Lupa ke kontrole broušeného ostří.
Re: Lupa ke kontrole broušeného ostří.
@Radgost: Současný přenosný mikroskop je nejspíš dioda 3V napájená 2x1.5V baterií tj. nic složitého. Buď ti odchází dioda nebo vypínač. Mě odešel vypínač asi po 3 měsících a jelikož je vypínač jen kus plechu přitlačovaného plastem a ten plast se ošoupal tak jsem plastový vršek vyhodil a plíšek spínám plastovou tyčkou co za něj a tělo mikroskopu zaklíním, je to provizorium ale funguje. Možná by u tebe pomohlo nějaké takové řešení.
- valentin75
- Donátor
Zaobstaral som lupu väčších rozmerov.je ideálna pre moje necitlivé ruky.
Zväčšenie 60-100x.Videl som ešte rovnaký typ so zväčšením 30x.
Žiarovka svieti do oranžova tak je trošku odlišný pohľad na ostrie.
Zväčšenie 60-100x.Videl som ešte rovnaký typ so zväčšením 30x.
Žiarovka svieti do oranžova tak je trošku odlišný pohľad na ostrie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Palo
Ahoj kolegové,
jakou lupu použít pro kontrolu břitvy při nákupu. Hlavně, když si ji potřebujete pořádně prozkoumat. Koupil jsem si zatím lupu 4x, zkoušel jsem i 6x zvětšení, ale ta díky menšímu průměru čočky nezobrazovala tak velkou část pole nezdeformovaně. Takže nakonec ta 4x byla možná lepší. Měli i hodinářské lupy, ale už kolem 800-900 Kč,což se mi zatím do lupy dávat nechce.
Díky
jakou lupu použít pro kontrolu břitvy při nákupu. Hlavně, když si ji potřebujete pořádně prozkoumat. Koupil jsem si zatím lupu 4x, zkoušel jsem i 6x zvětšení, ale ta díky menšímu průměru čočky nezobrazovala tak velkou část pole nezdeformovaně. Takže nakonec ta 4x byla možná lepší. Měli i hodinářské lupy, ale už kolem 800-900 Kč,což se mi zatím do lupy dávat nechce.
Díky
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
Ja na kontrolu pri brúsení používam tieto lupy. Jedna je kupovaná z DX má ledkové svetielko ktoré velmi pomáha pri horšom osvetlení s pevným zoomom 40x a pero ktoré má zoom 50 a pôvodne bola určená na kontrolu pri brúsení optokáblov pri montáži koncoviek a dúfam že časom pribudne aj nejaký mikroskopík
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tu první mám taky a zatím naprostá spokojenost.
Non est viri timere sudorem
To kukadlo ke kontrole stavu břitu při broušení, které jsem ukazoval na srazu má název "Lenspen Sensor Klear Loupe Kit".
http://www.fotocz.cz/galerie/index_2956 ... 93c71.html
Pravil jsem, že sto jí bratru 1200,- Kč, ale podle nynějších cen krapet podražilo.
Zřejmě souvislost s kurzovými pohyby.
http://www.fotocz.cz/galerie/index_2956 ... 93c71.html
Pravil jsem, že sto jí bratru 1200,- Kč, ale podle nynějších cen krapet podražilo.
Zřejmě souvislost s kurzovými pohyby.
Rád bych si sehnal také ten objektiv z promítačky Meopta, mohl by někdo dát označení toho objektivu? Vidím,že bylo více typů,tak ať vím,co hledám. Případně také foto,díky.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Já měl dojem, že na té promítačce AM 8 jsou ty objektivy všechny stejné. Na tom mém je na obvodu napsáno
Meopta P.O. 1,5/20 67619
A z jaké promítačky to je, to jsem Ti posílal odkaz do mejlu.
Meopta P.O. 1,5/20 67619
A z jaké promítačky to je, to jsem Ti posílal odkaz do mejlu.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Stejně mě štve,že není k sehnání " obyčejný" kukr se zvětšením cca 60x . Ty čínské mají nějaké "dětské" nemoci ,až odejdou úplně /kontakty atp./
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
@bob: Existují, ale jsou cenově jinde. Najdi si třeba kapesní (přenosný) mikroskop Peak 2008 nebo Kitomi 60.