Rady o kamenech na aukcnich serverech

...Naniwy, nagury, břidlice, coticule, Charnley Forest, etc., etc...
Ivbro70

Re: Rady o kamenech na aukcnich serverech

Příspěvek od Ivbro70 »

Zkuste se podivat na tuto nabidku, podle mně je to fake. A když se podivam na ostatni nabizene sutry od tohoto prodejce prijde mi jako by to bylo nařezano až na ty washity ze stejneho bloku. A vsechno az moc lacne. Co si o tech kamenech myslite?
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre ... 3281191300
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Není to fake, tenhle prodejce prodává kameny už roky a něco od něj mám a vždycky popis seděl na to co mi přišlo. I podle fotky to je CF. Cena vyroste těsně před koncem aukce.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Podivej se az ty aukce na jeho kameny skonci. Zjistis ze zas tak levne nejdou. Dejva osobne znam a vim ze pristup ke kamenum ma a urcite vedome zadny fejky neprodava.
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Také mám od Lynda /Dejva/ to svoje CF ,cena v jeho aukcích se poslední dobou vždy vyšplhá ,je to o štěstí a také o tom jak moc ten kámen chceš :-) Popis vždy sedí,jemnost kamene se těžko posuzuje,pozná se až po "zapracování".
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Tomas8

Příspěvek od Tomas8 »

mohu se zeptat na váš názor na tyto kameny:
https://www.ebay.com/itm/2-Side-Grit-Kn ... Sw6XBdMWu5

přemýšlel jsem na 1000/6000 nebo 3000/8000.
co vy na to? Díky
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Na nuz a dlato asi dobry.
HonzaS
Donátor

Příspěvek od HonzaS »

Nemyslím si, že tu někdo tyto kameny bude znát.
Moje vlastní zkušenost: po x letech zkoušení jak na kamenech ušetřit, jsem koupil Naniwu. Kdybych poslechl rady zkušených a rovnou koupil ověřené kameny, tak:
a) bych si ušetřil spoustu trápení
b) ve výsledku by mě to vyšlo levněji, protože bych vynechal všechny nefunkční pokusy.

Což neznamená, že nemůžeš mít štěstí. Jen o tom popřemýšlej.
FerencH

Příspěvek od FerencH »

To: HonzaS - vkusně jsi to napsal.
--
Bych jen doplnil, že u šutrů klasika porovnání „cena / výkon“ nějak nefunguje.
Tzn raději hned kvalitu a tím je i dána vyšší cena u ověřených dodavatelů / resp výrobců – tím je dán i ten výkon, případně i jistá, spíše zaručená (i zde na fóru) jasná prodejnost šutru kdykoli později, pokud Ti bude kámen ležet ladem.
---
To:Tomas8 - ptáš se zda 1/3 nebo 3/8, odpověď je NE a už z logiky podstaty, že zde kupuješ zbytečně 2 x 3K a to nepočítaje „nekvalitu výše uvedených čínských syntetik “. Potřebuješ aspoň nějakou tu základní postupku 1+3+6+8, bych řek že min 1000 + xy + 8000 alespoň.
Např fajn prodejce (i jiní) je web „brusné kameny“, co zde koupíš, si myslím, že pak v klidu i prodáš, pokud Tě to broušení nevtáhne.
Jak je psáno i x krát jinde, na kvalitním 1K nastavíš a odmakáš 90% broušení, dále jen fazetku s ostřím "doladíš".... tak trochu zjednodušeně a s prominutím..
F
Edit.. Sorry. Vidím dotaz na 1/6 a 3/8.. I tak je odpověď stejná. Nekupuj
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@Tomas8: Většina těchto kamenů z eBay nebo AliExpress se chová podobně jako Taidea. Pro začátky je to nevhodná velikost kamene 180*60*30. Většina evropských britev má ostří dlouhé kolem 70mm takže se ti celé nevejde na kámen takže pak nejde dělat základní tahy na kameni. Jak už psali ostatní kup si ověřené kameny jako Naniwa Super Stone kombinovaný 3k/8k a k tomu nějaký 1k ideálně Naniwa Chosera nebo nově nazvaný Naniwa Professional (1k Super Stone není dobrý).
Odpovědět

Zpět na „Brusné kameny“