Zdravím a prosím o radu.
Před časem jsem začal s klasickým holením (štětka, mýdlo, žiletka).
Střídám podle nálady mýdla Proraso a Sanskrit (ušlehání pěny /jezevec HJM/ mi nedělá problém).
K vodě po holení REUZEL jsem chtěl vyzkoušet krém stejné značky. Jenže se mi nedaří ušlehat pěnu.
Je možné, že dělám něco špatně - dám krém do misky a šlehám, jako s mýdly.
Výsledná pěna vůbec není hustá, špatně se štětkou nanáší na tvář - spíš víc drží na štětce.
Samotný krém má konzistenci asi jako hustější bramborová kaše a vypadá leskle.
Možná to je "druhovýroba", nevím. Jedinej klad je ten, že nádherně voní.
Jak na pěnu? Děkuji předem za rady.
REUZEL shave cream
REUZEL shave cream
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: REUZEL shave cream
ahoj,
nedelas nic spatne. chvilku jsem smejdil po cizich forech a vypada to, ze ten krem je staveny spise pro pouziti bez stetky - takze asi nejak naplacat na mokrou tvar a holit. na penu a skluz si stezuje vetsina lidi co ho zkusili, ale zase vsichni chvali pocit po oholeni a ochranu pokozky
david
nedelas nic spatne. chvilku jsem smejdil po cizich forech a vypada to, ze ten krem je staveny spise pro pouziti bez stetky - takze asi nejak naplacat na mokrou tvar a holit. na penu a skluz si stezuje vetsina lidi co ho zkusili, ale zase vsichni chvali pocit po oholeni a ochranu pokozky
david
Ahoj,
tak třeba na luxusním holení v popisku tvrdí, že tento krém poskytuje "bohatou,krémovou pěnu"...
Studoval jsem složení a jediné mýdlo co obsahuje,je draselným louhem zmýdelněná kyselina stearová-což je u mýdla na holení nejlepší základ,ale jinak ani stopa po čemkoli,co by mohlo pěnit-čekal bych že pěna bude hustá a docela i stabilní,jen těžce šlehatelná-nicméně podle zkušenosti kolegy daggo je to naopak...asi ty ostatní složky(a že jich tam je) nějak narušují schopnost mýdla udržet hustou mikropěnu.Škoda.
tak třeba na luxusním holení v popisku tvrdí, že tento krém poskytuje "bohatou,krémovou pěnu"...
Studoval jsem složení a jediné mýdlo co obsahuje,je draselným louhem zmýdelněná kyselina stearová-což je u mýdla na holení nejlepší základ,ale jinak ani stopa po čemkoli,co by mohlo pěnit-čekal bych že pěna bude hustá a docela i stabilní,jen těžce šlehatelná-nicméně podle zkušenosti kolegy daggo je to naopak...asi ty ostatní složky(a že jich tam je) nějak narušují schopnost mýdla udržet hustou mikropěnu.Škoda.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
Pro dokreslení přikládám pár snímků.
Pozn. pokud přidám trochu vody, objeví se pěna, ale taková jarová, řídká, stékající.
Pozn. pokud přidám trochu vody, objeví se pěna, ale taková jarová, řídká, stékající.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Měl jsem něco takového podobného, NIKDY nepěnil, dle angl. návodu se má nanášet přímo na tvář a rozmazat prstem po tváři. Zkoušel jsem to štětkou avšak běda, špatně se mi pak vymývala, pomohlo až mýdlo zn. Jelen, který štětku nakonec vypral.
Změkčení a holení vousů bylo sice suprovní (žeby chemie?) ale nechtělo se mi s tím prstama patlat, tak jsem to divný a mazlavý mýdlo nakonec vyhodil. Značku nevím, nemůžu si vzpomenout.
Nejspíš "moderní" mýdlo pro lidi, kteří furt někam spěchají a nechtějí s ničím zdržovat.
