Holet po směru nebo proti směru růstu ??

... po srsti či proti...
pepson

Re: Holet po směru nebo proti směru růstu ??

Příspěvek od pepson »

Pro zajímavost přidám sken co tomu říká chytrá kniha.
http://pepson28.rajce.idnes.cz/forum
Naposledy upravil(a) pepson dne 23 čer 2015, 19:13, celkem upraveno 1 x.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Mno, od jinošských let žiju v tom, že vodou vous změkčuji.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Prostý pokus...
Tři vousy pro pokus.
Jeden vložit do vody a nechat působit.
Druhý do kapky vody a pěny z mýdla na holení.
Třetí pečlivě zachovat suchý.
Pak porovnat oba máčené se suchým vousem který z nich je tvrdší.
Nakonec vousy přiložit na Břitvu a zkusit ukrojit.

Šedá je teorie a zelený je strom života...
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
MachM

Příspěvek od MachM »

Zmineny experiment prilis dobre neodpovida textu, jelikoz klicovym prvkem je podle nej nabobtnani vousu ve vousovem krcku, cimz dochazi k jeho fixaci a naslednemu uriznuti kolmo, nikoli sikmo.
Podle textu jsem zkusil mydlo s vyssim pH (klasicke mydlo s jelenem), jen prejet tvar behem naparovani rucnikem a vysledem me prekvapil - hladsi oholeni jsem nezazil. Jinak technika i britva zcela shodna.

Praxe: vsechno funguje, nikdo nevi proc
Teorie: vsichni vsechno vedi, nic nefunguje
Teorie v praxi: nic nefunguje, nikdo nevi proc

:lol:
Všechny cesty vedou do Říma, skutečně hladkých je pomálu.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

GRATULUJI
teorie je sice báječná, ale není nad přepychové oholení.
:D
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
MachM

Příspěvek od MachM »

Diky,
o tom neni pochyb, slo mi jen o to otestovat vliv bobtnani vousu a hydratace kuze, jelikoz mydlo se pred holenim snadno odstrani a dalsi postup prilis neovlivni (odrezavat si kus kuze a pak davat pod mikroskop me moc nelaka), holit se s jadrovym mydlem nemam v umyslu :lol:
Všechny cesty vedou do Říma, skutečně hladkých je pomálu.
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Ja si myslím, že oboje je potrebné. Aj voda, aj mydlo. Voda fúzy zmäkčuje pred holením. V pene sa snažím vodou šetriť, podobne ako to robia peny zo spreja. Proste musí byť hustá, ako želatina. Aj ja som si všimol, že niekedy sú pri holení fúzy akoby tvrdšie, viac ich počuť pri zrezávaní a oholenie je kvalitné. Ale lepšie skúsenosti mám ak sa holím po sprchovaní, takže tá voda má význam. Na výsledok má vplyv viac vecí ako je známo: Dokonca aj stav pokožky. Trením, rozmočením, únavou, vetrom, alebo potom podráždená pokožka sa holí ťažšie a bolestivejšie, ako keď ráno len naplácam vodu na tvár a ešte z noci rozospatá pokožka drží na sebe taký maz, ktorý ju chráni pred ostrím. Dôležité je aj dostať mydlo ku koreňu vlasu. To sa veľmi dobre darí sprejový penám, ktoré doslova vťahujú ostrie ku pokožke.
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Dovolím si po dvoch rokoch poopraviť moje tvrdenie v predošlom vstupe. Zisťujem, že vláčna pena je lepšia, ako tuhá. Viac vody do nej aj mydla asi 2cm krému. Namočenú štetku len dvakrát ľahko oklepnúť, aby ten prebytok vody vypadol, ale základ ostal dosť mokrý. Netreba penu šľahať v miske do dokonalosti. Ale čo je podstatné, štetku treba pritlačiť na tvár a točiť s ňou tak, aby štetiny boli roztlačené na tvári a vtierali tú riedku penu do pokožky. Tým sa vytvorí na tvári taký ochranný film. Keď už je pena takto rozotretá, tak ju ešte pokryjem zbytkom peny vštetke obyčajným zvislým a vodorovným natieraním, ako keď maliar ťahá štetku s farbou po stene. Takáto riedka, ale dobre votretá pena je ideálna na holenie jemnými strojčekami.
Ryžo

Příspěvek od Ryžo »

Dokonca aj stav pokožky. Trením, rozmočením, únavou, vetrom, alebo potom podráždená pokožka sa holí ťažšie a bolestivejšie
Môžem len potvrdiť. Nakoľko sa holievam v intervale cca 1,5 dňa, často sa holím poobede po návrate z lesa.(tvár vyštípaná od potu, vetra a slnka) Aj preto sa neholím ráno, lebo ten slaný pot by bol potom neznesiteľný. No a toto holenie je podstatne agresívnejšie v zmysle, tvár ma ""páli"" - viem o tom holení až do večera. Nebola zmenená technika holenia, počet priechodov, pena, štetka ani interval(ten je u mňa tiež dôležitý - ak to je jeden deň, alebo menej, tak to už cítim
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.
Alda Tu

Příspěvek od Alda Tu »

Jsem břitevník nováček, ale k podráždění na krku bych napsal slohovou práci. Po holení se zásadně osuším pouze čistým ručníkem nebo osuškou. Od té doby mám klid a veškeré podráždění, či zanícené pupínky jsou minulostí.
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“