tak zatial som sa holil iba raz ale najprirodzenejsie mi to prislo takto:
pravu stranu tvare pravou rukou dole po srti, proti srsti lavou rukou
a naopak
lavu stranu tvare lavou rukou dole po srsti a proti srsti pravou rukou
samozrejme lava ruka nie je az taka ista, ako prava, ale to sa podda,
nechty na pravej ruke si predsa tiez striham lavou
O holení "obouruč"
Re: O holení "obouruč"
Tak to bych si uřízl hlavu.
Tak to zkus předem natrénovat tupým příborákem. Až získáš jistotu, pak teprv naostro!
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Možno že problém ľavej ľavej ruky, je aj v tom, že ste roky používali len pravú a potom z titulu úrazu bolo nutné prehodiť garde. A porovnávali ste v podvedomí neschopnú ľavú ruku, ktorá to robí prvý krát so zabehnutou pravou. (nenadarmo sa hovorí, že ľavou je to ako....) Ja osobne to ešte poriadne nezvládam pravou, ale hneď ako som bol schopný zapojil som aj ľavú - aby som sa vyvaroval neskôr vyššie uvedeného javu. Možno mi pomohlo aj to, že v minulosti som vedome menil garde pri krompáči, lopate,kálaní dreva, a niekedy ako nutnosť pri poole. Ľavačka sa tým pádom naučila robiť aj presnejšie veci, nie len používať silu. Zatiaľ nezvládam ľavou na pravej strane pod bradou ísť proti srsti ale to sa snáď rozchodí podla hesla: Soudruzi se k tomu postavili prsama a soudruzi vždycky tak ňák splnili.
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.
-
Se shavettou dodržuji pravidlo jaká strana taková ruka (u holiciho strojku to nemá smysl řešit). Jen pokud se holím proti směru srsti tak ruce křížím. Jsem takto spokojen