Britva Titan Vg10 - nekupujte

Zastavme se na chvíli a potěšme krásou ladných křivek…
torr

Britva Titan Vg10 - nekupujte

Příspěvek od torr »

ahojte,
chcem zdielat svoje skustenosti s cinanom Titan Hirld ktory mal byt vyrobeny z VG10.
Kedze mali akciu za 30e set aj s kozenym obtahovacim remenom a boli vianoce, kupil som:)
Problemy:
-obal na britvu bol poskodeny
-britva bola nabrusena len z jednej strany, z druhej bol len tak jemne dotknuta- co by mi nevadilo- trenujem na zraz britevnikov- reku pohram sa
-britva nebola rovnomerna, co by tiez nebolo problem, ale vzhladom na zvysenu cenu som dufal, ze nebude problem ako pri GD.
-material nebol podla mna VG10- zbrusoval sa jednoduchsie ako na GD- proste blato a zaspinilo mi to cele kamene (Shapton Glass)
-Pri bruseni som zacul jemne praskanie - britva mi pod rukami zacala praskat- vid obrazok- prva faza rozkladu.Ked som sa zapocuval pocul som praskanie- skoncilo to tak, ze vznikla priblizne 4 mm hruba prasklina ktora v podstate skoro rozdelila britvu na polovicu a teraz sa prehyba.

P.S. Kedze britva bola kriva musel som upravit "geometriu" - zacal som na Atoma 400, potom Shapton Glass 500,1000, 2000 - ked zacala praskat.

https://photos.app.goo.gl/dZK7HUpY7ZyN5CRPA

EDIT Radgost
Upřesněn nadpis
PetrS
mentor

Re: Titan Vg10 nekupujte

Příspěvek od PetrS »

Toto je vada z výroby.
Pokud je to možné, tak Břitvu reklamovat, protože je prakticky nepoužitelná. Ta prasklina přerušila list čepele natolik, že se každá část ohýbá samostatně. To že se Ti podaří část ostří nabrousit, je "zrušeno" vlněním při holení a rizikem poranění.
NENIČ SI KAMENY...
Přidej foto celé Břitvy aby kolegové viděli, o jaký typ konkrétně se jedná.
Co se týká GD Břitev, tak ty mají "asijské" zpracování, ale materiál je v naprosté většině u nich v pořádku a dokonce mají relativně i souměrný výbrus a proto mi jsou mnohem milejší, než ostatní rádoby "načančané" asijské břitvy.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
torr

Příspěvek od torr »

ahoj,
vdaka za odpoved.Ano uz som reklamoval, vratia mi peniaze.Kupil som za ne 4 GD a este mi nieco zostalo:) Foto spravim vecer ked budem doma a nahodim do tohoto threadu.
FerencH

Příspěvek od FerencH »

Páni. Je vůbec toto možné. Taková mega trhlina a v Břitvě. Z foto se jeví, zě i samotná čepel Břitvy je značně hrubší drsnosti, než běžně. Pak trhlina se mohla šířit od zdroje - vrypu.. drsnosti .. plus zbytkové pnutí v materiálu. A pritom kvalita oceli.. bláto :idea: .
..
Asi.. Nějaké zbytkové pnutí v materiálu po tepelnem zpracování či mikro vměstek na hranici mikrozrn oceli. Tzn Špatná výroba.
..
.. Tak jak tak, je nezjistitelná otázka, zda byl pech na špatný kousek, nebo je takto od nich vše .. #systémová chyba#. :?: F
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Titany se všeobecně vyznačují vysokou tvrdostí. Nevím jestli je to materiálem, nebo samotným kalením, ale pro broušení to není nic příjemného a že by výdrž ostrosti byla delší, jsem nijak nepostřehl. Proto se nedivím oné prasklině, ale spíše mně udivuje že byla měkká při broušení. Běžný je právě opak.
8-)
FerencH

Příspěvek od FerencH »

Nedá mi to a pokračuji..
.
Vůči tomu, když na trh přišly China GD za 100 kč pred x léty, z počátku zde na fóru byly názory #fuj.. # a až jen krátký čas a vcelku rychle a ošahàní si Břitvy kolegy ukazalo, zě břitva GD je fakt Britva, i když robustní. Jen potřebuje pomazlit a nějaký ten trochu profi břitevnický zásah - doladit.
..
Titan Hirld moje google ani nenajde. Neni zde překlep? Aby někdo nezkoupil špatnou várku výroby. Přihodil k tomu umělý či obdobný řemen a dal tomu jméno a a a zkoušel kdo koupí?. F
torr

Příspěvek od torr »

ahojte,
ide o tuto britvu kupovanu v Titan store cez Aliexpress:
https://a.aliexpress.com/_sPcZkf

Pridavam dalsie fotky,ta trhlina rastla dalej,.Ako som uz pisal pocul som praskanie a videl ako sa zvacsuje:) no a teraz je takato obrovska.

https://photos.app.goo.gl/dZK7HUpY7ZyN5CRPA
FerencH

Příspěvek od FerencH »

Dík za fotky. ZCELA jasné a klubko se rozmotalo.
.
. Někdo čínské čepeli dal robustní košilku.. Mosaz.. Klinky... Dřívka.. Robustnost kterou laik nevnímá a přitom vítězí v prodeji (zažil jsem) . A prodává. Ber to jako fakt!!
..
Obdobná má první koupě: byla i dráže a bez známosti tohoto fóra !
.
Závěr je: Chybami se člověk učí. Proto jsem si našel a zamiloval toto fórum.
Jinak v úvodu Tvou zmiňovanou značku břitvy namé cenu řešit. Neexistuje. Asi tak. F
torr

Příspěvek od torr »

vdaka za odpoved.
Kedze sa sam neholim vobec -nicim -len zastrihavam a zbieram skor noze, kupujem britvy len na trening brusenia.
Samozrejme mas pravdu,paradne forum a super odbornici,je tu kopec veci a stale nachadzam nieco nove.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Nákup Titanu byl velmi přínosný a výhodný.
Získal jsi
a) ZKUŠENOST.
b) POZNÁNÍ
c) nákup Gold Dollar Břitev a to v množství přijatelném
d) nové pouzdro které je velmi dobré a bude Ti sloužit na další Břitvy
f) ještě jsi rozšířil vědomosti pro ostatní kolegy.

Proto to byl velmi dobrý nákup.
Břitvy nakupuj takové, které mají všechny atributy Břitvy. Čepel co má tvar a výbrus jako Břitva, nýtování na břitevní nýty a ne nožové, střenky bez kovových výstuh (kovový klínek je OK) a tvar jaký mají klasické Břitvy. Je to staletími ověřeno, že je to funkční a výhodné.
8-)
Odpovědět

Zpět na „Břitvy nejrůznějších stylů, tvarů a materiálů...“