Zde je můj začátek s břitvou (mikroskopie)

...kterak správně vymodelovati správné ostří pomocí kamene.
Zamčeno
FerencH

Re: Ahoj, břitevníci. Zde je můj začátek s Břitvou

Příspěvek od FerencH »

DARUJI. VĚNUJI. Mám několik starších krabičkek od Břitev. Včetně ta Puma. Foto též na tomto vlákně str 4 a 5. Zašlu v bublinkové obálce na své náklady. Mě jsou k ničemu.
--
EDIT1: 17.1.2018 - viz v sekci Bazar
viewtopic.php?f=35&t=3165&p=40150#p40150
EDIT2: - Zájemce se našel - vyřešeno. F
Naposledy upravil(a) FerencH dne 17 led 2019, 10:46, celkem upraveno 3 x.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

To patří do sekce Bazar.
FerencH

Příspěvek od FerencH »

Rozšíření Břitvy na bagr s žiletkami.
--
Již pár měsíců se holím pouze Břitvou, sem tam něco málo dodělal mach3 (ještě mi ty ruce kolem hlavy nějak tak lítají, někdy nevím jak na to dané místo..). Klasickým bagrem + vyměnitelnou žiletkou jsem se neholil přes 20 let.
--
Abych zůstal věrný pouze jednomu ostří a též pro případy, kdy není na Břitvu čas – jsem si objednal bagr. Fórum jsem na tohle téma „jakš_takš“ prolítl, ve finále srovnával zejména Muhle R89, Edwin Jagger DE89 , Merkur 37c, levnější LORDy, a Parkery 94R, 65R, 97R.
--
Pro mne zvítězil Parker 65R, jevilo se mi: velmi elegantní vzhled, + prý středně agresivní, něco o něm zde bylo již napsáno. Zatím je na cestě + k tomu žiletky Feather Hi, Derby Premium, Derby Extra, Derby Extra a Sputnik.
2x Machy3 jsou již očištěny a Ad acta uklizeny ve skříni.
--
Jelikož jsem nedočkavec extra třídy, tak jsem si v pátek v kamenem krámku koupil Lord Prémium za 70,- kč – bakelitový modrý + Astra žiletky zelené. Dojem na ten PVC Lord: jsem měl dojem, že držím výrobek z 80 let a že vůbec drží pohromadě...strojek nešel ani řádně uzavřít, to jsem musel žiletku zjevně domáčknout a pak uzavírat.. a tak jdu na to...
--
Holení: v pátek Břitvou vše OK, nechal jsme si schválně vousy na bradě, část pod nosem i část krku (5 dnů neholen) - vyzkoušet ten PVC Lord – no, kam se hrabe na Břitvu, tou to šlo naprosto hladce a samo! Nejsem žádná fajnovka, ale ten krk jsem měl po Lordu dost podrážděný, pro srovnání asi tak, co dřív ztupeným Machem a rychlovka po pár pivech. Opakovačka byla v neděl ob den – Břitva opět spokojnost na OK a tím Lordem opět tak nějak nic moc – nyní po dnu ještě ten krk i po ošetření cítím.
--
Tož – záměrně jsem si koupil obyč Lord a jsem móóc zvědavý až mi přirazí ten Parker 65R a testnu jej, jak mi bude seďet. Resp. pocitově porovnám Parker / Lord a Břitva / Parker.
F
Naposledy upravil(a) FerencH dne 21 led 2019, 13:37, celkem upraveno 1 x.
Clouseau

Příspěvek od Clouseau »

Ahoj,
pak dej vědět, řekl bych, že to je spíš otázka žiletky než bakelitu a astry někde docela vychvalovali. Su zvědavý na srovnání.
Cl.
FerencH

Příspěvek od FerencH »

To: Clouseau. No, něco mohu odpovědět hned, i když k tomu Lord byl 1 ks žiletky, dokoupil jsem zelené Astry (dle zdejších referencí).. Včera mě tak před spaním napadlo, že používám mikroskop při broušení Břitvy, tak jsem žiletku (2x trošku holenou) dal pod mikroskop (foto nemám) – velmi hezká fazetka, rovné ostří, několikrát jsem popojel po řemenu!! ze zvědavosti co to udělá a všechny 4 strany – mikroskop -– fazetka byla jen lesklejší, pěkná, ostří rovné. Jelikož jsem neměl vousy, pak jsem na mokrém pupku udělal dva tahy – OK.
Předběžný můj závěr (pokud mohu, nemám s žiletkami pranic zkušenost) je ten, že v předchozích dvou holením mě to tak nějak dřelo.. buď ten Lord je fakt pěkný šiťák, ale každopádně tu techniku s bagrem nemám v ruce, chce to čas, vysledovat, držet úhly,.. jistě dám vědět jak a co dopadlo a dám časem i nějaké mikro foto ojeté žiletky. F
FerencH

