Ahoj, nepodařilo se mi najít podobné téma, zakládám tedy nové. Trápí mě vypadávání štětin, konkrétně u štětky Mühle 091 H13 (Silvertip badger, uzel 21mm). Mám ji třetí rok. Zpočátku vypadla jedna nebo dvě štětiny, ale postupem času jich vypadává více. Říkám si kolik jich tam ještě je
Předpokládám, že to bude časem horší a horší, protože svazek už není tolik utažený jako u nové štětky. Chtěl bych se zeptat, jestli to nějak řešíte?
Ke štětce si myslím, že se chovám hezky, mám ji ve stojánku, mimo skříňku, po použití ji lehce oklepnu a lehce vytřu do ručníku. Jak dlouho vám takováto štětka vydrží? Používam ji cca 3x týdně.
Vypadávají štětiny
Re: Vypadávají štětiny
Jak to jede tímto směrem, tak se jedná o výrobní vadu.
Byly lepeny mastné chlupy a epoxidová pryskyřice se na ně nechytla a teď už se to zastavit nedá. Zkus ještě jedno řešení. Uzel musí být skutečně suchý. Nejlépe týden na radiátoru. Na tubičku vteřinového lepidla nasaď tlustější jehlu a tu jehlu zabodni do uzlu až na doraz a kapku vstříkni a opakuj na více místech než to začne zatvrdávat. Dávkuj skutečně jen kapku, jinak Ti to navzlíná a slepí uzel až do poloviny délky chlupů. Mělo by to zastavit vypadávání chupů. Nechat na radiátoru vyzrát aspoň tři dny ne-li déle, než to můžeš namočit. Nic nedej na to, že je to vteřinové lepidlo. Uvnitř pracuje jinak.
Nechť se Ti daří.
Byly lepeny mastné chlupy a epoxidová pryskyřice se na ně nechytla a teď už se to zastavit nedá. Zkus ještě jedno řešení. Uzel musí být skutečně suchý. Nejlépe týden na radiátoru. Na tubičku vteřinového lepidla nasaď tlustější jehlu a tu jehlu zabodni do uzlu až na doraz a kapku vstříkni a opakuj na více místech než to začne zatvrdávat. Dávkuj skutečně jen kapku, jinak Ti to navzlíná a slepí uzel až do poloviny délky chlupů. Mělo by to zastavit vypadávání chupů. Nechat na radiátoru vyzrát aspoň tři dny ne-li déle, než to můžeš namočit. Nic nedej na to, že je to vteřinové lepidlo. Uvnitř pracuje jinak.
Nechť se Ti daří.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Re: Vypadávají štětiny
Díky za tip. Nakonec jsem se domluvil s výrobcem na výměně štětin. Nabídli mi Silvertip Badger za 28,05 EUR, nebo Silvertip Fibre za 18,75 EUR. Vzal jsem na zkoušku ty umělé, na fórech to lidi chválili, tak uvidíme... S poštovným to vyšlo na 25 EUR, plus 100 kč poštovné za poslání štětky do Německa. Celé to trvalo asi měsíc, platba přes Paypal nebo kartou.