Razor Master - Finska mydla na holeni

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
retroman

Re: TOIVO mýdlo na holení

Příspěvek od retroman »

Dobrá, shrnutí po čase. Je to mýdlo, ze kterého se mi nejrychleji šlehá nejlepší pěna. Pěnu si šlehám v širokém hrníčku. Krásně pění i s nepřevařovanou vodou z vodovodu. Pěna naskakuje rychle a snadno, když přidám pár kapek vody tak výrazně nabere na objemu, ale stále je hustá a nepadá. Vůně mi osobně vyhovuje, vzbuzuje lehce nostalgické vzpomínky na mládí a čundr po horách, vaření v ešusech a související všudypřítomnou parfemaci kouřem z ohýnků. Vousy změkčuje dobře, skluz je výborný. Vůně z mýdla lehce přetrvává i pár hodin po holení, alespoň mám pocit, že jej stále mírně cítím. Okolí tuto vůni nevnímá, což je pro mně dobře, poněvadž má paní i dcery se o ní vyjádřily značně nelichotivě.

S mýdlem jsem spokojen. Nedoporučoval bych jeho použití před návštěvou divadla, ale pro běžné denní holení je skvělé, obzvláště pro zálesáky, samotáře a slaměné vdovce.
Jersey

Příspěvek od Jersey »

Ahoj, děkuji za recenzi. Rozhodně tedy stojí za vyzkoušení. Zaujalo mě právě to uzené aroma, které mám všeobecně velmi rád :)
Wiking

Razor Master - Finska mydla na holeni

Příspěvek od Wiking »

Razor Master

Obrázek

Na obrazku je videt mydlo Juha, vyrobce dela jeste mnohe dalsi mydla.
zde je jejich soupis jak vyrobce sam uvadi zde: http://www.razormaster.com/epages/razor ... zor_Master

Juha - woodsy and exotic
Pekka - fresh aquatic
Markku - whiskey
Uula - coffee
Toivo - pine tar
Ari - pine
Santtu - sandalwood
Daichi - gingered bergamot
Oskar - citrus
Erin - lavender
Ines - peppermint vanilla

Pro me do dnesniho dne neznamy finsky vyrobce remeslnych mydel na holeni.

Mydla jsou balena relativne jednoduse a ekologicky v nebelenem krepovem papire a zepredu a zezadu je relativne jednoducha kulata nalepka se vsemi potrebnymi informacemi.

Slozeni mydla hodnotim jako velmi vynikajici, proste klasicke mydlo od maleno/mensiho remeslneho varice mydel bez jakekoliv zbytecne chemie.

Sodium Stearate, Sodium Cocoate, Aqua, Glycerin, Parfum, Benzyl Benzoate, Cinnamal, Coumarin, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-cyclohexene Carboxaldehyde.

Test mydla Juha:

Velmi prijemna vune, nasladla, drevita, balzamicka, s vyraznymi tony koreni... santalove, teakove a cedrove drevo, kardamon, spetka skorice a hrebicku a paculi.. velmi komplexni ale zajimava a prijemna vune. Dost silna a vyrazna vune rekl bych

Holici vlastnosti jako vyslehani peny, zmekceni, stabilita peny, klouzavost atd jsou absolutne genialni a bezchybne.

Pece o pokozku excelentni, po pouziti neni nutne pouzit VPH.

:arrow: Tem kteri maji radi takove silne a korenite vune muzu tohle mydlo jako naprosto fantasticke co nejlepe doprucit.

K zakoupeni v CR je tohle mydlo zde: http://www.luxusni-holeni.cz/detail/raz ... na-holeni/
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
sucof

Příspěvek od sucof »

Zhruba před týdnem mi dorazilo mýdlo Santtu. Nezbývá než souhlasit s Wikingem. Opravdu silná vůně santalového dřeva s lehkou příměsí čehosi co se mi nedaří identifikovat.
Po 3 oholení : vyšlehaní pěny, změkčeni, stabilita pěny, klouzavost: jedním slovem = výborné. Jen jsem musel použít kojeneckou vodu, neb tu máme velmi tvrdou vodu.
Bob76

Re: Razor Master - Finska mydla na holeni

Příspěvek od Bob76 »

Objednávali jste z venku,jako že zahraničí ?Ať víme,kde shánět.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

@Bob76:

Finske mydlo maji predevsim ve Finsku.. a pak jeste v Olomouci :lol: a sice v tomhle oblibenem obchode: http://www.luxusni-holeni.cz/detail/raz ... na-holeni/
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
sucof

Příspěvek od sucof »

@Bob76:
a také na Mělníku :-) . Je to "mladý" obchod https://www.barber-mafia.cz/razor-maste ... oleni-80-g
Kipe

Příspěvek od Kipe »

Musím naprosto souhlasit s kolegou Wikingem. Dnes jsem k oholení vyzkoušel vzorek Juha z putovního balíčku a ačkoliv je vůně docela kořeněná, tak mi to vůbec nevadilo. Po našlehání pěny, které bylo rychlé a snadné i přes naši vápenatou vodu jsem dostal báječnou šlehačku která nepadala. Změkčení vousů výborné, stejně jako klouzavost. Po oholení jsem necítil vůbec žádné podráždění, takže jsem nepoužil ani VPH. Tohle mýdlo určitě přibude do mojí domácí výbavy.
Pike

Příspěvek od Pike »

Díky putovnímu balíčku jsem také vyzkoušel vzorek mýdla Juha. Když jsem si k němu přičichl, první asociace, která mi naskočila, byla "čajovna". Myslím, že i nějaká konkrétní, ale nevzpomenu si; už je to dlouho, co jsem býval v čajovnách častým hostem. Ale ta kombinace koření, které se používá do ochucených čajů (kardamom, hřebíček, skořice), a vůní které bývají ve vonných tyčinkách (santal, pačuli, cedr) dokáže dohromady vykouzlit naprosto charakteristickou směs, která umí vrátit paměť o mnoho let zpátky.
Tolik tedy k vůni. Co se týče holení, to bylo excelentní. Zatím jsem mnoho mýdel nevyzkoušel, a z toho nemnoha u mne dosud jednoznačně vedl Stirling. Ale tenhle finský kousek ho nejspíš ještě o chlup překonává. Posílám do Finska palec nahoru.
Naposledy upravil(a) Pike dne 22 bře 2017, 05:44, celkem upraveno 1 x.
Zagarne

Příspěvek od Zagarne »

taky jsem mel z putovniho balicku vzorecek a i kdyz jsem neudelal nejakou extra penu (moje chyba - moc vody. mam jeste na jeden pokus, ten bude urcite lepsi) tak klouzavost byla vyborna a pece o pokozku taky. vune je teda na me az moc sladka, ale urcite ne neprijemna.
kdyz se tak divam, jak ho vsichni Brnaci maji v planu nakupovat, tak bysme mohli spolecne nakoupit treba 6 ruznych vuni a nekdy na sraze naporcovat jako pizzu, kdyz uz v tom ma Ludwa praxi :D
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“