Současné Břitvy Dvovo Solingen se vyznačují "moderním" stylem, který se odráží hlavně ve zpracování. Co se však týká kvality materiálu, tak Břitvy z období poválečného, 80-90tá léta i dnešní, mají velmi kvaltní materiály a tak bych rozhodně nehodnotil Tvoji Břitvu jako něco obyčejného, jenom proto, že není nabroušená a tudíž momentálně nepoužitelná. Po nabroušení budeš s údivem zírat, jak dobrou Břitvu máš.
Dotazy na PetraS
Re: Dotazy na PetraS
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
OK. Poslal jsem maila, tak se budu těšit, jak to celé dopadne. Díky
"Nic není důležitějšího, než se umět podívat sám sobě do očí."
Ahoj nohatej,
odpověděl jsem Ti na email.
Zdravím, Petr.
odpověděl jsem Ti na email.
Zdravím, Petr.
Re: Ohlasy ohledně broušení a renovace Břitev - PetrS
Ahoj Petře,
na doporučení zdejších břuitevníků jsem zakoupil svou první břitvu YZ a již nějaký čas jí používám.
Již mám od Tebe řemen a jsem s ním nadmíru spokojen, tudíž bych chtěl poprosit jestli bys mi tuto
mojí prvotinku nebyl ochoten nabrousit.
Děkuji David
na doporučení zdejších břuitevníků jsem zakoupil svou první břitvu YZ a již nějaký čas jí používám.
Již mám od Tebe řemen a jsem s ním nadmíru spokojen, tudíž bych chtěl poprosit jestli bys mi tuto
mojí prvotinku nebyl ochoten nabrousit.
Děkuji David
Díky Petře,obtahovák je již doma,je to opravdu obr.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Dobrý den Petře,
rád bych se Vás zeptal, zda je možné Vám zaslat břitvu na renovaci. U tchána jsem našel, údajně po jeho dědovi, břitvu od J.A. Henckles Solingen a rád bych ji uvedl do funkčního stavu, pokud to bude možné. S břitvou bohužel nemám zatím žádné zkušenosti, takže nemohu ani posoudit, jak na tom zmíněný kousek je. Případně mohu zaslat pár fotografií aktuálního stavu.
Předem děkuji za odpověď
Zdeněk
rád bych se Vás zeptal, zda je možné Vám zaslat břitvu na renovaci. U tchána jsem našel, údajně po jeho dědovi, břitvu od J.A. Henckles Solingen a rád bych ji uvedl do funkčního stavu, pokud to bude možné. S břitvou bohužel nemám zatím žádné zkušenosti, takže nemohu ani posoudit, jak na tom zmíněný kousek je. Případně mohu zaslat pár fotografií aktuálního stavu.
Předem děkuji za odpověď
Zdeněk
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) ZdenyC dne 11 črc 2017, 13:31, celkem upraveno 1 x.
Vím,že je to dotaz na Petra,ale napíšu jen tolik,že renovace jsou na delší dobu /řádově roky/,nabroušení řádově měsíce.Snad to jako vysvětlení stačí.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Ahoj ZdenyC,
Bob76 to shrnul velmi přesně a jednoduše.
Co se týká Břitvy samotné, tak je zapotřebí na ní udělat nové střenky, zbavit rzi, naleštit, osadit vnitřním futrem a leštěným mosazný klínkem, zanýtovat a poté postavit nový břit a nabrousit. Pak budeš mít krásnou Šlechtičnu v plné parádě. Jen ten čas v pořadníku je opravdu nekonečný.
Zdravím, Petr.
Bob76 to shrnul velmi přesně a jednoduše.
Co se týká Břitvy samotné, tak je zapotřebí na ní udělat nové střenky, zbavit rzi, naleštit, osadit vnitřním futrem a leštěným mosazný klínkem, zanýtovat a poté postavit nový břit a nabrousit. Pak budeš mít krásnou Šlechtičnu v plné parádě. Jen ten čas v pořadníku je opravdu nekonečný.
Zdravím, Petr.
Dobrý den,
před několika dny jsem vám zaslal mail. Zatím jsem neobdržel odpověď tak se chci ujistit že vám přišel. Děkuji
před několika dny jsem vám zaslal mail. Zatím jsem neobdržel odpověď tak se chci ujistit že vám přišel. Děkuji