R89 vs. typ žiletek

...lidově bagry a kotvy.
Slovak Boy

Re: R89 vs. typ žiletek

Příspěvek od Slovak Boy »

Nikdy som nechápal prečo by mal strojčeku vyhovovať určitý typ žiletky a inému nie. Na dobré oholenie ma najväčší vplyv tvrdosť fuzov kvalita mydla kvalita vyšľahania peny kvalita nanesenia peny samozrejme žiletka. Strojček tiež ale len také tie základné veci či je agresívny, jemný, otvorený hrebeň alebo je to nepodarok ako poslednú dobu Fatipy atd. Dôležitý je aj návyk a cvik držanie uhla smer ťahov... V tých jemných strojčekoch typu R89 alebo Merkúr 34C však predsa len žiletka ovplyvňuje aj jeho charakter. Napríklad Astry sú z menej tuhého plechu ako Featherky. Tým pádom je ich zaoblenie v strojčeku rozdielne. Feather z neho robí mierne agresivnejší strojček ako Astra.
David S

Příspěvek od David S »

Tak jsem koupil nekolik ziletek a vyzkousel v R89.
S kazdou ziletkou jsem vyzkousel pouze jedno holeni po "odkorkovani". Tripruchodove. Mydlo z Hrochote. Holim se obden. Bez VPH, bez balzamu. Pouze studena voda.

Gillette Silver Blue, Derby Premium a Perma Sharp

Gillette - mohl bych se holit denne, jak je setrna. Bohuzel bych i musel jak mizerne oholila.
Derby - jemnost i dukladnost rekl bych prumerna.......
Perma - velmi mile prekvapeni. Pocit po jednom oholeni - pocitove o fous lepsi nez Personna!

Takze ted jedu Personny a po nejake dobe mam v planu kolecko zopakovat.

Mimo toto tema. Posledni holeni jsem misto Hrochote pouzil Barbuchu a mel jsem pocit, ze Barbucha ty vousy nezmekcuje, ale zere! Sice neni plet po oholeni tak vlacna jako po Hrochoti, ale ta snadnost rezu byla famozni!!!
Mühle R89, Mühle Modern Pine Pure Badger, Personna a Feather, mýdlo z Hrochotě
JKZero

Příspěvek od JKZero »

Zatím jsem ve strojku vyzkoušel Mühle, Perma Sharp, Derby Premium, Personna, Astra zelená. R89 se holím necelý rok a čepelky měním při prvním náznaku, že by holení již nemuselo probíhat podle mých představ. Vždycky čepelky střídám a nepoužívám dvě za sebou. Z mých zkušeností zatím vyplývá toto:

Mühle - jedna žiletka přibalená ke stroječku. Žádný propadák ani žádný zázrak.
Personna - Tyhle žiletky mi zcela nesedly. Absolutně nejsem schopen se s nimi dobře oholit. Jako bych se holil tupou žiletkou.
Derby premium - Přes korkování této žiletky jsou první dvě holení většinou s krvavým šrámem a nepřijemným pocitem. Poté už holí dobře a výdrž je skvělá.
Astra zelená - Tyhle žiletky mi sedí jako zadek na hrnec. Těžko se to popisuje, ale zkrátka jsem s nimi nanejvýš spokojen.
Perma Sharp - Řekl bych téměr stejně kvalitní holení jako Astry, akorát mi vydrží o cca 2 holení déle než čepelku měním.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“