.....prý bývají mýdla kolem 65-80g (i co jsem koukala na internetu). Myslíte, že větší balení by bylo lepší? Průměr kotoučku by byl stejný, tak 3x tloušťka vašeho testeru by bylo 120g. Já původně myslela, že bych dělala gramáž cca 75-80g (2x tlouštka testeru). Mýdla budou balená v krabičkách.
@honda
taky to vidím jako rozumné mít v nabídce i krémové mýdlo. Časem se k němu snad dopracuju Třeba by to nemuselo ani tak dlouho trvat...
taky to vidím jako rozumné mít v nabídce i krémové mýdlo. Časem se k němu snad dopracuju Třeba by to nemuselo ani tak dlouho trvat...
Velice rád bych zde poděkoval za balíček se vzorky, které mi paní Bára zaslala.
O jejich obsahu vypovídá lépe fotka (viz výše), tedy již tím si mne získala.
Pokud je samotné zabalení, Báro, také Vaší prací (předpokládám, že ano), jste skutečně všestranně nadaná. Úhledný, hezký, čistý a "přátelský" balíček.
Holit se budu až zítra, tak pouze stran vůní: MNE TO BAVÍ
Mám vůně rád a mám jich rád plný nos. Takže pokud jde o mne, preferuji výraznější. Ona taky při použití trochu vyleze ta mýdlovost, takže i z toho důvodu považuji koncentrovanější za lepší.
Vůně santal-cedr je příjemná, v tuto chvíli ale nedokážu říct, jestli se třeba po měsíci neomrzí. To se ukáže.
Co se týče ostatních vůní u mýdel tělových:
Bayrum-spice je na mne zbytečně decentní ( i když pěkná) a subjektivně nejvíc vyleze mýdlovost. No ono je to subjektivní celé
Amber-levandule už je jiná káva. Parádní výraznější vůně, jen zakousnout.
Men´s Club je nej. Bomba. Vůně je skvělá. Tohle mýdlo si rozhodně koupím.
Jelikož mám rád vetiver, zaujalo mne na Vašem webu také mýdlo Midnight Jasmine. Smím vědět, jestli vůně patří (subjektivně) spíš k výraznějším?
Tolik tedy o vůních. Holení proběhne zítra, už se těším.
Jo a co se týče gramáže, myslím, že +- 100 gramů by mohlo být tak akorát.
Moc Vám, Báro, děkuji za možnost vyzkoušení. Další postřehy zde budou určitě přibývat.
Ať se daří!
O jejich obsahu vypovídá lépe fotka (viz výše), tedy již tím si mne získala.
Pokud je samotné zabalení, Báro, také Vaší prací (předpokládám, že ano), jste skutečně všestranně nadaná. Úhledný, hezký, čistý a "přátelský" balíček.
Holit se budu až zítra, tak pouze stran vůní: MNE TO BAVÍ
Mám vůně rád a mám jich rád plný nos. Takže pokud jde o mne, preferuji výraznější. Ona taky při použití trochu vyleze ta mýdlovost, takže i z toho důvodu považuji koncentrovanější za lepší.
Vůně santal-cedr je příjemná, v tuto chvíli ale nedokážu říct, jestli se třeba po měsíci neomrzí. To se ukáže.
Co se týče ostatních vůní u mýdel tělových:
Bayrum-spice je na mne zbytečně decentní ( i když pěkná) a subjektivně nejvíc vyleze mýdlovost. No ono je to subjektivní celé
Amber-levandule už je jiná káva. Parádní výraznější vůně, jen zakousnout.
Men´s Club je nej. Bomba. Vůně je skvělá. Tohle mýdlo si rozhodně koupím.
Jelikož mám rád vetiver, zaujalo mne na Vašem webu také mýdlo Midnight Jasmine. Smím vědět, jestli vůně patří (subjektivně) spíš k výraznějším?
Tolik tedy o vůních. Holení proběhne zítra, už se těším.
Jo a co se týče gramáže, myslím, že +- 100 gramů by mohlo být tak akorát.
Moc Vám, Báro, děkuji za možnost vyzkoušení. Další postřehy zde budou určitě přibývat.
Ať se daří!
Dobrý večer Barboro,Barbora píše:
Určitě by bylo vhodné mít mýdlo vyloženě pro alergiky/extra citlivou pleť. ........... Ale už jsem pochopila, že pro vás muže je vůně hodně důležitá, takže možná radši s vůní. ...................................
Co Vy byste preferoval? Mýdlo bez vůně x s vůní jen esenciální oleje x vůně bez alergenů?
děkuji za Vaši reakci - za mne jednoznačně jemnější tzn. méně intenzivní vůně bez alergenů, ale i některé esenciální oleje nemusí nutně znamenat zlo.
Budu doufat, že se snad někdy takovéto mýdlo Vaší výroby dostane na mou tvář
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Myslim si, ze by nebylo na skodu udelat zde malou ANKETU. Vim ze je to na jinych forech bezne, ze kazdy clen ma moznost hlasovani a pak je to vse pekne videt v procentech a navic je videt i pocet osob kolik jich hlasovalo
Tedy neco ve smyslu: Jake vune (z tech ktere jsou k dispozici), jak intenzivni, jaka gramaz, tuhe mydlo/ kremove mydlo atd by kdo preferoval. Tak 5-6 otazek.
At je to maximalne prehledne.. o to mi jde.
Akorat ze ja nevim jak tu anketu udelat. Neporadil by treba Kolega Radgost nebo nekdo dalsi ?
Rad sepisu ty otazky, kdyby jste chteli..
Tedy neco ve smyslu: Jake vune (z tech ktere jsou k dispozici), jak intenzivni, jaka gramaz, tuhe mydlo/ kremove mydlo atd by kdo preferoval. Tak 5-6 otazek.
At je to maximalne prehledne.. o to mi jde.
Akorat ze ja nevim jak tu anketu udelat. Neporadil by treba Kolega Radgost nebo nekdo dalsi ?
Rad sepisu ty otazky, kdyby jste chteli..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Zatím nejvíc používám na holení italskou Cellu,což je mandlová velmi decentní vůně a většina mýdel co dělám doma pro děti je jen slabě ovoněna.Jinak mi ty Vaše mýdla voní,druh vůně bych zatím neměnil,jen intenzitu.Jak se říká,někdy je méně,více.Barbora píše:@Bob76
Ano,věřím tomu,že mýdlo dále ztvrdne,už teď se mi zdá tvrdší než zmiňovaná Cella.
Gramáž jsem odvodil od kultovního "Barbusu" ,který má 150gr a je v plastovém kelímku /jak my říkáme tyglíku/.Klidně bych bral dvě velikosti jak říkáte,a to cca 80gr v krabičce /papírová ? / a druhá cca 150gr v plastovém kelímku,což se mi zdá praktičtější.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine