Dotaz na značku FLIC

Všeobecné dotazy na břitvy
sentirs

Dotaz na značku FLIC

Příspěvek od sentirs »

Co znamená značka FLIC na jedné straně
a na druhé je Solingen, Made in Germany

děkuji za informace

zdraví Vás Pepa
Veritas vos liberabit
adrspach
mentor

Re: Dotaz na značku FLIC

Příspěvek od adrspach »

Jen tak od boku bych rekl FLIC je znacka vyrobce ktery pusobil a byl registrovan v oblasti Solingen v Nemecku.
frazer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frazer »

další bod pro adršpacha :D :D :D
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Nemusí být, mám pár břitev ražených z jedné strany solingen, made in germany a z druhé strany třeba Antonín Střihavka nebo Hugo Meixner. Jediné co to znamená že daný výrobce skupoval výkovky břitev ze Solingenu kde si na to narazili vlastní iniciály a postprodukci si dělal u sebe kde si pochopitelně narazil svoji ražbu.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Na toto odpovim asi tak ze na to aby dostal vykovky ze solingenu tak musel byt registrovan v Solingenu, protoze toho casu znacka Solingen byla znacka urcite zaruky kvality ne jak dnes.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Dnes platí, že výrobky se značkou Sollingen musí být minimálně z 50% vyrobeny opravdu ve městě Sollingen.
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

No ja jsem z toho byl taky uplně celej tumpachovej. Že je značka Sollingen jsem věděl, ale pěkně mě znejistilo když každá druhá břitva má na sobě nápis Sollingen - to už jsem si myslel že znamená jako ten typ nebo druh břitev. Něco jako sedan a kombík u aut - ne značka auta. Tak naštěstí jsem byl ze zmatenosti vyveden tímto tématem. Děkuji vám kolegové.
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
jiri.k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiri.k »

Artifex píše:Nemusí být, mám pár břitev ražených z jedné strany solingen, made in germany a z druhé strany třeba Antonín Střihavka nebo Hugo Meixner. Jediné co to znamená že daný výrobce skupoval výkovky břitev ze Solingenu kde si na to narazili vlastní iniciály a postprodukci si dělal u sebe kde si pochopitelně narazil svoji ražbu.
Nedovedu si predstavit, jak do vykovku jiz zakaleneho razi nekdo napis. Bral bych zakazkovou vyrobu.. treba:" 500 cepeli bez strenky pro Strihavku."
Ženy a břitvy mají jedno společné. Tupé nestojí za nic...
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
sentirs

Příspěvek od sentirs »

Já si právě taky myslím, že si to prodejce ( třeba ten Střihavka z Prahy) nechal vyrobit pro sebe na zakázku v Solingenu, X kusů.

Chtělo by to nějakou tu knihu o Břitvách, katalog, nebo tak něco, jako je třeba o zbraních :o)) Aby se daly odvodit i roky výroby to bychom věděli přesně co doma máme :o) Docela mě to taky zajímá, která z břitev je jako takový ten skvost a co je běžná břitva, kterých bylo vyrobeno nespočet.

Zdraví Vás Sentirs
Veritas vos liberabit
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Katalog břitev existuje - není samozřejmě kompletní, ale základy se v něm najít dají.
Dá se objednat na ebay.com.
Dva kolegové z tohoto fóra je mají.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“