Kontrola ostří Břitvy na vlase.

...kterak správně ostří břitvy na řemeni sobě obtáhnouti.
sparq
brusič

Re: Kontrola ostří Břitvy na vlase.

Příspěvek od sparq »

Pekne video! Jeste k nemu chybi zvukova kulisa, ping! :)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Bohužel neumím přidávat k filmu zvuky, kdybych aspň věděl v jakém programu, tak něco spáchám. :cry:
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Pošli video, vše se dá zařídit
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Díky za nabídku Artifexi,
ale když já jsem jako ten pan král - "Já šám, já šám". :lol: Na skypu mi řekneš kterým programem a kterak tak učinit a já pak "šám šám".
Díky a zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Jak říkala jedna massa Bob: sama dělala, sama zvoslila :lol:
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Vaňous

Příspěvek od Vaňous »

Zdravím. Se zkouškou na vlase jsem udělal tuto zkušenost. Vezmu svůj vlas, přiložím břitvu a nic. Nasliním vlas a zase nic. Pak už mírně brunátný tnu po vlasu z nápřahu (až se bojím abych neprovedl zkoušku na prstu) a někdy se povede. Pak v zoufalství najdu v ženině kartáči její vlas, přiložím břitvu a udělá to jenom cink a vlas je fiklý. Holt všechny vlasy se na zkoušku nehodí. Jsem rád, že jsem zkusil i jiný vlas než svůj, protože bych poslal břitvu Petrovi asi hodně předčasně.
Není dobr ani zel bůh kanálů Lomikel.
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

HHT (hit hair test) - skúška na vlase, je orientačný ukazovateľ ostrosti a mnohí kolegovia britevníci ho doslova odmietajú a napriek tomu úspešne tak povediac "kráčajú životom po boku s britvou"

jediný preukázateľný spôsob overenia ostrosti britvy je prijateľné (oveľa lepšie - pohodlné) oholenie
a aby to nebolo také jednoduché, aj ten vlas môže padnúť rôznym spôsobom
(odpadne len dotykom, cinkne, trošku sa sekne o ostrie a potom zlomí.......) a to tiež vie napovedať čo to o ostrí

skúšku vlasom netreba brať ako nutnosť, ale ako pomôcku.......

konkrétne:
ak sa oholím a nejako sa mi to nezdá, pri najbližšej príležitosti skúsim po obtiahnutí HHT a ten mi napovie, či už treba britvu položiť na kamene, alebo išlo len o zakolísanie pocitov pri holení, spôsobené ďalším faktorom, ako napríklad suchá pena, menej vhodné obtiahnutie na remeni, atď

na druhej strane, ak vlas padá bez problému, dá sa predpokladať ostrie vhodné na pohodlné holenie

na záver, to aby to už bolo úplne zamotané:
v istom prípade je ostrie tak jemné, že vlas berie len po jednom smere - proti šupinkám

(celkom chápem prečo niekto HHT odmieta :lol: :twisted: :lol: )
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Want

Příspěvek od Want »

Zkoušku na vlase při broušení nepoužívám. Nemám jich mnoho a pak - jsou krátké a navíc jemné, takže se při přítlaku břitem většinou ohýbají.

Kvalitu ostří testuji na chlupech předloktí. Ty jsou jemnější než moje vousy, a navíc mohu lépe vidět pod jakým úhlem ostří bere nejlépe, a zda při tom drhne, nebo ne. Podle toho pak břitvu ladím na řemenu.

Někomu by mohlo přijít zajímavé, že se při obtahování na řemenu orientuji také sluchem. Používám lety ohlazený cca 10cm široký opasek z řemenice, občas napouštěný jemným olejem. Když obtahovaná břitva přestane při obtahování šustit, je ok.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Myslíš tím kontrolu holení chlupů z předloktí nebo si ten chlup vytrhneš a zkoušíš jej přeříznout?

Když břitva na řemeni přestane šustit, znamená to povětšinou, že se strhl břit.
Want

Příspěvek od Want »

Holením na ruce. Jak už jsem uvedl, mám chlupy hrozně jemné. Závidí mi je i moje ségra ;-)

Stržený břit? To si nemyslím. Kameny totiž používám naprosto minimálně. Mám břitev několik, používám je podle momentální nálady a každou obtahuji před i bezprostředně po holení před uschováním. Šustění registruji jen u některých z nich, a to až při obtahování po holení. Řekl bych tedy, že je to spíš charakteristická známka měkčí čepele a ten zvuk vzniká tím, jak se o kůži srovnává ohnutý břit.
Odpovědět

Zpět na „Techniky obtahování na řemenu“