A takhle vypada stejny padlo po natreni CRO kasi domaci vyroby naslednemu vetreni kouskem gazy, posypani trochou CRO v prasku a naslednym lestenim znamou flaskou lestilkou po zhruba 20-30 minut.
Nyni bere podstatne rychleji a lzda se ze je to i lepe vylestene.
Pádlo
Řádné pádlo
Tady je k inspiraci k výrobě další "řádné" pádlo:
Ke koupi je za 20 USD a poštovné:
http://straightrazorplace.com/classifie ... 4098/cat/7
Ovšem šikovný truhlář...
Ke koupi je za 20 USD a poštovné:
http://straightrazorplace.com/classifie ... 4098/cat/7
Ovšem šikovný truhlář...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Pádlo
Sehnal jsem bukovou spárovku, ale nejsem si s ní jistý jestli se nebude kroutit.
Ukládám ji postupně v místnostech s různou teplotou a vlhkostí a měřím úhly - jestli pracuje.
Zatím je beze změn.
Možná bude třeba sehnat ustálenou dubovinu.
Ukládám ji postupně v místnostech s různou teplotou a vlhkostí a měřím úhly - jestli pracuje.
Zatím je beze změn.
Možná bude třeba sehnat ustálenou dubovinu.
Tak mě to tu inspirovalo do hlavy , až jsem stvořil tohle :
1) rohacell/rohacell +CR2O3 (zajímavá hmota,modeláři znají,proč to nezkusit )
2)balza/balza + CR2O3
3)balza+CR2O3/kůže
odshora:1) rohacell/rohacell +CR2O3 (zajímavá hmota,modeláři znají,proč to nezkusit )
2)balza/balza + CR2O3
3)balza+CR2O3/kůže
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
JESUS SHAVES!
Pěkné Wildhogu! Zaujal mě ten materiál rohacell a zdá se mi to jako zajímavý nápad.
Neznám jej a strejček google mi řekl tohle:
"Jedná se o polymethacrylimidovou (PMI-) tvrdou pěnu, která se používá jako jádrový materiál pro sendvičové konstrukce. Vykazuje vynikající mechanické a teplotní vlastnosti. Ve srovnání se všemi ostatními pěnami nabízí nejlepší poměr hmotnosti a mechanických vlastností stejně jako nejvyšší teplotní odolnost."
Zajímalo by mě jak se do té pěny ten CR2O3 zapracuje a jak se to pak chová při obtahování. Můžeš k tomu něco napsat? Dík.
Neznám jej a strejček google mi řekl tohle:
"Jedná se o polymethacrylimidovou (PMI-) tvrdou pěnu, která se používá jako jádrový materiál pro sendvičové konstrukce. Vykazuje vynikající mechanické a teplotní vlastnosti. Ve srovnání se všemi ostatními pěnami nabízí nejlepší poměr hmotnosti a mechanických vlastností stejně jako nejvyšší teplotní odolnost."
Zajímalo by mě jak se do té pěny ten CR2O3 zapracuje a jak se to pak chová při obtahování. Můžeš k tomu něco napsat? Dík.
to Radyx:
Když jsem sháněl kus balzy,kamarád mi přinesl balzu i kus rohacellu.Neřekl jsem mu totiž,na co to mám. Asi myslel že si budu lepit letadlo .Rohacell se mi zalíbil na první pohled,vlastnostmi se podobá balze (lehký,pružný,mírně měkký) ale narozdíl od balzy je porézní,trošku připomíná zatuhlou montážní pěnu ( vlastně to pěna je a pěkně jemná a homogení ).No a toho jsem se rozhodl využít,když se trošku přebrousí,z těch bublinek vzniknou na povrchu takové mikrokapsičky a v těch se krásně drží chromoxid.Napajcoval jsem to chromoxidem rozmíchaným v šicolu . Subjektivně se mi zdá ,že je to lepší než balza ale zatím jsem na tom obtahoval jenom jednu břitvu.Uvidím při delším používání,možná že to poletí do popelnice nebo to servu a nahradím kůží nebo balzou.Zkrátka je to jen pokus.Při obtahování je to skoro stejné jako na balze,jen se břitva líp vodí,protože to má lepší rovinu než balza.
http://peerless-coatings.co.uk/rohacell.htm
Když jsem sháněl kus balzy,kamarád mi přinesl balzu i kus rohacellu.Neřekl jsem mu totiž,na co to mám. Asi myslel že si budu lepit letadlo .Rohacell se mi zalíbil na první pohled,vlastnostmi se podobá balze (lehký,pružný,mírně měkký) ale narozdíl od balzy je porézní,trošku připomíná zatuhlou montážní pěnu ( vlastně to pěna je a pěkně jemná a homogení ).No a toho jsem se rozhodl využít,když se trošku přebrousí,z těch bublinek vzniknou na povrchu takové mikrokapsičky a v těch se krásně drží chromoxid.Napajcoval jsem to chromoxidem rozmíchaným v šicolu . Subjektivně se mi zdá ,že je to lepší než balza ale zatím jsem na tom obtahoval jenom jednu břitvu.Uvidím při delším používání,možná že to poletí do popelnice nebo to servu a nahradím kůží nebo balzou.Zkrátka je to jen pokus.Při obtahování je to skoro stejné jako na balze,jen se břitva líp vodí,protože to má lepší rovinu než balza.
http://peerless-coatings.co.uk/rohacell.htm
JESUS SHAVES!