Holící strojek pro časté holení

vsezved
Příspěvky: 612
Registrován: 12 kvě 2014, 09:35
Bydliště: Plzeň jih

Re: Holící strojek pro časté holení

Příspěvek od vsezved »

Opravdu je to všechno individuální. Klasický Barbus v modrém kelímku jsem nikdy nezkoušel. Několik let mám ale Barbus Active a má u mne své vyhrazené místo. Barbus Active používám výhradně ráno ve spěchu a jen se strojkem. Tento Barbus rychle změkčí vousy, stačí nabrat málo na štětku a rychke dělá v misce kvalitní pěnu. Oholení výborné.

Se svými strojky nemám problém zreplikovat výsledek. Pokud se ale potřebuji holit každýden, tak používám Rockwell 5S na 3 průchody. Pokud mám delší vousy, tak s nastavením 6,4,3 (nebo2), při používání každý den, s nastavením 4 (nebo 5), 3, 2.

Nemám moc citlivou pokožku a mám normální tvrdost vousů, tak mi tato kombinace vyhovuje . Důležité je znát jakým směrem mi kde rostou vousy a první průtah tomu přizpůsobit, jinak je podráždění jasné.
ppapso
Příspěvky: 10
Registrován: 14 srp 2020, 23:23
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Holící strojek pro časté holení

Příspěvek od ppapso »

Ja mám dosť citlivú pokožku a dlhé roky som používal na holenie penu v spreji, holiaci strojček s vymeniteľnými hlavicami s troma čepieľkami a prúžkom Aloe Vera a na záver vodu po holení Diplomat classic. Holil som sa raz za týždeň - dva, lebo častejšie holenie bolo vykúpené podráždenou pokožkou, vyrážkami a tak sa mi do neho vôbec nechcelo. Potom mi kamarát poradil, aby som sa vykašľal na také holenie a skúsil prejsť na klasiku, ale aby som investoval do vody po holení. Prišlo mi to divné, veď pobláznený reklamami som veril, že 3 čepieľky musia byť predsa lepšie ako jedna.... Ale vyskúšal som. Kúpil som si štetku z jazveca (základnú), obyčajný Barbus v modrom kelímku (a nedám naň odvtedy dopustiť), misku na vyšľahanie peny a de facto lacný kovový strojček Wilkinson, typ motýlik (majú ho v DM - ku za nejakých 17 či koľko eur) no a kúpil som si vodu po holení Baldessarini (to je tá najdrahšia vec v mojej holiacej výbave - 75 ml stojí okolo 30 €, ale má skvelé vlastnosti, sviežu vôňu, ktorá sa dlho drží a dámam sa páči. ;) ). Doma som vyhrabal žiletky Astra (zelené), ešte výroba Česká republika (takže riadne staré). Už samotný rituál holenia ma celkom bavil, no napriek tomu som sa kus porezal. Nie veľmi, ale predsa. Povedal som to tomu môjmu kamarátovi a on mi odporučil Astry, nové, modré. Odvtedy nič lepšie nepoznám. Holím sa každý druhý deň ráno po sprche, pokiaľ predtým bolo pre mňa holenie povinnosťou, teraz je pre mňa radosťou, po podráždenej pokožke ani stopy a celý deň mám z nej príjemný pocit. A to ešte raz opakujem, že mám veľmi citlivú pokožku. Takže pre mňa je jasný víťaz ten Wilkinson (v kombinácii s ostatnými vecami, ktoré som spomenul).
vsezved
Příspěvky: 612
Registrován: 12 kvě 2014, 09:35
Bydliště: Plzeň jih

Re: Holící strojek pro časté holení

Příspěvek od vsezved »

