Prírodné mydlo na holenie zo Slovenska

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
duun
Kontaktovat uživatele:

Re: Prírodné mydlo na holenie zo Slovenska

Příspěvek od duun »

Tie krabičky akoby boli vymyslené presne na tento účel... Neváhala som ani chvíľku a hneď som ich objednala celú stovku. Do zásoby. ;) Ešte treba vymyslieť nejaký šikovný spôsob, ako formovať mydlá - refill - aby do krabičky pasovali aj po vysušení ;\ Robím na tom, no zatiaľ sa môžem spoliehať iba na Vaše strúhadlá ;)
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ahoj Zuzanko.
Ja osobne jsem na Tvoje mydla na holeni nikdy struhadlo nemusel pouzit. Tvoje mydla nejsou tak tvrda, aby se musely strouhat. Uplne bez problemu se daly namackat (za pouziti 2 palcu na rukou a prumerne lidske sily) do jakekoliv krabicky/misticky/tygliku. Lzici jsem jeste dohladil povrch a bylo to jak nalite z fabriky :lol: opravdu..
Podotykam, ze se ale jednalo o relativne cerstva mydla, pokud je nekdo necha nekolik mesicu vysusit tak pak to zajiste muze byt problematictejsi.
V pripade ze si nekdo poridi vetsi pocet Tvych mydel proste zasobu na nekolik roku dopredu), tak bych asi doporucil ty mydla zabalit natesno do igelitu nebo potravinarske folie, (alobal neni vhodny!) at tak moc nevyschnou..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
13majko

Příspěvek od 13majko »

Na základe pozitívnych ohlasov na Zuzanine mydlá som si povedal, že tiež ich skúsim. Objednal som si mydlo s vôňou s bergamotu a litsea cubeba. Pani Zuzana mi pribalila ešte ďalšie 4 vzorky, za čo jej patrí moja vďaka. Musím povedať, že ako začiatočníkovi mi trvalo pár pokusov, kým som prišiel, ako treba ísť na toto mydlo. Pri prvých 2-3 pokusoch to nebola žiadna sláva - pena sa mi podarila našľahať na pohľad pekná, no na tvári som cítil to jemnučké praskanie a pena veľmi rýchlo padala. Asi až pri 6-tom pokuse sa mi podarilo mydlo našľahať tak, že sa výsledok začal aspoň približovať tomu, čo popisujú ostatní. Zatiaľ sa mi najviac osvedčil postup, že pred sprchou do mydla priamo v dóze kvapnem 5-6 kvapiek balenej detskej vody (máme veľmi tvrdú vodu, prvotné neúspechy som pripisoval tomu, ale možno to bolo skôr v technike). Voda je viac-menej izbovej teploty. Po sprche jazvecom začať šľahať mydlo priamo v dóze, snažiť sa do štetky nabrať čo najviac mydla a potom pokračovať v miske. A fakt veľmi opatrne pridávať ďalšiu vodu. Verím, že ešte sa mi zďaleka nepodarilo z toho mydla dostať všetko, ale už som prešiel z fázy prvotného sklamania do mierneho nadšenia :)
Týmto príspevkom mi ide hlavne o to, aby sa prípadní začiatočníci nenechali odradiť prvými neúspechmi - chce to trochu času a niekoľko pokusov, kým sa tomu mydlu príde na kĺb. A potom je také, ako ho tu popisujú ostatní skúsení borci.
Pekný deň
M.
Naposledy upravil(a) 13majko dne 18 čer 2018, 11:26, celkem upraveno 1 x.
Ghislain Lambert

Příspěvek od Ghislain Lambert »

Ahoj,
ja měl s tvrdým mýdlem problém do té doby, než jsem začal používat velmi jednoduchou techniku.
Mýdlo vezmu do jedné ruky a namocenou štětku do druhé.
Pak kroužím štětkou po mýdle, dokud nemám dostatek pěny. Mýdlo odložím a pokracuju šleháním v misce, nebo přímo na tváři.
To funguje dobře. Hobliny a podobné postupy u mě vzdy selhaly. Doporučuju vyzkoušet. Nemam to ze své hlavy, okoukal jsem to nekde u zkušenějších.
13majko

