První břitva, štětka, pěna a řemen

Všeobecné dotazy na břitvy
Kamil

Re: První břitva, štětka, pěna a řemen

Příspěvek od Kamil »

Moc děkuji. Ještě bych se vás chtěl zeptat, co si myslíte o olejích a vodách před holením. Mně se u ních líbí, že jsou průhledné a člověk pak lépe zarovná vousy, protože na ně dobře vidí. V jednom videu jsem dokonce viděl, že používá pouze horkou vodu.

Odkaz na video zde: https://www.youtube.com/watch?v=jGvbrHLTCbY&t=109s
MartinB

Příspěvek od MartinB »

Pokud vím tak vody před holením jsou určené jen pro holení elektrickým strojkem.

Olej před holením může být fajn,ale jen jako doplněk k dobře ušlehané krémové pěně - sám občas použiju kokosový olej.Ale samostatně to povede k podráždění pokožky...

I když... ano, jsou drsňáci či masochisté kteří se zvládnou oholit jen s pomocí vody...oholit...s holením to myslím už nic společného nemá - alespoň teda myslím, že dobré oholení by mělo být do hladka a bez podráždění - kůži máme jen jednu měli bychom se k ní podle toho chovat.

Pro mě největší přínos v holení je kvalitní mýdlo a štětka - takže podobné experimenty jen s vodou či olejem beru jen jako výstřelek.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
Kamil

Příspěvek od Kamil »

Děkuji za názor. Já zkušenost s holením pouze s použitím vody nemám, takže nemohu hodnotit, ale souhlasím, že by bylo lepší se k pokožce náležitě chovat.
lahcim

Příspěvek od lahcim »

Mimo dobrého mýdla, štětky a nepodceněné přípravy je také důležité znát svůj obličej. Někdo má štěstí a vousy mu rostou jedním směrem. Já ne a než jsem vychytal jak se kde holit, tak to chvilku trvalo a často se to neobešlo bez trochy krve.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“