Ahoj ppapso,
v první řadě ti gratuluji, ke zjištění, že holení nemusí být jen nepříjemná činnost. Tímto zjištěním si přošlo mnoho z nás.
Být tebou, nezůstal bych jen u fungujícího náčiní, ale našel bych si pro sebe ideální. Modrou astru jsem nezkoušel, protože jsem zjistil, že zelená je pro mne etalon, který lze použít v jakémkoliv strojku a funguje mi vždy dobře a obecně je hofnocena lépe, než modrá při obdobné ceně. Jistě existují lepší žiletky (ostřejší, nebo delší výdrž), ale zelená astra je u mne sázka na jistotu.
Též jsem myslel, že mám citlivou pokožku. Není to tak úplně pravda. Po objevením tohoto fóra jsem zjistil, že celý průběh holení i přípravy má obrovský význam. Na některých místech tváře mi rostou vousy jiným směrem a prví průchod při holení musí být po směru růstu vousů, jinak jsem obrovsky podrážděn.
Projdi si celé fórum, určitě si najdeš více prospěšných informací...
ppapso
Příspěvky: 10
Registrován: 14 srp 2020, 23:23
Bydliště: Banská Bystrica

Re: Holící strojek pro časté holení

Příspěvek od ppapso »

Ahoj vsezved, to že som veľmi príjemne prekvapený a aj spokojný s tým motýlikom od Wilkinsonu neznamená, že sa neobzerám aj po iných strojčekoch ;) a chcel by som ešte jeden buď dvojdielny, alebo trojdielny, každopádne ale s plnou lištou a pekným dizajnom. Celkom poškuľujem po strojčeku Parker 65 R, ale ešte neviem. Čo sa týka tých Astier, tiež som všade čítal, že zelené sú lepšie ako modré, ale pravdupovediac, zelené neviem nikde zohnať, všade majú len tie tupé Wilkinsony a ak majú Astry, tak len modré. Zelené som mal ešte tie staré Made in Czech republic a možno sa na nich podpísal zub času, neviem, ale kus drali a pritom pri holení používam stále rovnakú techniku. Keď som tam dal modrú, tak to bolo holenie jedna báseň, brali pekne na prvý ťah bez akéhokoľvek čo i len malého porezania. Možno tie moderné zelené vyrobené v Rusku sú naozaj špica, ale musel by som ich zohnať a objednávať si ich cez net, keď poštovné by ma vyšlo viac ako samotné žiletky mi nedáva zmysel. :lol: No som dušou experimentátor a tak vždy keď niekde v budúcnosti uvidím žiletky, ktoré nemám si kúpim 3 krabičky, dve do zbierky (dostal som neviem prečo nápad zbierať to :lol: ) a jednu na vyskúšanie v praxi.
Keso
Příspěvky: 91
Registrován: 18 zář 2013, 21:25
Bydliště: Vinosady, Slovensko

Re: Holící strojek pro časté holení

Příspěvek od Keso »

Vsetko je velmi idividualne. Ja napr. na denne holenie (naozaj sa holim denne, okrem niektorych vikendov) pouzivam Muhle R41. Co je povazovany za celkom agresivny holiaci strojcek. Ale vzhladom na to, ze mam tvrde fuzy, tvrdu vodu tak treba agresivny strojcek.
Holim sa na 3 priechody, cize tiez celkom dost, niekomu stacia 2 ja sa musim holit 3mi.
Co sa tyka ziletiek, vyskusal som vsetko mozne ale nakoniec som skoncil pri zltych gilette, klasickych derby a derby premium.
Raz som objednal z ebay "za karton" a neriesim.
Do R41 ostrejsie ziletky ako napr Faether alebo Personna sa s R41 a mojou technikou nemali velmi radi. Ale v R89 boli prijemne.
Cez vikend sa sem tam oholim Merkur R37 slant, ale to je take prijemne jemnejsie holenie. Ale na BBS to proste nie je (na BBS s tymto sa velmi narobim).
Co sa mydiel tyka, tak su hlavne mydla z hrochote (pozri forum), v podstate vsetky doradu.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o holících strojcích a holení jimi“