Příspěvek od 13majko »

Potvrdzujem... zatiaľ sa mi podarilo s týmto mydlom dosiahnuť najlepší výsledok tak, že som mydlo v dóze zalial troškou balenej vody, nechal 10 min postáť. Prebytočnú vodu som zlial do misky a štetkou som si nabral čo najviac mydla a penu vyšľahal priamo na tvári. Ak som potreboval vodu, namočil som štetku do tej, ktorú som z mydla zlial. Šľahaním hobliniek v miske sa mi zďaleka nepodarilo dosiahnuť takú hustú, jemnú, šľahačkovú penu. Asi je chyba niekde v rukách :)
Ghislain Lambert píše: 15 čer 2018, 20:59 Ahoj,
ja měl s tvrdým mýdlem problém do té doby, než jsem začal používat velmi jednoduchou techniku.
Mýdlo vezmu do jedné ruky a namocenou štětku do druhé.
Pak kroužím štětkou po mýdle, dokud nemám dostatek pěny. Mýdlo odložím a pokracuju šleháním v misce, nebo přímo na tváři.
To funguje dobře. Hobliny a podobné postupy u mě vzdy selhaly. Doporučuju vyzkoušet. Nemam to ze své hlavy, okoukal jsem to nekde u zkušenějších.
Ghislain Lambert

Příspěvek od Ghislain Lambert »

Zkus nenabirat mýdlo štětkou, ale s ní jednoduše po mydle kroužit. Chce to vydržet a kroužit klidně minutu, dokud nebude dost pěny. Samozřejmě pak dle potřeby dodávat vodu. Já takto nasleham mydlo i s tvrdou vodou.
13majko

Příspěvek od 13majko »

Pomenoval som to inak, ale robim v podstate to iste - kruzivym pohybom "naberiem" mydlo do stetky (mozno polminuty, mozno minutu - neviem) a penu vyslaham priamo na tvari. A tento postup sa mi najviac osvedcil aj pri bielom Prorase (to ale nie je potrebne dopredu mocit, lebo je dost makke) a aj pri zelenom barbus kreme.
Ghislain Lambert píše: 04 črc 2018, 20:11 Zkus nenabirat mýdlo štětkou, ale s ní jednoduše po mydle kroužit. Chce to vydržet a kroužit klidně minutu, dokud nebude dost pěny. Samozřejmě pak dle potřeby dodávat vodu. Já takto nasleham mydlo i s tvrdou vodou.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

U studené vody je ještě možnost omezit teplotu a použít pouze mírně vlažnou vodu. Je to sice snížení komfortu, ale může to vyřešit problém. Samozřejmě u přírodního mýdla přidávat vodu postupně.
duun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duun »

Dobrý deň,

tak som si povedala, že to stojí za to.. urobila som si sviatok a nakoniec som objednala pravý santalový olej, silicu východoindického santalu bieleho, z USA. Kým sa dá..
Obávam sa totiž, že aj keď v Indii sa chopili šance a vysadili plantáže tohto pomaly rastúceho poloparazitického stromu, kým dozrejú do veku, keď sa z nich dá extrahovať kvalitný voňavý olej, existujúce staré stromy budú zrejme všetky vyťažené a nejaký čas bude santalový olej na trhu pre bežných smrteľníkov úplne chýbať... no, dúfam, že sa mýlim. ;\

Teraz čakám, kým tá sympatická fľaštička dorazí... :) Je na ceste, no minule, keď som objednala menšie množstvo na vyskúšanie, trvalo asi dva mesiace, kým to prišlo. Teším sa veľmi a neviem sa dočkať. :)

Prajem Vám všetkým pekný víkend... :)
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Takže se můžeme těšit na mýdla s originál santalovym olejem?Tož dal bych si říct :)
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“