Holení klasickým strojkem”bagrem”
Holení klasickým strojkem”bagrem”
Zdravím jsem tady nový a potřeboval bych pomocí zda bude pro mě lepší když se budu holit klasickým strojkem.Nikdy jsem se tak neholil momentálně používám 3 břitý strojek od Gillette.U mě je problém,že mám hodně citlivý obličej.Poradí někdo jaky strojek a žiletky pro začátek.Děkuji
Re: Holení klasickým strojkem”bagrem”
Ahoj,
zda pro tebe bude lepší bagr místo škrabky nemohu říci. Záleží co od toho očekáváš. Pokud se ale holíš jako většina lidí co znám, tj vícebřitou škrabkou a k tomu nějakou chemickou pěnou, nebo gelem ve spreji, mohl by ti na citlivou pleť bagr pomoci. Celé to ale není jenom o strojku a žiletce. K dobrému výsledku potřebuješ změnit celkový přístup, rozdělat si mýdlo štětkou, napařit vousy, štětkou vetřít mýdlo a bez přítlaku strojkem sejmout vousy. Samotné holení ti určitě zabere více času, protože holení je vhodné dělat na 3 průchody a samotná příprava a volba mýdla je ne méně důležitá.
Já mám dobrou zkušenost se strojkem Razorock 6C, ale po úspěšné reklamaci bych nyní volil nerez variantu 6S. S tímto strojkem se oholím do hladka a doporučuji i pro citlivou pleť. Určitě ale neuděláš chybu s Muhle R89, který osobně nevlastním, ale mnoho lidí je s ním spokojeno.
Výborné žiletky jsou Perma Sharp, kreré by měli v obou strojcích fungovat skvěle, ale ani se zelenými Astrami neuděláš chybu.
Nejlépe však uděláš když věnuješ nějaký svůj čas a pročteš toto fórum. Dobře funguje i funkce hledat. Všechny tvé otázky jsou zde několikrát zodpovězeny.
zda pro tebe bude lepší bagr místo škrabky nemohu říci. Záleží co od toho očekáváš. Pokud se ale holíš jako většina lidí co znám, tj vícebřitou škrabkou a k tomu nějakou chemickou pěnou, nebo gelem ve spreji, mohl by ti na citlivou pleť bagr pomoci. Celé to ale není jenom o strojku a žiletce. K dobrému výsledku potřebuješ změnit celkový přístup, rozdělat si mýdlo štětkou, napařit vousy, štětkou vetřít mýdlo a bez přítlaku strojkem sejmout vousy. Samotné holení ti určitě zabere více času, protože holení je vhodné dělat na 3 průchody a samotná příprava a volba mýdla je ne méně důležitá.
Já mám dobrou zkušenost se strojkem Razorock 6C, ale po úspěšné reklamaci bych nyní volil nerez variantu 6S. S tímto strojkem se oholím do hladka a doporučuji i pro citlivou pleť. Určitě ale neuděláš chybu s Muhle R89, který osobně nevlastním, ale mnoho lidí je s ním spokojeno.
Výborné žiletky jsou Perma Sharp, kreré by měli v obou strojcích fungovat skvěle, ale ani se zelenými Astrami neuděláš chybu.
Nejlépe však uděláš když věnuješ nějaký svůj čas a pročteš toto fórum. Dobře funguje i funkce hledat. Všechny tvé otázky jsou zde několikrát zodpovězeny.
Jenom doplnim, ze je potreba zmenit techniku holeni. Novejsi skrabky (napr. Mach3) maji jednak hlavu castecne otocnou podle osy kolme na rukojet, jednak jsou jednotlive brity v hlave uchyceny pruzne. Holeni se tim zjednodusuje - neni potreba drzet uhel sklonu rukojeti proti povrchu (zajistuje vykyv hlavy) a lze dost pritlacit (brity se jakoby sklopi). Takze s ziletkou zpocatku radsi opatrne, prizpusobovat sklon a netlacit.
@marvel10: Ve strojkách se moc nevyznám, používám je jen na cestách. Mam Edwin Jagger DE89 (pokud se nepletu tak Muhle R89 je to samý) a jsem s ním plně spokojený. Neholí agresivně jako strojky, které nakroutí žiletku. Provedení strojku je bezchybný, před tím jsem používal Merkur 34c a ten mi moc neseděl a není tak precizně vyrobený. Žiletky mam Perma Sharp Super a Derby zelený.
