břitva vs. žiletka

Dotazy na vše co se holení týče.
SmokeJack

Re: břitva vs. žiletka

Příspěvek od SmokeJack »

Ďakujem za privítanie.To, že mi fúzy nerastú asi bude už na trvalo. Holím sa max.2x do týždňa. Mám 29 rokov a asi už rýchlejšie neporastú. Britvou sa holím asi 4 roky. Možno Vám budem znieť ako kacír ale britvu považujem za nástroj ako každý iný. Obťahujem na starom vojenskom opasku. Zatiaľ som brúsil keď som dostal britvy a teraz asi pred týždňom mi už začali ťahať. Tak som to dal na kameň ktorý som získal aj s britvami. Vložil by som aj foto ale neviem ako.
Jednu britvu mám "RINGDOVE" Solingen má vyrazenú takú sovu??? a druhá je tiež zo Solingenu a má vyrazenú takú pyramídu. GOTT.....(tu je miesto vybrúsené nedá sa čítať) MMESFAHR Solingen, FOCHE a na druhej strane je vyrazené číslo 71. Neviete čo sú zač? Ďakujem za odpoveď. SmokeJack
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

To jmeno je pradepodobne GOTTA.
Obe velmi dobre znacky ze Solingenu.
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Kolegové, prosím o strpení s dodáním onoho pojednání, jsemť poněkud pracovně vytížen.. Občas sem jen kouknu a většinou hned zase musím pádit dál.. Ale stane se..
PepaSFI

Příspěvek od PepaSFI »

jelikož nemám potřebu ani povinnost být vždy hladce oholen, stačí mi když se oholím dvakrát týdně. Někdy i jen jednou takže to jsem pak zarostlej jak Wimbledon. To samozřejmě žádný ten husto kruto mega ultra strašněmocbřitý nárychtuňk nezvládne a elektrický stroj taky ne. Celkem to zvládal sovětský Charkiv. Ten jsem používal mnoho let a holení s ním byl specifický zážitek. Strašně se to zmítalo a vrčelo to jako by to chtělo někam letět bombardovat. Říkal jsem tomu helikoptéra nebo ITSUMITA podle jedné horrorové sci-fi povídky o šíleném holícím strojku. Ale k žiletce. Holení v koutcích úst a pod nosem zvládám břitvou mnohem snadněji, žiletkovýma hráběma musím provádět komplikované manévry. To s pořezáním potvrzuju, různé pupínky žiletkou často utrpí ale břitva je přejede. Nějaké to hlubší zaříznutí se mi zatím nepodařilo a doufám že ani nepodaří. Snažím se zachovat si respekt k nástroji který je archetypem, pravzorem a podstatou ostrosti. Ještě mám takový svůj subjektivní pocit že to mé několikadenní strniště je po břitvě jaksi kulturnější.
PavelHr1

Příspěvek od PavelHr1 »

Pepo SFI, nemoho než plně souhlasit. Vážení přátelé Ano. My, co se holíme dvakrát, jednou týdně, nemáme jiné řešení. Můžeme o tom polemizovat, můžeme s tím dokonce i nesouhlasit, ale to je vše, co s tím můžeme dělat. Nakonec stejně vezmeme do ruky břitvu, řemen, štětku..... :D
SmokeJack

Příspěvek od SmokeJack »

Využívam ponuku PetraS a prikladám foto mojích britev. :D
PeterS ĎAKUJEM!!!
SmokeJack
Břitva SmokeJack Lubo 01-z.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj SmokeJack,
přidal jsem Ti fotku Tvých krásek do Tvého příspěvku. Pokud budeš chtít přidat další, třeba detailnější fotky, tak stačí mi je zase poslat a přidat sem na forum svůj příspěvek a já Ti do něj Tvoje fotky zmenším a vložím.
Tvoje Krásky jsou zajímavé kousky. Věkovité ale docela zachovalé. Potřebují sice nabrousit a trochu vyčistit, ale pak budou sloužit dlouhá léta k plné spokojenosti. Blahopřeji k Tvé sbírce a zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní dotazy“