Volba strojku Mühle Rocca R96 x Parker VAR-GR x ...?

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
soulfish

Volba strojku Mühle Rocca R96 x Parker VAR-GR x ...?

Příspěvek od soulfish »

Dobrý den,

po delší době jsem získal možnost vyzkoušet holení bagrem a dost mě to chytlo. Cca půl roku používám historický Rotbart s uzavřeným hřebenem v kombinaci s feather žiletkama (předtím jen mach 3 a břitvu "svátečně"), ale starý strojek má několik nevýhod. Má moc krátké držátko, odlupuje se mu decentně na několika místech povrchová úprava a prostě mi zcela nesedí (ovšem na vyzkoušení to šlo :) ).
Díky tomu jsem si udělal trošku představu, co bych rád:
1) delší ručku
2) větší váhu strojku
3) pokud možno nerez, to loupání povrchové vrstvy u potažených strojků mě trošku do budoucna deptá
4) je to prostě hezčí a ve finále i levnější než mach 3

Několikerým ohmatáním mě zaujaly dva konkrétní modely a to:
https://www.upravse.cz/holici-strojek-m ... -r96-p2555
https://www.upravse.cz/holici-strojek-p ... hite-p3080

Parker má výhodu v nastavení, Rocca se mi o poznání pohodlněji držela (ale obojí pecka). Můžete někdo tyhle dva srovnat?
Doporučíte případně něco dalšího?

V současné době se holím tím Rotbartem cca ob den. tak v 50 % případů se trochu podráždím. Mám podezření, že to při prvním holení nevezme až tak moc hmoty, jak by mohlo vzít, a následně při holení proti srsti to zazlobí.

Díky mnohokrát za pročtení a ještě více budu vděčný za drobnou a dobrou radu.
Einherjer

Re: Volba strojku Muhle Rocca R96 x Parker VAR-GR x ...?

Příspěvek od Einherjer »

Zdravím,

možno by stál za úvahu aj Rockwell 6S https://www.upravse.cz/holici-strojek-rockwell-6s-p2961
+ nerez
+ vyššia váha
+ možnosť nastavenia
- kratšia rúčka (ale tak možno by sa dala zohnať neoriginálna dlhšia)

alebo strojček, ktorý vyhovuje asi každému Mühle R89 vo verzii Grande (dlhšia rúčka) https://www.upravse.cz/holici-strojek-m ... rande-p370
+ dĺžka a hmotnosť ako Mühle Rocca
+ menej agresívny, ale pritom dobre holiaci
- hlava nie nerez, ale dá sa kúpiť náhradná https://www.upravse.cz/mhle-vymenitelna ... u-r89-p619
prípadne sa dá kúpiť aj viac agresívna R41 https://www.upravse.cz/mhle-vymenitelna ... u-r41-p620
soulfish

Příspěvek od soulfish »

Rockwell jsem taky uvažoval, ale je už poměrně drahej (to by až tak nevadilo) a navíc mě nějak nechytnul, nepřeskočila jiskra, nezaujal mě. Třeba se to ještě povede, ale nejsem si tím jist. Ještě si je minimálně jednou osahám, až se dostanu do obchodu.

Klasický 89 ve verzi grande by taky byl asi použitelný, podobně od Edwin Jagger de89, ale ta Rocca mi přišla taková nejpohodlnější do ruky.
soulfish

Příspěvek od soulfish »

Opravdu není nikdo, kdo by ty dva dovedl srovnat? :o)
soulfish

Re: Volba strojku Mühle Rocca R96 x Parker VAR-GR x ...?

Příspěvek od soulfish »

Kdyby náhodou někdo váhal podobně jako já, tak jsem vybral Roccu (v černým provedení) a to proto, že :

1) Parker má někdy jisté problémy s kvalitou pokovení (loupání, následná reklamace a to mně se moc absolvovat nechce)
2) I kdyby moje Rocca měla problém s hlavou (údajně se ještě pořád dá natrefit na špatný kus, ale pravděpodobnost je maličká), tak věřím, že díky německé preciznosti bude menší pravděpodobnost koupě "zmetku"
3) Pro mě perfektní váha a vyvážení do hlavy
4) I kdyby byla Rocca agresivní až moc, tak jí koupím hlavu 89 a bylo by posekáno (a obráceně by to řešila zase 41)
5) Nerez, nerez, nerez a ještě jednou nerez ... A nerez

No a něco, co jsem ještě před koupí nezjistil.. V praxi strojku stačí vlastní váha a bez přítlaku hezky bere vousy skoro až na kůži (feather), při druhém holení (tahu) jsme ve stavu "do hladka".
Za mě pecka.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Tak gratuluji. Důležité je, že jsi spokojený. 8-)
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Vás kolego,

každý je jedinečný, ale kdybych měl vybrat strojek pro sebe se stejnými podmínkami jako Ty. Tak bych volil strojek Parker.

