Přeji krásný den.
Pár dní na zpět mě kamarád vsadil do hlavy brouka skrz holení břitvou. Říkám si proč to nezkusit. Tak jsem zakoupil shavetu žiletky štetku a takovou tu pastu z které se udelá pěna. Pár instruktážních videí na youtube ( ) a už sem sedel zrcadlem.
Problem nastal v napařování dal jsem si ručník namočení v horké vode na pusu a asi 10 minutek nechal napařovat. Říkám si asi dobrý. Tak vyšlehám penu a dál to znáte.
ale asi jsem mel málo ty vousy zmekčené protože jsem citil že to není uplne ono a bylo poznat že byly "tvrdé". Chci se zeptat jesli nepoužíváte ješte něco třeba nejak namazat nejakým krémem a pak napařovat nebo nechat na sobě dýl ten ručník. Díky za odpoveď.
Změkčení vousu pře holením
Re: Změkčení vousu pře holením
Holení Břitvou a šavetou jsou dva rozdílné způsoby holení. Břitva je o víc jak level pohodovější na holení, ale musí být správně ostrá. Napaření je věc výborná ale běžně se při domácím holení nepoužívá, protože bohatě stačí se holit po omytí tváře hodně teplou vodou. Další problematická část je holicí mýdlo. Pokud řádně nezměkčuje vousy, tak je to utrpení. Aby jsi měl z holení požitek, tak je zapotřebí si uvědomit, že vousy Břitvou i šavetou seřezáváme a ne seškrabáváme. To je záležitostí náklonu Břitvy vůči pokožce. Polož čepel naplocho na tvář, malinko odkloň hřbet od pokožky a kratičkými kolmými tahy vousy seřezávej. Jak začne pěna na tváři zasychat, tak to zase tahá a neholí. Dej do dlaně horkou vodu a dej štětce napít. Zabodni ji i s pěnou kolmo do dlaně a ona si vezme vody sama kolik potřebuje a pak obnov pěnu na tváři.
Vyzkoušej co Ti bude nejlépe vyhovovat a neboj se experimentovat.
Vyzkoušej co Ti bude nejlépe vyhovovat a neboj se experimentovat.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ahoj, to změkčení vousů mě taky trápilo, ale zjistil jsem,že je to věc ošemetná, proč?
Působením vody vousy bobtnají a jsou měkčí...jenže totéž dělá i pokožka,působením vody se její povrch změní v jakýsi rosol...
Čím je voda teplejší a působí déle, tím změkčení výraznější - vousů i pokožky současně.
Přišel jsem na to vlastní zkušeností - dlouhé napařování u mě znamenalo velké podráždění po holení.
Zatím nejlíp mi funguje párkrát opláchnout obličej teplou vodou a nanést kvalitní hustou pěnu z dobrého mýdla - pěnu nechám pusobit tak 2 možná 3 minuty a holím,pokud se holím po sprše, tak holím hned po nanesení pěny.
Když mám čas, tak 20-30 minut před holením natřu hubu kokosovým olejem - ale jen trošičkou ať má šanci pusobit i pěna.
Takže změkčovat ano,ale přiměřeně, jinak je to kontraproduktivní...
Tak ať se Ti daří při hledání toho správného postupu pro Tvoji tvář.
Působením vody vousy bobtnají a jsou měkčí...jenže totéž dělá i pokožka,působením vody se její povrch změní v jakýsi rosol...
Čím je voda teplejší a působí déle, tím změkčení výraznější - vousů i pokožky současně.
Přišel jsem na to vlastní zkušeností - dlouhé napařování u mě znamenalo velké podráždění po holení.
Zatím nejlíp mi funguje párkrát opláchnout obličej teplou vodou a nanést kvalitní hustou pěnu z dobrého mýdla - pěnu nechám pusobit tak 2 možná 3 minuty a holím,pokud se holím po sprše, tak holím hned po nanesení pěny.
Když mám čas, tak 20-30 minut před holením natřu hubu kokosovým olejem - ale jen trošičkou ať má šanci pusobit i pěna.
