Kosmetika PRORASO

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Alfaros

Re: Kosmetika PRORASO

Příspěvek od Alfaros »

Páni ja som si kupil sadu proraso sandalwood nie že by som mal echt tvrde fuzy ale proste milujem vôňu sataloveho dreva :-) musim priznať maximalna spokojnosť nad moje očakávania a to som ich mal dosť veľké nemám problém vyšľahať krém ani v myske ani na tvári. Sadu mám v zložení krém na holenie krem pred holenim a voda po holení. Vďaka tomuto kombu mam hladkú tvár ako detská prdelka a k tomu mne to krásne vonia :-) Páni vrelo odporúčam 10 z 10 :-)
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Mám prosím jen malý dotaz:
Jsem sice spokojen s zeleným Prorasem a to s balzámem, mýdlem a VPH.
Ale existuje vůbec na českém trhu nějaké běžně dostupné, silnější, více "ledovější" mýdlo než toto zelené Proraso? Přiznávám, že jsem z toho zel. Prorasa poněkud trochu "namlsanej" a chtěl bych zkusit něco nového.
:)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Drvoštěp píše: 13 čer 2017, 21:34 Mám prosím jen malý dotaz:
Dobré ráno Petře,

osobně si myslím, že zelené Proraso je z těch dostupnější nejsilnější. Vím, že jsi psal mýdlo. Ale co zkusit zelený krém na holení od Palmolive Classic. Je to tuba jako zubní pasta cca 100 ml nebo 75 ml. Teď netuším. Měl jsem ten krém a na mě udělal dojem. Ale neřekl bych ,že by byl až tak svěží a ledoví víc než Proraso.
Jedině vím, že to asi nechceš číst tak koupit mátovou, eukaliptovou a mentolovou esenci a tu zakápnout do teplého Prorasa a domíchat to tam. Nemyslím do celého tyglíku, ale do kousku na každé oholení.

Chemicky to vychází takhle:
Palmolive Classic: https://www.codecheck.info/kosmetik_koe ... rcreme.pro
Valobra mentol: https://www.codecheck.info/kosmetik_koe ... enthol.pro
zelené Proraso:https://www.codecheck.info/kosmetik_koe ... IOTOLA.pro

Ty krémy Palmolive se dají koupit v CZ i v Německu v každém supermárketu. Je mi jasné, že pro Tebe je Německo daleko. Tak jedině potom zde:
https://peny-a-gely-na-holeni.heureka.c ... ni-100-ml/

Asi jsem Ti nepomohl. Ale zkusil jsem to.
Ještě mě napadá. Sehnat vzorek mýdla Valobra mentol. Jestli je silnější. Ten se dá sehnat v CZ. Teď jde o to jestli i ta verze mentol.
Nebo se domluvit s kolegyněmi a kolegy co tu vyrábějí mýdla a domluvit malou sérii jen pro Tebe extra super super mentol. Ale potom bych se bál, aby se mi nezlomila mrazem čepelka :)

David
David a jeho žiletky
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Ahoj Davide.
Na Palmolive zapoměň, sice krásně voní, ale je to proti Prorasu jenom slabý čajíček.
Na základě tohodle vlákna jsem neodolal a zelené Proraso, původně určené až na zimu, jsem vyzkoušel hned předevčírem :mrgreen: Super mrazící zážitek jsem vylepšil použitím VPH Alpa 378 :roll: :P

Vzhledem k tomu, že tou dobou u nás bylo po ránu 12°C , myslel jsem že mi obličej umrzne :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
V noci slyším i vousy růst
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Vousáč píše: 19 čer 2017, 23:09 Ahoj Davide.
Na Palmolive zapoměň, sice krásně voní, ale je to proti Prorasu jenom slabý čajíček.
Dobré ráno Radovane,
s Petřem jsme ještě vedli soukromé zprávy. Buď zkusit ten Palmolive zelený. Já jej měl a řekl bych, že taky hodně studí. Nebo sehnat esenci a přidat si jej do mýdla.
Další rozumnější nápad byl oslovit zdejší kolegyně a kolegy mydláře o výrobu speciální série Mentolek. Nebo sehnat vzorek mýdla Valobra mentol jestli to bude silnější nebo slabší než Proraso.
Ono je to hodně zrádný různé vůně či chuťi, inzenzita je pro každého jiná. Někomu nevadí, že to voní až moc, někdo to už už nemůže. V tomhle je každá rada drahá.
Radovane s tou Alpou jsi mě dostal. Na tu jsem nepomyslel. Mám ji doma a používám. Ten chladivý efekt tam je. Ale pozor není taky moc zdravá.
Ohledně zeleného Prorasa tak jsem si jej připravil na léto. Ale teď jsem samozřejmě vytáhl jiné mýdlo.

No uvidíme jak se Petr rozmyslí. Třeba to vymyslí úplně jinak.