Má to jediný důvod a to, že strojek Parker je vlastně strojek s pěti možnosti holení. Od jemné (číslo 1-3 a agresivní 3-4-5) ta trojka je takový střed.
Vše se samozřejmě řídí agresivitou čepelky a také kvalitou vousu. Hraje tam také hodně info o vodě či čím se holíš. Jestli mýdlo nebo krém. Vše hraje roli.

Tím neříkám, že Muhle Rocca není kvalitní. Ale je tam pouze jedna možnost nastavení čepelky. Další věc je, že u Muhle je dutá ručka. Takže je lehčí. Více ve vláknu Rocca zde na fóru.

Parker je vlastně inovovaný strojek Merkur Progress. Je tam inovace jak materiálu tak i technologie. Taky měl možnost předsadit si čepelku dle svého.
Merkur Progress měl dvě možnosti ručky. Kratší 88mm a delší 105 mm.
No ještě i když to není nerez tak bych zkusil prozkoumat Merkur Futur. Tam je také možnost nastavit čepelky po kroku od 1 do 5.

Ono by se to spíš chtělo ještě zeptat jaké čepelky používáš a jaké máš vousy?

Protože každý strojek má rád jen některé čepelky. A nakonec i Tvoje tvář. Je to těžké rozhodnutí.
Bylo by dobré zkusit si oba strojky jak holí. Vím, že je to těžké.
Ale za sebe bych šel jednoznačně do Parkera.
Kdyby jsi netrval na nerezu tak by byl Parker nebo Merkur asi Tvojí volbou hlavní a když ne hlavní tak by jsi o ni možná přemýšlel v hlavní pětce strojků.

Doufám, že jsem Ti udělal dostatečný zmatek v hlavě :)

David
David a jeho žiletky
soulfish

Příspěvek od soulfish »

Pro uživatele Radgost:
Díky. Kdyby si to tak člověk mohl před zakoupením vyzkoušet, bylo by to jednodušší :mrgreen:
Nedělal jsi náhodou nějaké břitevnické kurzy ohledně ostření?

Pro uživatele david_ul:
K vousům. Není jich až tak moc, nejsou ani jako hřebíky, ale na krku se to honí na všechny světové strany.
Není to moc pohodlný a je to prostě náchylnější na manipulaci.
Žiletek mám několikero typů od Feather (vyzkoušeno) přes personu platinum (vyzkoušeno, zatím sedí nejlépe), astry platinum (zatím ve frontě) až po treet platinum (zatím ve frontě).
Všechny jsem je vybral na základě zdejšího vlákna ohledně žiletek a jejich životnosti a kvality holení (Vikingův dlouhodobý test).

Ke strojkům - tohle jsem věděl, výběrem a ohmatáváním v obchodě jsem přece jen strávil nějakou dobu, bylo to fajn :o)
Takže ne, zmatek v hlavě nemám, naopak si to hezky sedlo a utřídilo se to.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Ano, nabízím kurz broušení břitev pro začátečníky.
Ale to patří do vlastního vlákna.

viewtopic.php?f=107&t=2914&start=10
FerencH

Příspěvek od FerencH »

Kterou Žiletku použít?
Krom Břitvy chci využívat i holení klas.žiletkou a po mnoha, mnoha letech. Vybral jsme si Parker 65R - balíček z „luxusni-holeni.cz“ je již doma a vzal jsem i několik žiletek.
Jen nevím kterou žiletkou začít. Při pročítání fóra se zde píše, že k danému strojku někomu více sedí ty či ony žiletky, nebo že daný strojek pracuje lépe s konkrétními žiletkami. ..
Prosím, můžete mi něco doporučit k tomu Parkeru ?? Žiletky -viz foto.
Co ty Derby Premium - mají zde na fóru sólo vlákno a jeví se moc OK?
Díky moc. F
.......
Edit 24.1. Jíž jsem použil Derby Premium.
......
84.jpg
85.jpg
86.jpg
PS Parker 65R: délka ručky je 102 mm, celková délka 110mm, 85g, jeví se mi že je vše z nerez oceli (+ dekorace mosazi a kamenného prachu)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“