Takže změkčovat ano,ale přiměřeně, jinak je to kontraproduktivní...
Tak ať se Ti daří při hledání toho správného postupu pro Tvoji tvář.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
...Každý jsme jiný, máme jinou pleť, vousy. A také přípravky na holení jsou různé. Když si tu přečteš některé příspěvky, je to často o hledání ideální, nebo spíše co nejvíce vyhovující sestavy přípravků před, na a po oholení toho kterého člověka. Bylo by dobré začít konkrétním mýdlem. Jedno z laciných a vyzkoušených je klasický Barbus v modré krabičce. Ale jsou lidé kterým může mírně podráždit pleť. U něj je výhoda, že můžeš experimentovat od vlažné až po hodně horkou vodu pro vyšlehání pěny. Další dost důležitá část je praxe. Jak píše Petr, stačí málo a místo holení je tu odškabávání. Martin tě upozornil na problémy s příliš rozpařenou tváří. Přidám svůj postup..Opláchnu si obličej teplou vodou a neutírám....asi za pět minut umyju normálním mýdlem, promasíruji tvář a opláchnu teplou vodou. Štětkou nasáklou horkou vodou asi 10 vteřin v kelímku nabírám Barbus a částečně vyšlehám pěnu. Nanesu na tvář a vyšlehám do jemna jako šlehačku. No a oholím. Pokud potřebuji přeholit, ve štětce mi zůstalo dost pěny, jen jí dám maličko cucnout vody, aby byla trochu řidší. Opláchnu studenou vodou, lehce otřu a přejedu po vlhké pokožce bločkem kamence. Nechám tvář uschnout a aplikuji vodu po holení. Způsobů je mnoho a každý si ten svůj odladí ke své potřebě sám. Tak pevnou rukuZaťuk píše:a takovou tu pastu z které se udelá pěna
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
zdravím kolegové. Také přispěji svou trochou.
Je li chuť a čas na Dámu:
olej před holením Barbus, nebo kokos olej namažu na mordu a jdu připravit připravit pěnotvor = naleji horkou vodu do něj i do misky na pěnu a postavím na krbovky nebo vrazím do mikrovlny. Pěkně se to prohřeje. Po 10-15 minutách vše vyleji natočím do pěnotvoru horkou a na misku jde mýdlo a trocha vody. Za chvilku mašlehám pěnu a první namydlení. To vmasíruji do mordy a následuje další štětkování. A holím. Druhé namydlení a jedu proti srsti a naštorc podle potřeby. Pak, oproti většině setřu mordu vlhkým, horkým ručníkem, ojedu kamence, znova ručník a po té Sibiřský balzám po holení. No a potom VPH podle nálady.
není li čas? Bagr, žiletka a pěna na holení Cien z Lidlu a pak opláchnout,Sibiřan VPH a mažu. Ale to mě neba......
Je li chuť a čas na Dámu:
olej před holením Barbus, nebo kokos olej namažu na mordu a jdu připravit připravit pěnotvor = naleji horkou vodu do něj i do misky na pěnu a postavím na krbovky nebo vrazím do mikrovlny. Pěkně se to prohřeje. Po 10-15 minutách vše vyleji natočím do pěnotvoru horkou a na misku jde mýdlo a trocha vody. Za chvilku mašlehám pěnu a první namydlení. To vmasíruji do mordy a následuje další štětkování. A holím. Druhé namydlení a jedu proti srsti a naštorc podle potřeby. Pak, oproti většině setřu mordu vlhkým, horkým ručníkem, ojedu kamence, znova ručník a po té Sibiřský balzám po holení. No a potom VPH podle nálady.
není li čas? Bagr, žiletka a pěna na holení Cien z Lidlu a pak opláchnout,Sibiřan VPH a mažu. Ale to mě neba......
optimista čte knihy, pesimista Korán a realista studuje základy střelby na pohyblivý cíl.
Téma zamykám pro duplicitu.
Možno pokračovat zde: viewtopic.php?f=16&t=1269
Možno pokračovat zde: viewtopic.php?f=16&t=1269