Příspěvek od FerencH »

.. zde je to porování umělý Lord vers Parekr 65R
Srovnání PVC Lord+Astra / Parker 65R+Derby Extra, resp. následně potom přehození žiletek Lord+Derby ex / Parker+Astra, vousy 2 denní, testuji na krku o knír, líce nechávám na další testík:
- Záměny žiletek (obě byly nové) neměly vliv, nepoznal jsem v daném strojku rozdíl pro tu či onu žiletku
- PVC Lord – šustí až jakoby poskakuje, drhne a dráždí, řekl bych nepoužitelné :evil:
- Parker – zcela opačný vjem, příjemné, klouže, je to zábava :P
Lorda odhazuji v dáli.
----
Pak použití Břitvy / Parker 65R, u obou excelentní
:lol: Jedno líce 3x břitvou – zcela jako dětská prdelka
- :lol: Další líce 3x Parekr – téměř jako ta prdelka
- Břitva je borkyně, radost se s ní holit.
- Parker – je totéž a se mi jeví, že potřebuje o 1-2 tahy více k dokonalosti vůči Břitvě.

Závěr – na Břitvě jsem již zcela závislý, ale velmi rád doplním dodělání bagrem Parker. A Parker též pro holení, když se mi nebude chtít břitvou..

Mýdlo/ pěna – nemám žádnou pořádnou mystičku, ta na fotce je malé hladká rohovina. Někdy vezmu z kuchyně větší misku :mrgreen: , ale když mě pak vidí ženská....kdo z toho má pak jíst..
Jsem si zvyk dělat / šlehat pěnu přímo na vousech na tváři, několikrát napít jezevčici, řádně vyšlehat a pak tu šlehačku otírám štětkou o hranu té mističky až se my naplní.
Proto jsem se rozhodl jít do pěnotvoru:
viewtopic.php?f=90&t=3172&p=40202#p40202
88.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Jen drobná poznámka.
Udělal jsi si, FerencH, takové soukromé vlákno o všem možném, což vůbec není dobré pro přehlednost fóra, které je členěno do jednotlivých tématických sekcí.
Předem upozorňuju, že další tříštění témat už nebude možné.

Myslím, že toto téma vlákno již dávno splňilo svůj účel, je načase jej uzařít a v diskuzi pokračovat ve vláknech k tomu určených.
FerencH

Příspěvek od FerencH »

to:Radgost - beru na vědomí, již budu vkládat pod příslušná témata.
Omlouvám se a hezký den všem. F
FerencH

Re: Zde je můj začátek s břitvou (mikroskopie)

Příspěvek od FerencH »

PODĚKOVÁNÍ.
Ahoj přátelé jednoho ostří.
Snad mi admin promine vložení příspěvku na toto místo.
--
Tak jsem propásl o více než měsíc své 1. výročí na tomto fóru :D :D .
Páni!, nebyl jsme zde na fóru dlouho :o :o . Ne ne, na nic jsem nezanevřel. Jen jsem si dal menší pauzu a oddych. Naopak, letní měsíce byly vytížené spíše jinými činnostmi. Také příprava „nářadíčka“ na broušení Břitev, příprava na výroby střenek apod. a abych měl na zimní období vše připraveno a již se moc těším.
-
Již ničím než Břitvou se neholím, jen občas to proložím i strojkem se žiletkou, stále je to pro mne zábava a baví to.
--
A proto všechno chci za toto skvělé fórum PODĚKOVAT, PODĚKOVAT i jednotlivcům (jmenovat nebudu, bych na někoho zapomněl a to by bylo zle..), fórum i kolegové mi dali hodně, hodně rad, postřehů apod. :?: :?: :idea: :idea: , jak v holení, v broušení, ve výrobě střenek či renovacích Břitev.
Tak ještě jednou ZDAR , ZDAR perfektnímu ostří a dík,dík. F :)
PetrS
mentor

Re: Zde je můj začátek s břitvou (mikroskopie)

Příspěvek od PetrS »

Ať se Ti FerencH mezi námi vždy líbí a nacházíš zde co nejvíce inspirací.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zamčeno

Zpět na „Techniky broušení na kameni“