Mýdlo Barbus

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Uživatelský avatar
sucof
Příspěvky: 22
Registrován: 09 led 2017, 10:32
Bydliště: Praha-východ

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od sucof »

Je to foceno telefonem, ale snad pro představu stačí.
https://sucof.rajce.idnes.cz/Barbus/
Naposledy upravil(a) sucof dne 25 bře 2019, 11:31, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Zagarne
Příspěvky: 154
Registrován: 08 říj 2014, 06:46
Bydliště: Brno

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od Zagarne »

dikec za fotky. takze hura na nakup :lol:
obdivovatel
Příspěvky: 46
Registrován: 03 říj 2013, 20:34

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od obdivovatel »

Vážení kolegové!
Před několika dny jsem si zakoupil mýdlo Barbus Classic v modrém kelímku. Bylo to z toho důvodu, že jsem si na těchto stránkách přečetl, že již toto mýdlo neobsahuje nebezpečnou kyselinu boritou. Vydal jsem se tedy do prodejny Lidl, kde ho měli za 39 Kč jako retro edici. Ihned v prodejně jsem si přečetl složení tohoto výrobku a opravdu jsem zjistil, že ve složení není kyselina boritá uvedena. Další den jsem se s ním prvně oholil a musím zde uvést, že jsem byl opravdu příjemně překvapen, jak tohle mýdlo perfektně funguje. Vůbec jsem se nepořezal, pokožka nebyla vůbec podrážděná a byla velice slušně hydratovaná. Během několika dalších dnů jsem se s tímto mýdlem oholil ještě několikrát a pokaždé perfetkní pocity po oholení. S Barbusem jsem zažil jedno z nejlepších oholení v mém životě. Vůně tohoto mýdla v novém složení mě připadá taková citronová.
Několik let jsem pravidelně používal na holení Mýdlo KENT s lanolinem. Ale dnes, když porovnám mýdlo KENT a mýdlo BARBUS CLASSIC, tak u mě na celé čáře vyhrává mýdlo BARBUS, které již budu pravidelně používat místo mýdla KENT.
Dále jsem si již dříve zakoupil i Barbus olej před oholením, který jsem dvakrát s tímto mýdlem na holení společně použil a musím konstatovat, že olej Barbus před oholením spolu s mýdlem Barbus funguje také perfetkně.

Dále bych zde chtěl poděkovat slovenské firmě Herba Drug, že již odstranila z tohoto mýdla kyselinu boritou a vytvořila velmi kvalitní produkt na holení za velice příznivou cenu.

Sám za sebe doporučuji dalším kolegům vyzkoušet toto mýdlo v novém složení a rád si zde přečtu další Vaše recenze.

Přeji krásný den.
czuty
Příspěvky: 50
Registrován: 05 kvě 2014, 11:53
Bydliště: Třeboň

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od czuty »

Pánové,

a změnila se nějak podstatně nová vůně? Já ten klasický modrý barbus kvůli "vůni" nemohl používat, prostě jsem to po čase nedával a plechovku poslal do druhého kola. Černý je v pohodě, ale ten už jsem zase delší dobu v kamenné drogerii neviděl.

Díky za reakce.

Honza
Něco si přej, padá pěna.
klikis
Příspěvky: 58
Registrován: 24 bře 2011, 08:58
Bydliště: Mladá Boleslav

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od klikis »

Největšími a stálými uživateli Barbusu jsou hasiči, mažou jím půlspojky hadic, aby jim šly lépe při požárním sportu spojit :-) Dokonce jeden lektor rozhodčích (mimochodem vždy vzorně oholený) žertuje, že nebýt hasičů, Barbus už by se dávno nevyráběl :-)

Já Barbus Clasic v modrém kelímku sporadicky používal (holil jsem se totiž opravdu sporadicky), ale poslední dobou, kdy jsem byl upozorněn, že již nejde o nedbalou eleganci, ale totální zanedbání, jsem frekvenci zvýšil a Barbus definitivně opustil. Ne že by mi nevoněl, ale hubu jsem měl po holení takovou staženou, prostě to nebylo tak příjemné, jako s mýdly, které jsem koupil nyní. Vůně mi byla celkem příjemná, evokuje ve mě spoustu vzpomínek, jak na první holení, tak na koníček, který mě provází celým životem a dal mi toho víc, než leckomu střední škola.
drahoslav
Příspěvky: 33
Registrován: 12 bře 2014, 14:55

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od drahoslav »

Občas si s ním připomenu léta 1975 a 76 VZS. Ale jsou lepší mýdla. https://www.rajce.net/f1360426639
Uživatelský avatar
Zagarne
Příspěvky: 154
Registrován: 08 říj 2014, 06:46
Bydliště: Brno

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od Zagarne »

taky jsem tu novou verzi zkusil a jelikoz mam ten orginal jeste v celkem zive pameti, tak bych rekl, ze vune neni tak intenzivni jako drive (ale porad dost). a kazdopadne absenci k. borite jsem poznal hned po prvnim holeni. stara verze me stipala a stahovala kuzi a tato nova vubec. jiste jsou na svete lepsi mydla, ale za 39kc za 150g uz bych si tim jistej nebyl. taky bych ho urcite doporucil zacatecnikum, protoze peny je hromada behem par vterin a je uplne blbuvzdorne (coz platilo i pro starou verzi). za me velkej palec nahoru a pochvala na Slovensko.
Uživatelský avatar
relka
Příspěvky: 721
Registrován: 21 lis 2008, 17:28
Bydliště: Praha

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od relka »

a je uplne blbuvzdornej .. Až tak úplně ne, ale možnost vyšlehat pěnu vařící vodou a vytvořit horkou pěnu kterou miluju zvláště pro přeholování.. to umí jen málo mýdel.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Svätobor
Příspěvky: 16
Registrován: 19 bře 2018, 10:13

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od Svätobor »

Herba Drug prestala vyrábať mydlo barbus active.
woodyw
Příspěvky: 3
Registrován: 07 dub 2018, 15:16

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od woodyw »

Takze pre ozivenie temy ohladom Barbus Active- treba sa zasobit kym este kde tu zopar kusov je ;) ja som objednal rovno 5ks v drogerii Bugy
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“