Ballistol Universal Oil

...červená, zelená, černá, bílá a nejrůznější oleje...
Odpovědět
Radgost
admin

Ballistol Universal Oil

Příspěvek od Radgost »

Ballistol Universal Oil je univerzální olej vhodný pro konzervaci uhlíkových ocelí.

S ballistolem lze čistit, konzervovat, chránit, ošetřovat, impregnovat, mazat a dezinfikovat. Je vhodný nejen pro stroje a zařízení z oceli a železa, ale také pro přírodní dřevo a kůži /s vyjímkou kůže divokých zvířat/, i pro pryže a plasty odolné vůči oleji. BALLISTOL je ve 3% vodomléčné emulzi lehce zásaditý. Zatímco většina jiných olejů smíchaných s vodou vykazuje neutrální hodnotu pH 7, reaguje BALLISTOL při pH 8-8,5 lehce alkalicky a získává tím další cenné vlastnosti. Právě tak může neutralizovat slabé kyseliny i lidský pot, který jinak na citlivém kovovém povrchu, dokonce i na ušlechtilé oceli, zanechává otisky prstů.

Zakoupit se dá ve většině obchodů se zbraněmi.
bal01.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Radgost
admin

Mimochodem, kolegové, vy kdož mažete na své břitvy ballistol

Příspěvek od Radgost »

Mimochodem, kolegové, vy kdož mažete na své břitvy ballistol, popiště co vám připomíná jeho vůně.

Musím upřímně říct, že mi ballistol opravdu voní.
Marně ale v paměti pátrám po čem vlastně.

Můžete, pokud existuje podobný úchylák jako já, kterému ballistol voní, popsat co v něm cítíte? :lol:
PetrS
mentor

Re: Olej Ballistol

Příspěvek od PetrS »

Velmi dobrý popis vlastností Ballistolu na těchto stránkách.
http://www.ballistol.cz/firma.htm
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
skypi

Re: Mimochodem, kolegové, vy kdož mažete na své břitvy ballistol

Příspěvek od skypi »

Radgost píše:Mimochodem, kolegové, vy kdož mažete na své břitvy ballistol, popiště co vám připomíná jeho vůně.

Musím upřímně říct, že mi ballistol opravdu voní.
Marně ale v paměti pátrám po čem vlastně.

Můžete, pokud existuje podobný úchylák jako já, kterému ballistol voní, popsat co v něm cítíte? :lol:

Jako úchylák 2. v něm cítím lékořici ;)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

V klidu, já už taky. :lol: :lol: :lol:
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Na jiném zájmovém fóru jsem si nedávno přečetl, že ballistol při styku s vodou vodu nevytěsňuje, nýbrž s ní ihned emulguje.
Včera jsem si to ověřil na jedné břitvičce.
Vytvořil jsem na ní jemný ballistolový film a na něj kápl vodu.
V místě dotyku oleje a vody došlo ihned k tvorbě bílé emulze, tzn, že ochranný film ballistolu kov před rzí příliš neochrání.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Už jdu experimentovat s Ballistolem.
Skutečně ihned tvoří emulzi. Udělal jsem na korozivním povrchu povlak Ballistolu, kápl vodu. Vznikla bílá emulze a tu nchávám zaschnout. Vedle jsem kápl čistou vodu a tak čekám na výsledky. Ještě udělám čistou vodu, chvíli nechám a pak přikápnu Ballistol, jestli zruší rezatění.
Zatím mám všechny Břitvy ošetřené Ballistolem a naštěstí žádná rez, ale vyzkoušet to musím. Veliký červ pochybností hlodá :evil:

Tak jsem zdokumentoval průběh pokusu.
Nejprve jsem kápnul Ballistol na neupravený povrch kovu, malinko roztáhl aby plocha byla větší a do této mastné plochy jsem kápnul "čistou" vodu z kohoutku. Hned vedle jsem kápnul tutéž vodu přímo na kov, opět bez jakýchkoliv úprav.
Na prvním snímku je vidět jak reaguje Ballistol s vodou a kovem, a vedle jak reaguje pouze voda s kovem. Tento snímek byl pořízen cca hodinu po kápnutí. Je velice dobře vidět jak Ballistol vytvořil emulzi (bez jakéhokoliv míchání) a vedle jak začíná kov rezavět. Skutečně za hodinu vznikla tato rezavá skvrna.
[attachment=5]P1180649-z.jpg[/attachment]
přibližně za dvě hodiny dochází k převážnému vyschnutí vody
[attachment=4]P1180652-z.jpg[/attachment]
za tři hodiny uschla všechna voda a výsledek je velice dobře viditelný. Voda v Ballistolu neučinila žádnou škodu a vedle je nádherná liška.
[attachment=1]P1180655-z.jpg[/attachment]
[attachment=3]P1180653-z.jpg[/attachment]
Zároveň jsem udělal závěrečnou zkoušku zda je Ballistol schopen odstranit již kápnutou vodu na kov. Nejprve jsem na kov kápnul vodu, chvíli počkal a pak přidal Ballistol. Opět bez míchání (ať se snaží). Ihned došlo k vytvoření emulze a Ballistol jakoby "vcucnul veškerou vodu a udělal z ní emulzi.
[attachment=2]P1180654-z.jpg[/attachment]
Při posledním pokusu Ballistol sice vycucnul v poměru cca 1:1 vodu ale nakonec nestihl na malinkém kousku vodu oddělit od kovu a proto tam vznikla maličká rezavá skvrna. Když ale zhodnotím jaké obrovské množství vody dokázal Ballistol odstranit od kovu, tak klobouk dolů před jeho schopností ochránit kov před vodou.
[attachment=0]P1180657-z.jpg[/attachment]
Shrnutí:
Ballistol prokázal svou schopnost ochrany kovu před vodou.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Skvělý test, díky za něj.
Spadl mi kámen ze srdce. :P
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Nevím proč, ale Ballistol mi nějak přirostl k srdci.
Když jsem pak četl jak se chová, tak jsem byl docela znejistělý, zda je dost dobrý na konzervaci Břitev.
Proto jsem se pustil do toho testu a stejně jako Tobě, i mně spadl kámen ze srdce.
Nadále můžeme Ballistol vychvalovat a používat. :lol:
8-)
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Dobrá práce pane mistr, pěkný test dle hesla důvěřuj ale prověřuj! ;)
Jinak mám tento olej taky rád, i když jsem si musel chvíli zvykat na jeho pach. :mrgreen:
Odpovědět

Zpět na „Brusné pasty a jiné pomůcky“