WARS holící krém Classic (Polsko)

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
david_ul

WARS holící krém Classic (Polsko)

Příspěvek od david_ul »

Přátelé gentlemani,

Připravil jsem si malou recenzi na holící krém značky Wars. Tento holící krém se vyrábí v Polsku. Firma Miraculum S.A., která jej vyrábí, sídlí v Krawově.
Firma Mirakulum S. A. datuje svůj vznik v roce 1924. Založil ji Dr. Lustr Preparaty Kosmetyczno- Lekarskie Miraculum.
V roce 2007 firma Miraculum odkoupila patent a složení na holící krém Wars od firmy PZ Cussons Polska S.A.

Firma Miraculum vyrábí i další holící potřeby pro muže:

holící krém značky Lider 65 g v hliníkové tubě. (tuba jako zubní pasta).

Voda po holení Wars ve skleněném flakonu 90 ml. Vůně cedrovo-santalová.

Kolínská voda Wars ve skleněném flakonu 90 ml. Vůně cedrovo santalová

Balsám po holení (WARS SENSITIVE) v tubě 100 ml. Aktivní složky: aloe vera, vitamin E, provitamin B5. Modré balení.

Balsám po holení (Wars Zero) v tubě 100 ml. Aktivní složky bisabol (silice z Heřmánku pravého, vitamin E, provitamin B5. černo bílé balení.

Firma Miraculum vyrábí také pěnu na holení ve spreji. Tuto pěnu nepoužívám (ať je to jaká značka chce). Takže jen zběžně.

Pěna na holení Sensitive 300 ml.
Klasická hliníková nádobka s rozprašovačem.
V této pěně na holení je extrakt z heřmánku a Aloe Vera. Změkčí pokožku a uklidňuje podráždění.

Wars Zero gel na holení 200 ml.
V této pěně na holení je extrakt z heřmánku a Aloe Vera. Změkčí pokožku a uklidňuje podráždění.

WARS FRESH Hydratační krém na holení 200 ml
Černo modrý přebal.
Hydratační krém na holení

Wars Classic pěna energetizující 300 ml
Energizující pěna na holení speciálně vybraných účinných látek účinně změkčuje vousy, zklidňuje podráždění, dává pocit výjimečné pohodlí. Vynikající přilnavost na kůži, což usnadňuje holení a pomáhá chránit před podrážděním pokožky. Zklidňuje podráždění a hluboce zvlhčuje pokožku. Stimulace, mužský vůně zaručuje maximální dávku energie a vitality po celý den.

Značka Wars a Lider si na polském trhu vybudovali pověst dobré značky. Někteří uživatele holícího krému Lider i Wars píšou i říkají, že je to lepší jak výrobky Proraso. Tuto tezi nezavrhuji, ani nepotvrdím. Vyzkouším a uvidím. Každý ať si udělá názor sám.

Pokud by jste chtěli výrobky vyzkoušet. Není problém je zakoupit v Polsku v každé drogérii. Není to nedostupné zboží. Nebo firma Miraculum má svůj e-shop.
Odkaz:
http://sklep.miraculum.pl/

Jejich hlavní webové stránky jsou: http://miraculum.pl/

Vím, že firma vyrábí i jinou kosmetiku než holení pro muže, ale zaměřil jsem se pouze na kosmetiku pro muže.

A teď k popisu krému na holení WARS Classic

Holící krém WARS Classic se prodává v hliníkové tubě o 65 g. Jeho cena v Polsku je okolo 2-4 Zlotých. V přepočtu jedno Zloté je cca 5-6 Kč. Podle kurzu.
EAN: 5900793001886
Tento holící krém lze zakoupit v každé drogérii nebo supermarketu.
Konzistence krému je měkká. Není to tuhé jako byl Don krém na holení.
Barva krému je lehce stříbrná. Po rozšlehání je krém bílí a není na pokožce stříbrný povlak. Vůně je příjemná. Bohužel nemůžu identifikovat co to je. Ale není vtíravá nebo nepříjemná. Samozřejmě záleží na každém co má rád.
Krém vydrží předpokládám při spotřebě 3 gramy na jedno oholení zaokrouhleně 22 oholení. Sám jsem se dneska oholil a můžu říci, že krém nevysušuje a je příjemný. Rychle jej přeměníte v pěnu. Stačí na morkou štětku (vepříka) dát krém přibližně jako lískový oříšek a zatočit na tváři. Hned se vytvoří pěna. Nepálí, neštípe. Je prostě příjemná. Necítím, že by mě tvář po oholení nějak nepříjemně svírala nebo pálila. Za mě je to vše v pořádku.

Datum spotřeby je vyražen na konci obalu ve spoji. Takže jej nelze přehlédnout, ani jinak znečitelnit. Podle data má krém trvanlivost 24 měsíců.

Negativa:
musíte si dát více pozor při převážení krému na holení, protože to má hliníkový obal. Bohužel tímto se omlouvám, že na fotkách jsou černé fleky. Je to vosk, který jsem musel použít na zacelení direk v obalu. Protože nevydržel převoz z Polska. Dva krémy se o sebe více otřeli a jeden druhý poškodil obal. Takže tímto se omlouvám a také píši proč jsou na obalu černé voskové fleky.
Hodně tekutý, takže rychle nabrat a zavřít :)

Pozitiva:
Polští uživatele jej hodnotí kvalitou a kvalitou použití lépe jak značku Proraso. Zatím nemám svůj názor. Oholil jsem se pouze jednou.
Vyrábí se v Polsku za příjemné peníze a je k dostání v každém obchodě s kosmetikou.

