ALPA 378 - voda po holení

O všem co používáme po holení na ošetření pleti
obdivovatel
Příspěvky: 46
Registrován: 03 říj 2013, 20:34

Re: ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od obdivovatel »

Vážení Kolegové.
Po delší době jsem se rozhodl zase napsat svůj příspěvek zde na fóru. A to na novou vodu po holení ALPA COOL, které jsem zde před chvílí založil nové vlákno a dále jsem se rozhodl znovu se zde vyjádřit ke staré a osvědčené legendě ALPA 378. Během několika let jsem vyzkoušel několik vod po holení a nakonec jsem se rozhodl natrvalo používat osvědčenou ALPU 378, která je dle mého názoru absolutní jednička mezi lacinými vodami po holení, které jsem za svůj život vyzkoušel a která v pohodě dokáže konkurovat i dražším vodám po holení. Po holení mě vždy podrážděnou pleť perfektně zklidní, hydratuje a mentol v ní obsažený mi pokožku nádherně zchladí. Dále tuto vodu po holení používám i na dezinfekci rukou. Dříve se mi několikrát do roka v závislosti na počasí dělaly drobné ranky na pokožce rukou, které se vždy zanítily a nepříjemně bolely. Teď, když si pravidelně několikrát za den vydezinfikuji ruce touto vodou po holení, tak se mi tyto drobné ranky vůbec netvoří.
Jediné co mě mrzí je to, že se zřejmě již nevyrábí 378 s allantoinem, ale s antiseptikem, ta předchozí verze dle mého názoru byla lepší.

Přeji krásný den.
vsezved
Příspěvky: 612
Registrován: 12 kvě 2014, 09:35
Bydliště: Plzeň jih

Re: ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od vsezved »

Co to je všechno platné, že funguje skvěle, když mně nevoní a ženě vyloženě smrdí. Holt každý máme jiné požadavky na vůně kolem sebe.
Ale gratuluji. Já mám mezi lacinými vph též svojí vyvolenou, je jí Windsor fresh.
Uživatelský avatar
Radgost
admin
Příspěvky: 3418
Registrován: 13 lis 2008, 15:29

Re: ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od Radgost »

Tak každý jsme nějaký. Jednomu voní tohle a jinému zase něco jiného...
Uživatelský avatar
FerencH
Příspěvky: 448
Registrován: 20 zář 2018, 07:11
Bydliště: Týn nad Vltavou

Re: ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od FerencH »

Asi tak, každý má to své.
--
.. také aktuálně dám názor na cenově dostupnější VPH:
pokud mi doma něco nechybí, pak je to též ten Windsor, ale i Diplomaty, a pokud již po ruce nemám malou 378 Alpu, pak střelhbitě dokupuji. Beru min 2 kousky 378 a jednu mírně „doředím“ 99% lihem - mám rád více pocitově štípací VPH a zejména když se nelepí mezi prsty.
--
Co se týká mé vůně, pak bych řadil: Diplomat, pak 378 a následně pro mne „neutrální“ Windsor.
Vůči tomu pocitově na pokožku: Windsor, 378 a pak Diplomat. F
ppapso
Příspěvky: 10
Registrován: 14 srp 2020, 23:23
Bydliště: Banská Bystrica

Re: ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od ppapso »

Prečítal som si celé toto vlákno a nevydržal som, proste som si musel túto malú kontroverznú zelenú potvorku kúpiť a vyskúšať. Takže moja skúsenosť (zohnal som tú 378 čku s antiseptikom). Po oholení a jej nanesení ma prekvapilo pomerne silné pálenie, na ktoré pri svojej bežnej VPH (Baldessarini) veru nie som zvyknutý. Plamene však rýchlo utíchli a nahradil ich veľmi príjemný, priam až potešujúci pocit chladenia. V tom momente som pocítil vnútornú istotu, že moja pokožka je v bezpečí. Čo sa vône týka, ako už bolo viackrát spomenuté, je svojská, výrazná a treba počítať s tým, že tak rýchlo nevyprchá a bude s vami niekoľko hodín. Na druhej strane ale nemôžem povedať, že by bola nepríjemná. Použil som na ňu aj Wife Nose Test (jeho realizáciu poznáte všetci, cez Google ho podľa tohto názvu pravdepodobne nenájdete, keďže som si ho vymyslel), teda test manželkinho nosa. Celkový výsledok hodnotenia vône asi najlepšie vystihuje konštatovanie ^Môže byť^, alebo tiež ^Nie je to zlé ^. Inými slovami, nemôžem povedať, že by som sa do tej vône zamiloval, ale celkom sa mi aj páči a nemám problém ju mať na sebe (a ani manželka odo mňa nebude kvôli nej odvracať nos).
ppapso
Příspěvky: 10
Registrován: 14 srp 2020, 23:23
Bydliště: Banská Bystrica

Re: ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od ppapso »

Ahojte, nevie niekto, prečo sa táto voda po holení volá práve 378? Už 2 krát som písal túto otázku do Alpy, no doteraz žiadna odpoveď. Ďakujem
obdivovatel
Příspěvky: 46
Registrován: 03 říj 2013, 20:34

Re: ALPA 378 - voda po holení

Příspěvek od obdivovatel »

Vážení kolegové.
Dle mého názoru se voda po holení ALPA 378 číselně pojmenovala a to na základě čísla popisného, které je uvedeno v adrese, kde se nachází výrobce této vody po holení:

ALPA, a.s.
Hornoměstská 378
594 01 Velké Meziříčí

Přeji krásný den.
Odpovědět

Zpět na „Vody a balzámy po holení“