Nevím, zda-li jde o radu či otázku, ale po každém holení naliji vodu do krabiček s mýdly, ať už je to Pitralon, Barbus či Durance, poněvadž při následujícím holení je mýdlo pastovité (voda se vcucne) a nejen že jde lépe nabrat, ale nepotřebuji už tolik mokrou Jezevčici...
Dělá to někdo z kolegů podobně? Ti, co mají hrníček na napařování asi ne, ale mě se to osvědčilo.
Také při holení tyto tři mýdla míchám dohromady, naposled přidávám ještě Barbus z tuby pro větší hustotu a kvalitu směsi.
Mýdlo na holení a jeho konzistence
Mýdlo na holení a jeho konzistence
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
Dělám totéž , osvědčilo se to. Také jsem přidával různá kvalitní toaletní mýdla, to se osvědčilo méně.
JESUS SHAVES!
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
Jojo, na Barbus nebo Pitralon to taky používám jenom to nepřeháním s tou vodou aby mýdlo nebylo moc rozbředlé, spíš tam nechám jenom "krapet" vody.
Mýdla jsem ještě nezkoušel míchat a tak nevím ale je to zajímavý nápad.
Mýdla jsem ještě nezkoušel míchat a tak nevím ale je to zajímavý nápad.
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
Take nechavam po holeni nejakou vodu v mydle (pripadne penu), pak se s mydlem lepe pracuje.
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
Jeste musim rici, ze jsem nedavno vyzkousel barbuse (pitralon zrovna dosel) a spokojenost. Rozmichal jsem ho ve stare krabicce od pitralonu a musim uznat, ze nechapu jak jsem celou dobu mohl delat tak ridkou penu .
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
To je právě ta naše "Barbucha",
samá hustá šlehačka a hezky drží a změkčuje.
Prostě klasika.
samá hustá šlehačka a hezky drží a změkčuje.
Prostě klasika.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
Ahááááááááááá. Tak já to dělám celou dobu teda blbě. Po holení nechávám krabici s mýdlem otevřenou právě aby vyschlo, aby se nezapařilo. No tak to musim teda vyzkoušet takhle - dík za informaci a poopravení mého vědění.frazer píše:Nevím, zda-li jde o radu či otázku, ale po každém holení naliji vodu do krabiček s mýdly, ať už je to Pitralon, Barbus či Durance, poněvadž při následujícím holení je mýdlo pastovité (voda se vcucne) a nejen že jde lépe nabrat, ale nepotřebuji už tolik mokrou Jezevčici...
Dělá to někdo z kolegů podobně? Ti, co mají hrníček na napařování asi ne, ale mě se to osvědčilo.
Také při holení tyto tři mýdla míchám dohromady, naposled přidávám ještě Barbus z tuby pro větší hustotu a kvalitu směsi.
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
Nechci malovat čerta na zeď, ale není neustále mokvavé mýdlo rejdištěm plísní a mikroorganismů?
A plácat si tuhle směs každý večer na obličej...
Jen momentální nápad - nemusí se zakládat na pravdě.
A plácat si tuhle směs každý večer na obličej...
Jen momentální nápad - nemusí se zakládat na pravdě.
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
Ja pracuji s mydlem docela jinak. Posledni dobou tvorim penu "na papuli". Stetka jde na par sekund pod horkou vodu, vyzdimu z ni prebytecnou vodu a jde na suche mydlo. Par slehavych pohybu nabere dost mydla pro tvorbu peny. Vetsinou do ni pridam jeste trochu tekouci horke vody a jde na papulu, kde odvede svou praci. To same pro druhy tah, ten delam s pomerne hodne ridkou penou pro hladsi oholeni. Na mydle mi zbyde par mydlin a velice jemne navlhly povrch, ktery i pod vickem do druheho dne uschne.
Kazdemu holt vyhovuje neco jineho.
Kazdemu holt vyhovuje neco jineho.
Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence
No takže to není jednoznačné.
Mě přišlo divný nechat v kelímku na mýdle vodu, stejně tak nechat působit vlhkost na holicí strojek žejo.
Ale s tím mýdlem to asi bude každý dělat jinak. Když ho nechám mokrý nebo vlhký a zadekluju tak potom je měkoučký, ale stejně jsem ho raději nechával otevřený aby vyschlo jako štětka. Chtělo by to co nejvíc lidí aby se vyjádřilo nebo udělat anketku na toto téma.
Mě přišlo divný nechat v kelímku na mýdle vodu, stejně tak nechat působit vlhkost na holicí strojek žejo.
Ale s tím mýdlem to asi bude každý dělat jinak. Když ho nechám mokrý nebo vlhký a zadekluju tak potom je měkoučký, ale stejně jsem ho raději nechával otevřený aby vyschlo jako štětka. Chtělo by to co nejvíc lidí aby se vyjádřilo nebo udělat anketku na toto téma.
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!