Tak po dlhsom case sa mi podarilo dostat k tejto kraske,ktoru som mal uz dlho "na muske",ale bol problem ju zohnat - resp. zohnat za dobry peniaz. Podarilo sa mi ju vydrazit na ebay za v prepocte asi 130€. Predajca mnou uz overeny...v minulosti som od neho vydrazil J.A.Henckels Zwillingswerk friodur v perfektnom stave,takze som sa nebal,ze kupim macku vo vreci.
Trebalo ju vsak trosku zrenovovat. Samorzrejme komplet rozobrat... Cepel bola v celkom dobrom stave,bolo tam len par povrchovych hrdzavych lozisk. Pani renovatori na fore poznaju,co to obnasa Brusit,brusit,brusit....potom este brusit...znovu brusit a nakoniec lesti,lestit.... Napis na krcku sa mi nepodarilo uplne docistit,nechcel som ist moc do hlbky,aby sa nevytratil.
Trosku horsie na tom boli crienky...nejake skrabance a dva vymoly o priemere asi 5mm do hlbky cca 1mm. Vymoly som zalial epixidom,zvysok som uz dotiahol brusenim. Bol som vsak milo prekvapeny ako dobre sa byvolim rohom pracuje. Po vytvrdnuti epoxidu praca tak na 2h vratane dolestenia. S cepelou som sa narobil viac
Nity boli uz niekedy menene,neboli original a boli v dost zlom stave,tak som z ebay objednal "bulls eye" nity,ktore na nej povodne mali byt.
Po kompletnom zlozeni som je este nanovo nabrusil a sup ju otestovat. Pani, musim povedat,ze toto je ine oholenicko...moje draty brala jedna radost a myslim,ze inu britvu uz pouzivat nebudem Napriek tomu,ze uz je trosku zbrusena (povodne mala zrejme tak 17-16/16, teraz ma 14/16), je to v ruke poriadny kus zeleza a je to citit aj pocas holenia. Cepel ide po pokozke sama
Zial z povodneho stavu nemam ziadne foto,nakolko som typ cloveka,co ked sa do niecoho zazerie,neprestane,dokym nedokonci,co chce Vravim si,aspon ju rozoberiem...trosku prebrusim...ok,este trosku urobim crienky...tak ked uz mam toto vsetko,supnem tam rovno aj nity. A tadaaaaa..... cely den zabity,ale kraska je znovu ziva
Pripajam aspon par foto krasky po renovacii
Zrenovovana kraska W&B
Zrenovovana kraska W&B
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Zrenovovana kraska W&B
GRATULUJI CibalkoZA, NÁDHERA.
všechno co jsi popisoval velice dobře znám a dokonce znám i takovou čepel, mám její sestru. Před lety jsem ji dostal darem a byla bez střenek. vyrobil jsem si na ni střenky a právě díky té mohutnosti čepele a její váze, je holení tvrdých vousů velmi pohodlné a pohodové. Též jinou nepoužívám.
Přeji Ti spoustu spokojených oholení.
všechno co jsi popisoval velice dobře znám a dokonce znám i takovou čepel, mám její sestru. Před lety jsem ji dostal darem a byla bez střenek. vyrobil jsem si na ni střenky a právě díky té mohutnosti čepele a její váze, je holení tvrdých vousů velmi pohodlné a pohodové. Též jinou nepoužívám.
Přeji Ti spoustu spokojených oholení.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Dakujem Peto. Mas tu niekde na fore aj foto tej sestry? Ci je to ta,ktoru si mi uz kedysi posielal - co ma tie "slobodomurarske" znaky?
Tady je ukázka jak vypadala samotná čepel když jsem ji dostal a k ní připravené Zebráno dřevo na střenky.
Někde ještě mám fotky jak je Šlechtična hotová, ale marně se snažím ji najít, tak třeba se mi to podaří a přidám sem odkaz.
Nenašel jsem fotku na foru a tak přidávám ze svého archívu:
Někde ještě mám fotky jak je Šlechtična hotová, ale marně se snažím ji najít, tak třeba se mi to podaří a přidám sem odkaz.
Nenašel jsem fotku na foru a tak přidávám ze svého archívu:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Peknaa,
gratuluji. Báječně se vyloupla. Máš dost trpělivosti a šikovné ruce.
gratuluji. Báječně se vyloupla. Máš dost trpělivosti a šikovné ruce.
Díky a podívej se jak si Cibalko našlechtil svoji Krásku. Též z ní má Srdcovou dámu a krásně popsal tu nekonečnost snažení a práce aby znovu ožila. Přesně ví, co znamenají slova trpělivá vytrvalost.
Ne ne Cibalko, to tenkrát byla jiná Dáma z webu. Tato má jen nápis z jedné strany a ty " důlky" na čepeli jsou pozůstatky šupin okují z výroby. Jinak ocel na WB je fantastická a perfektně drží ostří.
Ne ne Cibalko, to tenkrát byla jiná Dáma z webu. Tato má jen nápis z jedné strany a ty " důlky" na čepeli jsou pozůstatky šupin okují z výroby. Jinak ocel na WB je fantastická a perfektně drží ostří.
Cibalko gratulujem k nádhernej kráske aj k dokonalej práci na nej. Na takú si tiež už dlho brúsim zuby ale raz určite natrafí aj na mňa. Prajem k nej vela pohodových oholení
@cibalkoZA
Nepřesně jsem se v předchozím příspěvku vyjádřil. PetrS má břitvu hezkou, ale tam všichni víme, že má za sebou léta praxe a zlepšování a u Petra jsem jinou než profesionální práci neočekával.
CibalkoZA:
Tvoje břitva mne ale okamžitě uchvátila. Je v hodně zachovalém stavu a i nápis je velmi výrazný. Nyní je z ní opět krásná ocelová kráska. Tvou renovací určitě o mnoho let omládla. Pěkná práce a dovedu si představit i ten čas, který jsi věnoval hledání.
Nepřesně jsem se v předchozím příspěvku vyjádřil. PetrS má břitvu hezkou, ale tam všichni víme, že má za sebou léta praxe a zlepšování a u Petra jsem jinou než profesionální práci neočekával.
CibalkoZA:
Tvoje břitva mne ale okamžitě uchvátila. Je v hodně zachovalém stavu a i nápis je velmi výrazný. Nyní je z ní opět krásná ocelová kráska. Tvou renovací určitě o mnoho let omládla. Pěkná práce a dovedu si představit i ten čas, který jsi věnoval hledání.
Dakujem pekne, pani
PetrS:
Ta tvoja Dama ma velmi zaujimavo tvarovane crienku. Su velmi pekne
Brael:
Neboj nic,urcite si ta kdesi pocka Na ebay sa da toho najst dost,len tie ceny so horibilne...ale na druhej strane niektore kusky su hodne tej ceny. Videl som tieto iste s cepelou,ktora vyzerala ako nepouzivana,nebola vobec zbrusena ako ta moja.
PetrS:
Ta tvoja Dama ma velmi zaujimavo tvarovane crienku. Su velmi pekne
Brael:
Neboj nic,urcite si ta kdesi pocka Na ebay sa da toho najst dost,len tie ceny so horibilne...ale na druhej strane niektore kusky su hodne tej ceny. Videl som tieto iste s cepelou,ktora vyzerala ako nepouzivana,nebola vobec zbrusena ako ta moja.