Mrkni v loveckejch potřebách, kde mají zbraně pro myslivce.
Ballistol Universal Oil
Re: Olej Ballistol
Naposledy upravil(a) vsezved dne 24 čer 2021, 20:25, celkem upraveno 1 x.
Ve zbraních a střelivu jej obvykle mají, ale pozor! Je více druhů Ballistolu a tak ber jen ten základní typ. Nikoliv na pažby nebo na řemeny a podobné varianty. Mají jak sprej, tak i ve skleničce. Obojí jsou dobré, jen ten ve skleničce se mi lépe používá. Přiložím prst na hrdlo skleničky, převrátím a ta mini kapička na prstě stačí na natření celé Břitvy. Sprej si přestříkávám právě do té skleničky, protože pak nemám "odstřikové" ztráty.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Děkuji pánové, za vyčerpávající odpovědi. Ve středu budu mít trochu času ve městě tak se tam stavím... Tedy až je najdu doteď jsem tyhle obchody k ničemu nepotřeboval
Na některých břitvách mám ballistol i několik let v kuse a ještě se mi nestalo, že by ocel čepelí chytla rez. Problém bude ve střenkách, ze kterých se něco (voda?) odpařuje.
Máme to s Radgostem stejné,
též mám Ballistol na některých Břitvách mnoho let a žádná rez se pod ním nevyskytla. Dokonce se mi stalo, že za ty roky olej částečně ztuhnul a spíše byl problém jej sundat, než aby nekonzervoval. Proto si též myslím, že to reznutí pod olejem mají na svědomí střenky a něco agresivního co se z nich odpařuje. U celuloidových střenek je agresivita odpařování a tím reznutí vysoká, ale dřevo mi nic podobného zatím neudělalo.
též mám Ballistol na některých Břitvách mnoho let a žádná rez se pod ním nevyskytla. Dokonce se mi stalo, že za ty roky olej částečně ztuhnul a spíše byl problém jej sundat, než aby nekonzervoval. Proto si též myslím, že to reznutí pod olejem mají na svědomí střenky a něco agresivního co se z nich odpařuje. U celuloidových střenek je agresivita odpařování a tím reznutí vysoká, ale dřevo mi nic podobného zatím neudělalo.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zdravím kolegové. Potvrzuji i svou zkušenost, Navštívil jsem prodejnu se zbraněmi, kterou u nás máme a nebyl s Balistolem problém. Nabídl mi několik variant. (A tím pro mě odpadl i problém s poštovným apod.)
Dobré upozornění od Petra na možné varianty a to si při koupi ohlídat.
Dobré upozornění od Petra na možné varianty a to si při koupi ohlídat.
Jo jo, bez Ballistolu ani ránu a vhodné i na ošetření dřevěných střenek. F
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Ballistol Universal Oil
U toho ošetření dřeva se dá sice použít bez problémů, ale brzo bude vhodné nátěr opakovat. V tomto případě si dovolím tvrdit, že je vhodnější použít olej, který časem ztvrdne a udělá na materiálu povlak stejně, jako třeba Tungový olej.
OK Všezved, souhlas, např pro trvalejší ošetření dřevěných střenek poslouží např i běžná známá fermež.
...
Téma je Ballistol, tak jsem jen zmínil že není proti ničemu jej použít i na periodické ošetření dřeva. Když po holení přetírám ostří Ballistolem máznu také dřevo na štětce.
A pro pó, ty Břitvy poházené kolem Ballistolu jsou Dámy průběžně renovované, ještě nenaostřené.. Zatím se jím snažím postupně dát nějakou tu břitevnickou dušičku, tak je po odložení na týdny máznu Ballistolem. , F
...
Téma je Ballistol, tak jsem jen zmínil že není proti ničemu jej použít i na periodické ošetření dřeva. Když po holení přetírám ostří Ballistolem máznu také dřevo na štětce.
A pro pó, ty Břitvy poházené kolem Ballistolu jsou Dámy průběžně renovované, ještě nenaostřené.. Zatím se jím snažím postupně dát nějakou tu břitevnickou dušičku, tak je po odložení na týdny máznu Ballistolem. , F
Já jsem raději od ballistolu utekl k čistému minerálnímu oleji, mam 2 negativní zkušenosti, kdy mi ASI po balistolu 2 břitvy zrezly, ale to díky tomu, že se začaly rozkládat celuloidové střenky. Buď je to čistě náhoda, nebo ballistol může staré plastové střenky narušit a pak to skončí hodně špatně. A také ballistol není dobrý na mosaz, která po něm chytá patinu (černá). Tradiční neusilber (alpaka, niklová mosaz) s tím problém nemá, ale třeba Ms70 zčerná rychle.