Změkčení a holení vousů bylo sice suprovní (žeby chemie?) ale nechtělo se mi s tím prstama patlat, tak jsem to divný a mazlavý mýdlo nakonec vyhodil. Značku nevím, nemůžu si vzpomenout.
Nejspíš "moderní" mýdlo pro lidi, kteří furt někam spěchají a nechtějí s ničím zdržovat.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Díky za recenze a upozornění, už týden uvažuji o menším nákupu pár mýdel
a tohle mýdlo s tak překrásným obrázkem "Gilotýnky" mělo být jedno z nich.
a tohle mýdlo s tak překrásným obrázkem "Gilotýnky" mělo být jedno z nich.
V noci slyším i vousy růst
To mýdlo se hodí tak pro cestování, v hotelích, v nemocnicích apod., když člověk nechce s sebou tahat spoustu věcí.
Ten motiv obrázku je zajímavý, v dnešní době by jistě nezahálel.
Naposledy, tuším v roce 1977 v zemi původu.
Ten motiv obrázku je zajímavý, v dnešní době by jistě nezahálel.
Naposledy, tuším v roce 1977 v zemi původu.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Postřehy z holení:
- krém jsem přímo nanášel na tvář
(při jeho vazkosti/"lepivosti" mi spousta zůstala zbytečně na prstech)
- spotřeba krému byla poměrně veliká
(žel jsem nezvážil misku s krémem před a po. Odhadem to bylo cca 8x více než je na foto 1.jpg z 15.9. 14:44)
- při holení mi směs krému a vousů - díky vazkosti krému - značně zanášela strojek /Mühle R89/
(po čtyřech tazích z jedné i druhé strany hlavice jsem ji musel mechanicky očistit. Nestačilo "protřepání" v misce s vodou. U více břitu jsem používal zubní kartáček, tak ten se teď na to hodil. Možná by stačil proud vody, ale to jsem nezkoušel /šetřím na jiný americký holící krém )
- krém jsem přímo nanášel na tvář
(při jeho vazkosti/"lepivosti" mi spousta zůstala zbytečně na prstech)
- spotřeba krému byla poměrně veliká
(žel jsem nezvážil misku s krémem před a po. Odhadem to bylo cca 8x více než je na foto 1.jpg z 15.9. 14:44)
- při holení mi směs krému a vousů - díky vazkosti krému - značně zanášela strojek /Mühle R89/
(po čtyřech tazích z jedné i druhé strany hlavice jsem ji musel mechanicky očistit. Nestačilo "protřepání" v misce s vodou. U více břitu jsem používal zubní kartáček, tak ten se teď na to hodil. Možná by stačil proud vody, ale to jsem nezkoušel /šetřím na jiný americký holící krém )
Jde zřejmě o mýdlo určené pro tvorbu "pěny" bez použití štětky.daggo píše: ↑14 zář 2017, 15:50 Zdravím a prosím o radu.
Před časem jsem začal s klasickým holením (štětka, mýdlo, žiletka).
Střídám podle nálady mýdla Proraso a Sanskrit (ušlehání pěny /jezevec HJM/ mi nedělá problém).
K vodě po holení REUZEL jsem chtěl vyzkoušet krém stejné značky. Jenže se mi nedaří ušlehat pěnu.
Je možné, že dělám něco špatně - dám krém do misky a šlehám, jako s mýdly.
Výsledná pěna vůbec není hustá, špatně se štětkou nanáší na tvář - spíš víc drží na štětce.
Samotný krém má konzistenci asi jako hustější bramborová kaše a vypadá leskle.
Možná to je "druhovýroba", nevím. Jedinej klad je ten, že nádherně voní.
Jak na pěnu? Děkuji předem za rady.
Sám mám jeden podobný doma k testovámí a vyrobit z takového mýdla použitelnou "pěnu" je zřejmě otázka cviku, protože se mi to také ještě nepodařilo.
Zatím bych flintu do žita neházel, procházel zahraniční fóra a testoval "jak na to".