Holení klasickým strojkem”bagrem”

marvel10

Holení klasickým strojkem”bagrem”

Příspěvek od marvel10 »

Zdravím jsem tady nový a potřeboval bych pomocí zda bude pro mě lepší když se budu holit klasickým strojkem.Nikdy jsem se tak neholil momentálně používám 3 břitý strojek od Gillette.U mě je problém,že mám hodně citlivý obličej.Poradí někdo jaky strojek a žiletky pro začátek.Děkuji
vsezved

Re: Holení klasickým strojkem”bagrem”

Příspěvek od vsezved »

Ahoj,
zda pro tebe bude lepší bagr místo škrabky nemohu říci. Záleží co od toho očekáváš. Pokud se ale holíš jako většina lidí co znám, tj vícebřitou škrabkou a k tomu nějakou chemickou pěnou, nebo gelem ve spreji, mohl by ti na citlivou pleť bagr pomoci. Celé to ale není jenom o strojku a žiletce. K dobrému výsledku potřebuješ změnit celkový přístup, rozdělat si mýdlo štětkou, napařit vousy, štětkou vetřít mýdlo a bez přítlaku strojkem sejmout vousy. Samotné holení ti určitě zabere více času, protože holení je vhodné dělat na 3 průchody a samotná příprava a volba mýdla je ne méně důležitá.
Já mám dobrou zkušenost se strojkem Razorock 6C, ale po úspěšné reklamaci bych nyní volil nerez variantu 6S. S tímto strojkem se oholím do hladka a doporučuji i pro citlivou pleť. Určitě ale neuděláš chybu s Muhle R89, který osobně nevlastním, ale mnoho lidí je s ním spokojeno.
Výborné žiletky jsou Perma Sharp, kreré by měli v obou strojcích fungovat skvěle, ale ani se zelenými Astrami neuděláš chybu.
Nejlépe však uděláš když věnuješ nějaký svůj čas a pročteš toto fórum. Dobře funguje i funkce hledat. Všechny tvé otázky jsou zde několikrát zodpovězeny.
valihrach

Příspěvek od valihrach »

Jenom doplnim, ze je potreba zmenit techniku holeni. Novejsi skrabky (napr. Mach3) maji jednak hlavu castecne otocnou podle osy kolme na rukojet, jednak jsou jednotlive brity v hlave uchyceny pruzne. Holeni se tim zjednodusuje - neni potreba drzet uhel sklonu rukojeti proti povrchu (zajistuje vykyv hlavy) a lze dost pritlacit (brity se jakoby sklopi). Takze s ziletkou zpocatku radsi opatrne, prizpusobovat sklon a netlacit.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@marvel10: Ve strojkách se moc nevyznám, používám je jen na cestách. Mam Edwin Jagger DE89 (pokud se nepletu tak Muhle R89 je to samý) a jsem s ním plně spokojený. Neholí agresivně jako strojky, které nakroutí žiletku. Provedení strojku je bezchybný, před tím jsem používal Merkur 34c a ten mi moc neseděl a není tak precizně vyrobený. Žiletky mam Perma Sharp Super a Derby zelený.

Jak se projevuje tvoje citlivá pokožka? Takto obecně těžko říct co ti bude vyhovovat a nebo kde máš teď problém se škrabkou, jestli v technice, škrabce samotné, kosmetice a nebo uplně někde jinde.
Kipe

Příspěvek od Kipe »

@marvel10: Když jsem před několika lety řešil stejný problém jako ty a objevil tohle fórum, strávil jsem celé dny pročítáním všech možných témat. Pochopil jsem, že problém nemusí být v mém xichtíku, jak se mi snažili namluvit prodavači, lékárníci a další jedinci, ale v tom, co používám. Takže můj první krok byl, že jsem si koupil štětku a mýdlo a vyhodil ty spreje, které jsem do té doby používal. Mojí výhodou bylo, že jsem to v případě neúspěchu mohl posunout tátovi, který ač používá dvoubřit má stále mýdlo a štětku. Stále jsem však měl svůj vícebřitý Wilkinson. A ejhle, problém byl najednou poloviční. Ze začátku jsem i napařoval, teď už to dělám jen když se neholím po sprše. Tak jsem pochopil, že tohle je cesta, pořídil i bagr Erwin Jagger DE89 (stejný jako Mühle R89) a s konečnou platností konvertoval na víru jedno ostří. Problémy s podrážděním jsou pryč a při cenách žiletek (nemluvě o výhodných velkonákupech přes fórem) mám i slušnou úsporu.
Jak už ale zmínil kolega Všezvěd na většinu otázek už tu odpověď padla, takže nejdřív čti a vyhledávej a potom, pokud nenajdeš odpověď se ptej, vždycky se najde někdo, kdo se ti pokusí nějak pomoci. Nemusíš hned kupovat drahé věci, najdeš tu vlákna, kde se řešil poměr cena/výkon. A když ti to pomůže jako mě, tak najednou zjistíš, že by jsi chtěl vyzkoušet více mýdel, vod po holení, nějaký ten další strojek by se třeba taky hodil...
... a pak už jsi zaháčkovaný a nakažený “virem” nejspíš na doživotí.
relka

Příspěvek od relka »

Přesně..jen bych doporučil postupovat po "krocích". Nezměnit najednou všechno naráz. Potom těžko vyhodnotíš která část holení problémy způsobuje a čeho se musíš vyvarovat.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
marvel10

Příspěvek od marvel10 »

Dobrý den děkuji za odpověď.Chci se ještě zeptat mám starý bagr nevím co to je za značku.Může se bagr čistit i octem horkým když se udělá na bagru vodní kámen?Nepoškodí horký ocet?
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Záleží také na povrchové ochraně jakou strojek má.Pokud někde prosvítá mezi chromem mosaz,tak by to ten ocet mohl naleptat.Takže opatrně raději jen teplým octem a opláchnout vodou,nenechávat v octu ležet celý strojek.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
marvel10

Příspěvek od marvel10 »

Značka je tedy Soluna starý strojek
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Ahoj, prý máš citlivou pleť, takže místo Soluny bych zkusil jemnější a pohodovější bagry, např. Edwin Jagger či Muhle. Mám je doma a poznám ty rozdíly.
Ohledně Soluny je tu dost dlouhé vlákno: viewtopic.php?f=69&t=1549
8-)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o holících strojcích a holení jimi“