David
David a jeho žiletky
Zagarne

Příspěvek od Zagarne »

ahoj,
uz jsem to tady nekde psal, ale napisu to jeste jednou:
staci zakoupit par krystalku cisteho mentolu a napichat je do jakehokoliv mydla na holeni tak, aby koukaly na povrch a nabirals z nich zaraz s mydlem. pocet krystalku si kazdy urci sam podle toho, jak moc chce mit vitr ve vlasech :lol: take se daji krystalky nahazet do VPH, kde se hned rozpusti a daji ji cooling efekt. no a poradni borci skladuji pres leto VPH v mrazaku
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Zagarne píše: 20 čer 2017, 08:41 ahoj Zagarne,

to je taky možnost, ale už jsi nenapsal, že se to musí míchat v poměru cca 1:5 ve směsi glycerolu s alkoholem. Pak to můžeš použít jako základ pro další upotřebení. Kapky nebo základ jiné kosmetiky.
Protože pokud by jsi to jen píchnul do kosmetiky. Taky to jde. Tak citlivější lidé na neředěnou formu mentolu by mohli být alergičtí.

Další možnost je jen rozpustit v oleji (slunečnice) při max 30-40 st. a používat do mastných výrobků.

Doporučené použitelné množství ve výrobku mentolu je od 0,5- 3%.
Na rty je možno jen do 0,3-0,6%. Víc ne. Hrozí rozpraskání rtů.
U některých odvážlivců může být až 5-6%. Ale to už je potom hóódně ledové.
Jinak pozor na oči. Vůně štípe a může poškodit rohovku.

Jinak jak píšeš. Dá se sehnat štěpičky za 100g od 220 do 300 kč.

To mi přijde potom lepší i bezpečnější koupit esenci z obchodu s vůní mentolu pro potravinářské účely. To potravinářské je důležité. Ale otázka je, jestli to nebudu jen vůně bez toho ledového efektu. Toto nevím. Protože jsem to nekupoval.

Ale jinak super nápad to neříkám.

David
David a jeho žiletky
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Zdravím všechny zde přítomné, :)
Není to vono, ten mentol? :?: Prosím o odpověd.
https://www.vyhodny-obchod.cz/Mentol-pr ... g-d533.htm
A jen za třetinu ceny plus toho poštovného navíc. :) :roll:
Není mi jasné, proč se tohle musí míchat v poměru cca 1:5 ve směsi glycerolu s alkoholem.
Ty krystalky se snad samy rozpustí v mýdle, ne?
Do školy jsem sice chodil ale Malého chemika jsme tam neprobírali anebo jsem tu hodinu chemie nějak prospal.
Alergii netrpím, leda na prácu.
VPH Alpa 378 má chladicí účinky, to vím, ale dávat ju do mýdla, to mi ještě nenapadlo, vyzkouším. :idea:
8-)
Ještě tohle: https://www.vyhodny-obchod.cz/Vonny-ole ... S-d585.htm
Sice je v tekutém stavu ale jestli kromě vůně dokáže i chladit v mýdle, to nevím. Snad jo, aspoň to tam píšou. Viz: Dále se používá na výrobu mýdel, masážních gelů, balzámů.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Drvoštěp píše: 20 čer 2017, 16:33 Zdravím všechny zde přítomné, :)
Není to vono, ten mentol? :?: Prosím o odpověd.
Ahoj Petře,

ty krystalky ..... ANO je to ONO.

ten eukalyptový olej (esence) rozhodně to bude vonět i trošku chladit. Ale víc budou ty krystalky. Tedy pokud uděláš rozumný poměr.

Ty krystalky se rozpouští v tucích a alkoholu. Ten poměr je proto, aby Tě nespálil obličej. Tak proto. Protože ono Tě to nespálí jako oheň. Ale spálí tě to chemicky. Takže naleptá kůži. Taky ty krystalky nejsou dobré na kůži když je rozpraskaná (pořezaná atd...).
Ten poměr je schválně. Aby se krystalky v pořádku rozpustili protože pokud by se nerozpustili tak ti pořežou kůži a můžou udělat nepěkný zánět. Hlavně pozor na výpary když budeš krystalky rozdělávat s olejem nebo alkoholem. Vy jako Valaši a Slezané doma určitě máte slivovici. Tak změř kolik má a můžeš rozpouštět.
Nebo ji rozpusť v oleji a rovnou nemusíš řešit alkohol. Olej se lépe míchá v krému či mýdle.

Ta esenciální musí být pro potravinářskou potřebu a asi není protože tam píši "Olej je vhodný přímo do aromalap a odpařovačů.". Takže nemusí být chemicky čistý tím pádem zdravotně.

Petře snad se s tím popereš.

David

PS: ta Valobra není tak silná. Jenom voní mentolem. Viz vlákno zde na fórum.
David a jeho žiletky
lahcim

Příspěvek od lahcim »

Vzpomněl jsem si a také našel, že tu Nithro nedávno psal o extra mentolovém mýdle. Ale je až z USA a s poštou prý vyšlo docela draze.
viewtopic.php?f=92&t=2513
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“