Ahoj. Svých 6 dam mám již nějaký ten pátek nabroušené a jelikož nemám co brousit a chci vyzkoušet i jiné náležitosti (střenky atd.) objednal jsem si ty GD, 85,- kč/kus – to je zadara, střenky běs. Přišly mi z Aliexpress 2 kusy GD #66 za $ 7,2.
--
Na fóru jsem čet že mají plnodutý výbrus…. ale není to spíše až do klínu?
--
A s prominutím (nějak jsem zde fotky nových GD nezahlídl) proto vkládám i foto jak vypadají po koupi. F
Gold Dollar 6/8 - Čína jak má být
Re: Gold Dollar 6/8 - Čína jak má být
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Již Ater v některém vlákně psal,že jsou trochu "humpolácké" zkrátka silnější hřbet a hrubé rysy. Mohly by směle konkurovat klínovým břitvám,/také se na pár kousků chystám/.Ale povětšinou je nutno upravit stabilizátory a trochu je potahat po hrubších kamenech /lépe DMT/ na srovnání čepele i hřbetu. Lze najít pěkné rovné kousky,ale i pěkné šavle,ale zase za ty peníze se to hodí.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
A takhle je ostří GD jak to přišlo z Číny. Dle prvního foto je takto ostří na jedné břitvě a ze dvou třetin i na druhé břitvě a další foto - poškubaného ostří na druhé břitvě v 1/3 délky směr před špičkou. Ale to spraví kameny, už se těším. F
Velice zdařilé snímky - povedlo se světlo a stín.
Takové ostří je ještě relativně "dobré" protože je tam jen jedna fazeta, ale zato je pořádně orvaná. Obvykle při výrobě udělají klasickou fazetu a pak ostří "přelíznou" na 45° aby zamaskovali to otrhání hrany břitu a je vymalováno, protože se pak musí odbrušovat velké množství materiálu.
Přeji hodně trpělivosti při nápravě ostří.
Takové ostří je ještě relativně "dobré" protože je tam jen jedna fazeta, ale zato je pořádně orvaná. Obvykle při výrobě udělají klasickou fazetu a pak ostří "přelíznou" na 45° aby zamaskovali to otrhání hrany břitu a je vymalováno, protože se pak musí odbrušovat velké množství materiálu.
Přeji hodně trpělivosti při nápravě ostří.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Udelal jsem malou foto recenzi trí mych čínannek
č1. GD 203 - dodana jako nenabroušena, na fotkach je již nabroušena a holím se sní. Je to ta s "dírami", byl to olej, ted jsem "díry" poctive utiral do dlane až temer zmizeli.
č.2 Yintal nabrousil jsem ji ale neholí, zbrusoval jsem ji hrbet s paskou na fazete, predtím nebral kámen 3 cm u hlavy.
Podle mikroskopu mi prijde nedobroušena. Ta široka fazetka se mi nelíbí, dam tam dvě vrstvy pasky pres hřbet a nabrousim ji odznova a pak již s paskami naporad
č.3 GD66 koupena jako shave ready
Je na obrazcih hezky videt jak se shave ready dela na tom samým kotouci co se delal vybrus, jenom asi zboku naplocho a pres hrbet.
na Hrbetu je videt krivě obroušena plocha . Znamena to že je britva do vrtule?
Zacal jsem popsavat fotky ale je to nadlouho,
Rozklicuji radši nazev:
F100-30K
zvetseni
cislo britvy
0 nebo jenom jedno cislo strana 1, 2 druha strana te same britvy
K- u krcku, S- stred, H- u hrbetu, HH brus na hrbetu u hlavy [/color]
https://ivbro70.rajce.idnes.cz/Srovnani_GD
č1. GD 203 - dodana jako nenabroušena, na fotkach je již nabroušena a holím se sní. Je to ta s "dírami", byl to olej, ted jsem "díry" poctive utiral do dlane až temer zmizeli.
č.2 Yintal nabrousil jsem ji ale neholí, zbrusoval jsem ji hrbet s paskou na fazete, predtím nebral kámen 3 cm u hlavy.
Podle mikroskopu mi prijde nedobroušena. Ta široka fazetka se mi nelíbí, dam tam dvě vrstvy pasky pres hřbet a nabrousim ji odznova a pak již s paskami naporad
č.3 GD66 koupena jako shave ready
Je na obrazcih hezky videt jak se shave ready dela na tom samým kotouci co se delal vybrus, jenom asi zboku naplocho a pres hrbet.
na Hrbetu je videt krivě obroušena plocha . Znamena to že je britva do vrtule?