A teď jeho chemické složení:
http://www.codecheck.info/kosmetik_koer ... 7/Wars.pro

Obsahuje tyto špatnosti: Sodium Borate. Jinak si myslím, že složení je v poměru ceny a kvality výborné.
V codechecku je také červený, ale není to špatný: Stearic Acid.

Musím upozornit, že jsem dnes upravil složení a fotku na webu codecheck. Přiložil jsem fotku nového obalu a ze složení vypadli dvě složky. Vyměnil jsem také výrobce.

Přikládám také své fotky a odkaz na velké fotky na one drive http://1drv.ms/1JqkICJ.

Video jsem točil dnes 19.8 2015 za špatných světelných podmínek telefonem. Není tam zvuk. Na videu je vidět krém na holení WARS CLASSIC a LIDER CLASSIC. Vše je vyráběno v POLSKU.

Pokud někdo zkusí nebo zkusil. Dejte vědět.

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
david_ul

Re: WARS holící krém Classic (Polsko)

Příspěvek od david_ul »

Přátelé gentlemani,

dnes mám za sebou již 5 té oholení tímto krémem na holení. První bylo hned jak jsem uveřejnil tento post.

Musím uznat, že dle mého je tento krém lepší než Nivea, Wilkinsoon krémy na holení.

Nejprve upozorním na to, že jsem celou tubu (65 g) vymačkal do misky. Takže Vám nemůžu přesně říci kolik jsem spotřeboval na jedno oholení. Štětec mám Muhle vepřovici takže naberu krém tím, že konečky štětky lehce projedu miskou. Štětec nezabořím jen lehce projedu. Krém je krásně lehký a měkký. Krém se rychle nevysušuje zůstává pružný a vlhký. Takže stačí trošku a je to. Krém má stříbrno bílou barvu. Vůně z odstupem času hodnotím jako decentní nevtíravou.Vůně řekl bych svěží sladká citronová. Ano je to chemická chuť, ale příjemná.

Co oceňuji tak, že stačí v misce zatočit a hned je pěna. Na rozšlehání krému jsem použil porcelánovou misku a pěna tam sedí a nehne se. Není moc hutná. Dělal jsem ji schválně málo. Ale i tak to stačilo na oholení všemi směry a nahoru dvakrát. Klouzavost čepelky Derby super viewtopic.php?f=67&t=810#p12227 . Strojek NT VIGOUR TX18 viewtopic.php?f=69&t=2279 neměl s pěnou žádný problém jako s Niveou viewtopic.php?f=92&t=219 nebo Wilkinsonem viewtopic.php?f=92&t=2394 . U těchto krémů jsem měl holící strojek hodně zanesený od pěny.
Holící krém jsem rozdělával v teplé vodě z kohoutku. Takže max 60 celsia. Krém se šlehá výborně a můj poznatek je, že s tímto krémem nemusím používat vodu před holením. Krém, když jej nechám na obličeji déle krásně změkčí vous. Krém nepálí neštípe nesmrdí :)
Vůně krému na obličeji je citelná ještě tak 6 hodin po oholení. Nevoní moc pronikavě, takže nebude obtěžovat.
Na závěr jsem použil Adam vodu po holení viewtopic.php?f=93&t=2268 .

Jestli jsem to nepsal v postu nahoře. Tak tuba je z hliníku a víčko je z pevného, ale poddajného plastu. Tuba je stejně široká jak tuba od zubní pasty, takže lze použít vymačkávat na zubní pastu, aby jste vyprázdnili tubu.

Dá se zakoupit v Polsku v běžné prodejní síti drogerií nebo supermárketů.
Cena je okolo 4 Zlotých. V přepočtu jedno Zloté je cca 6 Kč.

Já osobně jsem rád, že krém není skoro vůbec chemický :) a neobsahuje silikon. Takže lze využívat i s jezevcem nebo koníkem :)

David
David a jeho žiletky
pepe17

Re: WARS holící krém Classic (Polsko)

Příspěvek od pepe17 »

Při návštěvě rodiny mojí ženy v Polsku jsem potřeboval krém na holení a v drogerii se mi zalíbila vůně WARS Classic. Protože to bylo za směšné peníze (asi 20 Kč), tak jsem ho vzal. Všichni příbuzní si ťukali na čelo, WARS má v Polsku pověst asi jako u nás Barbus nebo Pitralon - produkt pro dědky.

Já jakožto stereotypy nezatížený cizinec jsem po pár dnech do drogerie šel znovu a koupil další čtyři tuby, abych měl zásobu i do ČR. Vůně je příjemně dřevitá, nejsem odborník na parfémy, ale vyhovuje mi. K rozpěnění používám štětku Omega 10029 s prasečími štětinami. Velmi snadno vznikne hustá a vláčná pěna, která se velmi dobře chytá na obličej a dlouho vydrží. Jde dobře rozdělat v misce (v rámci jednoty stylu používám misku z porcelánu Boleslawiec :) ) nebo i v dlani, když cestuji bez misky. Vyzkoušel jsem se strojkem Muhle R89, s shavettou, a v současné době s Razorock Hawk v3. Ve všech případech velmi oceňuji klouzavost. Nějakého podráždění jsem si nevšimnul.

Zhruba po roce zkušeností tento krém stále často využívám (střídám nejčastěji s mýdly TFS), poměr kvalita/cena je podle mne velmi příznivý.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“