Proč břitva neholí, aneb co na to mikroskop???
Re: Proč břitva neholí, aneb co na to mikroskop???
Protože mám svoje Coti rád, tak na nich nebrousím s kaší , za chvíli bych z nich měl pláteček silný tak milimetr . Možná kdysi když nestály Cotiny takový majlant a bylo jich "dost" ,tak bych to neřešil.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
@Ivbro70: Super fotky. To je z jakého mikroskopu?
Mikroskop je VHX-5000 Keyence,
Připravil jsem několik snímků fazetek tři břitev. všechny to jsou GD.
Břitvě GD203 jsem zničil ostří v posledním kroku při broušení na CF, několikrát se mi povedlo ji při broušení nadzvednout přes hranu kamene až to vrzlo a pracně vybudované ostří bylo zničeno. Příště když to zavrže přes hranu , jdu rovnou zpátky na 1K
Břitva GD100 měla za sebou hodně zdlouhavé budovaní fazetky. Teď zobe vlas z obou stran, ale holení je nic moc.
Břitva GD66 velice příjemně holí, je po pár obtaženích, Snažil jsem se udělat snímky s co nejvyšším rozlišení. Na snímcích je krásně vidět že všechny krásky jsou zubaté. Uvědomte si prosím že znázorněná mírka 50 mikrometrů na snímcích je tloušťka poloviny lidského vlasu
Tady je odkaz na album s detailními fotkami:
https://photos.app.goo.gl/6Pt5ptqG2659MAAS7
Břitvě GD203 jsem zničil ostří v posledním kroku při broušení na CF, několikrát se mi povedlo ji při broušení nadzvednout přes hranu kamene až to vrzlo a pracně vybudované ostří bylo zničeno. Příště když to zavrže přes hranu , jdu rovnou zpátky na 1K
Břitva GD100 měla za sebou hodně zdlouhavé budovaní fazetky. Teď zobe vlas z obou stran, ale holení je nic moc.
Břitva GD66 velice příjemně holí, je po pár obtaženích, Snažil jsem se udělat snímky s co nejvyšším rozlišení. Na snímcích je krásně vidět že všechny krásky jsou zubaté. Uvědomte si prosím že znázorněná mírka 50 mikrometrů na snímcích je tloušťka poloviny lidského vlasu
Tady je odkaz na album s detailními fotkami:
https://photos.app.goo.gl/6Pt5ptqG2659MAAS7
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
G3203 byla na dobré cestě k velmi jemnému ostří. Škoda toho škrtnutí přes ostří.
G66 se hodně zlepší používáním.
G100 ještě nemá hotovou hranu a proto nic moc holení.
Ty fotky fakt závidím i když vím, co to vše obnáší, ale ten výsledek focení je 1*
G66 se hodně zlepší používáním.
G100 ještě nemá hotovou hranu a proto nic moc holení.
Ty fotky fakt závidím i když vím, co to vše obnáší, ale ten výsledek focení je 1*
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Přes víkend jsem nabrousil GD 203 znovu, holí příjemně, vlas ale bud rovnou prořízne nebo nic.
Link na video celé fazetky je tady: https://photos.app.goo.gl/Dtz1wfNHNs6m4PJHA
Link na video celé fazetky je tady: https://photos.app.goo.gl/Dtz1wfNHNs6m4PJHA
Tak jsem se také stal vlastníkem mikroskopu Bresser Biolux NV . Ano,je to ten co se dříve prodával v Lidlu v té černé bedně se zipsem nahoře.
V minulém vláknu jsem se ptal na parametry zdroje pro tento mikroskop a ty jsou na fotce .Sice v těle je otvor průměr cca 5,5mm ,ale průměr Jacku je 5mm,vnitřní 2mm a délka 12mm.
Zde fotka jedné břitvy,kterou jsem doprznil na Carborundu v rámci samovzdělávání ,no vyštípaná jako kjáva
Omluvte kvalitu fotky,ještě se učím.
V minulém vláknu jsem se ptal na parametry zdroje pro tento mikroskop a ty jsou na fotce .Sice v těle je otvor průměr cca 5,5mm ,ale průměr Jacku je 5mm,vnitřní 2mm a délka 12mm.
Zde fotka jedné břitvy,kterou jsem doprznil na Carborundu v rámci samovzdělávání ,no vyštípaná jako kjáva
Omluvte kvalitu fotky,ještě se učím.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Gratuluji k mikroskopu !!!
Od teď už budeš pokaždé vidět, kudy kráčíš a jakou jsi nechal stopu v čase a prostoru (tedy alespoň na Břitvě).
Ostrost fotky je výborná a ostrost Břitvy je přesně podle prvotního kamene. Ještě se při dolaďování párkrát vysype ostří, ale důležité je, že to pokaždé dobře uvidíš. Bez mikroskopu je to balanc na laně se zavázanýma očima - nevíš kam šlapeš.
Od teď už budeš pokaždé vidět, kudy kráčíš a jakou jsi nechal stopu v čase a prostoru (tedy alespoň na Břitvě).
Ostrost fotky je výborná a ostrost Břitvy je přesně podle prvotního kamene. Ještě se při dolaďování párkrát vysype ostří, ale důležité je, že to pokaždé dobře uvidíš. Bez mikroskopu je to balanc na laně se zavázanýma očima - nevíš kam šlapeš.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ahoj Bobe. Gratuluji. A ať se daří.
...
Mimochodem .. zírání do mikroskopu na výsledky broušení Břitev dobře rozšiřuje slovní zasobu o neslušná slova
...
Mimochodem .. zírání do mikroskopu na výsledky broušení Břitev dobře rozšiřuje slovní zasobu o neslušná slova