Zacal jsem popsavat fotky ale je to nadlouho,
Rozklicuji radši nazev:
F100-30K
zvetseni
cislo britvy
0 nebo jenom jedno cislo strana 1, 2 druha strana te same britvy
K- u krcku, S- stred, H- u hrbetu, HH brus na hrbetu u hlavy [/color]
https://ivbro70.rajce.idnes.cz/Srovnani_GD
Ivbro,
po ¾ hodině práce s těmi soubory už jsem to měl v úmyslu vše smáznout… šíleně překombinované značení fotek. Po stažení 58 ks fotek na své PC a pak je rozdělit do tří souborů (tři břitvy) a nějak logicky seřadit .. Trochu lépe by byly již tři samostatná alba pro tři Břitvy.. ale i pak se v tom čert vyznej.
Přesto v rychlosti nějakou reakci dám, pokud jsem se díval správně na fotky pro danou Břitvu..:
-
Č1 GD203 – vcelku OK, ale u špičky je nedobroušené a tato partie Břitvy se při holení značně používá. U stabilizátoru nedobroušené, ale je li to např posledních pár mm bych to ponechal.
--
Č2 Yantal – dost otrhané ostří, chce to vzít znovu celé od 1K, že je fazetka různě široká je dáno tím zkroucení Břitvy a ničemu to nevadí. Na dvě vrstvy pásky se vybodni (za mne – bez pásky) podstatné je že fazetka je v celé délce.
--
Č3 GD66 shave ready – od výroby je výbrus plošky na hřbetě fakt hrubší, což nevadí - při následném tvém broušení se to spraví. Jeví se, že od výroby se s ní asi dobře neoholíš. Zda je něco zkroucené či ne, poznáš při následujícím broušení, vyzkoušej použít fix - barvu…. otisky…
--
Zkroucení – klidně si lihovou fixou na hřbet a ostří nanes barvu a po pár tazích na kamenu zjevně vidíš jak Břitva „sedí“ na obou stranách .. samozřejmě pak je více práce pro oblasti, kde barva zůstává a zůstává i po delším broušení.
F
po ¾ hodině práce s těmi soubory už jsem to měl v úmyslu vše smáznout… šíleně překombinované značení fotek. Po stažení 58 ks fotek na své PC a pak je rozdělit do tří souborů (tři břitvy) a nějak logicky seřadit .. Trochu lépe by byly již tři samostatná alba pro tři Břitvy.. ale i pak se v tom čert vyznej.
Přesto v rychlosti nějakou reakci dám, pokud jsem se díval správně na fotky pro danou Břitvu..:
-
Č1 GD203 – vcelku OK, ale u špičky je nedobroušené a tato partie Břitvy se při holení značně používá. U stabilizátoru nedobroušené, ale je li to např posledních pár mm bych to ponechal.
--
Č2 Yantal – dost otrhané ostří, chce to vzít znovu celé od 1K, že je fazetka různě široká je dáno tím zkroucení Břitvy a ničemu to nevadí. Na dvě vrstvy pásky se vybodni (za mne – bez pásky) podstatné je že fazetka je v celé délce.
--
Č3 GD66 shave ready – od výroby je výbrus plošky na hřbetě fakt hrubší, což nevadí - při následném tvém broušení se to spraví. Jeví se, že od výroby se s ní asi dobře neoholíš. Zda je něco zkroucené či ne, poznáš při následujícím broušení, vyzkoušej použít fix - barvu…. otisky…
--
Zkroucení – klidně si lihovou fixou na hřbet a ostří nanes barvu a po pár tazích na kamenu zjevně vidíš jak Břitva „sedí“ na obou stranách .. samozřejmě pak je více práce pro oblasti, kde barva zůstává a zůstává i po delším broušení.
F
Pěkné fotky,ivbro
Ahoj,
GD jsou fakt holky macatý, úprava stabilizátoru je nutná. Již před několika měsíci jsem oblíkl do akrylátových střenek svou první GD a broušení jsem končil na přírodním smaragdu (mimo jiné předcházel pro mne poprvé i corund 10 K – zajímavé a rychlé broušením ale potřebuje pak raději použít nějaký finišer kámen).
--
A pro další GD mám připraveny již dřívka na střenky, jen najít ten čas na „hraní“, F
Blíže a více na rajčeti:
https://ferenc-h.rajce.idnes.cz/2019_08_GD_Britva/
GD jsou fakt holky macatý, úprava stabilizátoru je nutná. Již před několika měsíci jsem oblíkl do akrylátových střenek svou první GD a broušení jsem končil na přírodním smaragdu (mimo jiné předcházel pro mne poprvé i corund 10 K – zajímavé a rychlé broušením ale potřebuje pak raději použít nějaký finišer kámen).
--
A pro další GD mám připraveny již dřívka na střenky, jen najít ten čas na „hraní“, F
Blíže a více na rajčeti:
https://ferenc-h.rajce.idnes.cz/2019_08_GD_Britva/