Jak se projevuje tvoje citlivá pokožka? Takto obecně těžko říct co ti bude vyhovovat a nebo kde máš teď problém se škrabkou, jestli v technice, škrabce samotné, kosmetice a nebo uplně někde jinde.
Jak se projevuje tvoje citlivá pokožka? Takto obecně těžko říct co ti bude vyhovovat a nebo kde máš teď problém se škrabkou, jestli v technice, škrabce samotné, kosmetice a nebo uplně někde jinde.
@marvel10: Když jsem před několika lety řešil stejný problém jako ty a objevil tohle fórum, strávil jsem celé dny pročítáním všech možných témat. Pochopil jsem, že problém nemusí být v mém xichtíku, jak se mi snažili namluvit prodavači, lékárníci a další jedinci, ale v tom, co používám. Takže můj první krok byl, že jsem si koupil štětku a mýdlo a vyhodil ty spreje, které jsem do té doby používal. Mojí výhodou bylo, že jsem to v případě neúspěchu mohl posunout tátovi, který ač používá dvoubřit má stále mýdlo a štětku. Stále jsem však měl svůj vícebřitý Wilkinson. A ejhle, problém byl najednou poloviční. Ze začátku jsem i napařoval, teď už to dělám jen když se neholím po sprše. Tak jsem pochopil, že tohle je cesta, pořídil i bagr Erwin Jagger DE89 (stejný jako Mühle R89) a s konečnou platností konvertoval na víru jedno ostří. Problémy s podrážděním jsou pryč a při cenách žiletek (nemluvě o výhodných velkonákupech přes fórem) mám i slušnou úsporu.
Jak už ale zmínil kolega Všezvěd na většinu otázek už tu odpověď padla, takže nejdřív čti a vyhledávej a potom, pokud nenajdeš odpověď se ptej, vždycky se najde někdo, kdo se ti pokusí nějak pomoci. Nemusíš hned kupovat drahé věci, najdeš tu vlákna, kde se řešil poměr cena/výkon. A když ti to pomůže jako mě, tak najednou zjistíš, že by jsi chtěl vyzkoušet více mýdel, vod po holení, nějaký ten další strojek by se třeba taky hodil...
... a pak už jsi zaháčkovaný a nakažený “virem” nejspíš na doživotí.
Jak už ale zmínil kolega Všezvěd na většinu otázek už tu odpověď padla, takže nejdřív čti a vyhledávej a potom, pokud nenajdeš odpověď se ptej, vždycky se najde někdo, kdo se ti pokusí nějak pomoci. Nemusíš hned kupovat drahé věci, najdeš tu vlákna, kde se řešil poměr cena/výkon. A když ti to pomůže jako mě, tak najednou zjistíš, že by jsi chtěl vyzkoušet více mýdel, vod po holení, nějaký ten další strojek by se třeba taky hodil...
... a pak už jsi zaháčkovaný a nakažený “virem” nejspíš na doživotí.
Přesně..jen bych doporučil postupovat po "krocích". Nezměnit najednou všechno naráz. Potom těžko vyhodnotíš která část holení problémy způsobuje a čeho se musíš vyvarovat.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Dobrý den děkuji za odpověď.Chci se ještě zeptat mám starý bagr nevím co to je za značku.Může se bagr čistit i octem horkým když se udělá na bagru vodní kámen?Nepoškodí horký ocet?
Záleží také na povrchové ochraně jakou strojek má.Pokud někde prosvítá mezi chromem mosaz,tak by to ten ocet mohl naleptat.Takže opatrně raději jen teplým octem a opláchnout vodou,nenechávat v octu ležet celý strojek.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Značka je tedy Soluna starý strojek
Ahoj, prý máš citlivou pleť, takže místo Soluny bych zkusil jemnější a pohodovější bagry, např. Edwin Jagger či Muhle. Mám je doma a poznám ty rozdíly.
Ohledně Soluny je tu dost dlouhé vlákno: viewtopic.php?f=69&t=1549
Ohledně Soluny je tu dost dlouhé vlákno: viewtopic.php?f=69&t=1549
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.