Yaqi 30MM Monster Barber Pole Color Shaving Brushes

... štětky, misky a jiné propriety...
Odpovědět
david_ul

Yaqi 30MM Monster Barber Pole Color Shaving Brushes

Příspěvek od david_ul »

Krásné dobré ráno milé kolegyně a krásný den kolegové,

dovolím si Vám dnes postnout malou recenzi štětce Yaqi Monster 30 mm synthetic Tuxedo Knot.
Plným názvem Yaqi 30MM Monster Barber Pole Color Shaving Brushes model R1734
m_2.jpg
Pokud je Vám obrázek znám zde z fóra tak ano máte dobrou paměť. Již jsem popisoval lehce tento štětec zde: viewtopic.php?f=17&t=3492 Tam jsem představoval štětec Yaqi 30 mm také, ale jiný model a to Yaqi 30mm Large Size Knot White Resin Handle Synthetic Hair Tuxedo Knot Men Shaving Brush

Dnes budu popisovat jen Yaqi 30 mm Monster

Tento štětec jsem již měl v ruce několikrát. Vždy jsem jej objednal pro nějakého kolegu či kolegyni ta takové to holčičí holení.
Tento štětec Yaqi Monster 30 mm je zatím největší z řady 30 mm štětců pro osobní potřebu. Teď vůbec nebudu reflektovat jejich reklamní štětec, který je velký jak můj počítač.
Takže Yaqi Monster má nejvyšší rukojeť z 30 mm štětců a to ho dělá jako největší z řady. Jeho rukojeť je z pryskyřice a je probarvována do tří barev. A to bílá, červená a modrá. Barvy na štětci vycházejí z historického označení u lazebníků pouštění krve. Dnes to známe jako označení pro barber shop. Je to takový ten otáčející tubus u vchodu do barber shopu. Dřív za doby cholery a dříve se toto používalo pro označení, kde se dala pouštět žilou. Jen si myšlenkově odskočím. Je dnes nepředstavitelné, že bych šel k holiči a on mi pustil žilou. No naštěstí toto už u nás dělají lékaři. Říká se tomu transfuze nebo autotransfuze. Nebo spíše přiložení pijavice na tělo. Ta udělá stejnou službu jako pouštění žilou. Vytáhne z krve část škodlivin. No jdeme zpět ke štětci.
Takže skončili jsme u toho, že rukojeť je z pryskyřice. Rukojeť se výborně drží a dobře padne do ruky. Na spodní části rukojeti najdete označení výrobce.
m_5.jpg
Je tam logo Yaqi Brush Professional 30. To jasně znamená, že se jedná o 30 mm. Spodní logo je v barvě zlaté či žlutě okrové.
A teď k té syntetice. Ta je ve verzi Tuxedo. Kde okraje uzlu jsou pevnější a vnitřek uzlu je jemnější. Je to ten samý uzel co byl na štětcích Plissoft. Které vyráběl Yaqi pro ně. Takže zde je možno mít stejný uzel. Byť jinou barvu.
Dle mého pocitově je tento štětec měkčí než ten který jsem odkazoval na recenzi ze začátku viewtopic.php?f=17&t=3492

Jedinou nevýhodu tohoto štětce vidím v tom, že u těch 30 mm se hodně špatně hledají stojánky. Já upřednostňuji ocelové a to je hodně těžké jej sehnat.
m_1.jpg
Ještě mě napadá, že další nevýhoda je pro někoho, kdo hodně cestuje a jezdí na lehko. Tak tento štětec je pro něj opravdu velký.

Já jsem od štětců s jezevcem odešel a přešel jsem na syntetiku. S klidným srdcem napíši, že pocitem nevidím rozdíl mezi uzlem tohoto štětce s uzlem two band badger jezevcem. Přijde mi to stejné. Jediný rozdíl možná je. Ty okraje syntetiky jsou víc pevnější než u jezevce. Ale ne o moc.
Samozřejmě... tohle byl pocit. Jinak mechanika chlupu je jiná. Jak vysoušení štětce tak starání se o vlákno či chlup.
U té syntetiky je to krapek jednodušší. Stačí otočit vláknem dolů. A štětec je suchý možná rychleji než jezevec. A také můžu napsat, že je jednodušší se starat o syntetiku než jezevce.
m_4.jpg
Samotné holení s tímto štětcem je výborné. Osobně všechny štětce před holením namáčím do horké kohoutkové vody. Jasně vím, že syntetika to nepotřebuje, ale už je to zvyk. Díky tomu jak je tento štětec měkký tak krásně našlehá mýdlo či krém a vytvoří krásnou šlehačku. Já používám misku na holení Yaqi ceramic viewtopic.php?f=17&t=3437
Tam se štětec vejde úplně normálně. A jste schopni vyšlehat šlehačku na pár otočení. Kdo hledá masáž vepříka tak to zde u syntetiky moc nenajde. Štětec si poradí i s tvrdým mýdle. Mám zkušenosti s jinou 30 mm od Yaqi a problém s tím nemá. Jen je to o tom. Jestli to mýdlo je mokré nebo je úplně suché. Takže je to o tom, že když je mýdlo připravené tak to není těžké. Když je mýdlo úplně suché. Tak to chvilku trvá. Ale není to nereálné.

Po oholení štětec klasicky opláchnu pod tekoucí vodou a vyčistím chlup. Dám sušit na stojánek. Bohužel ne úplně knotem dolů. Protože jsem nesehnal tak velký stojánek. Mám stojánky na max. 27-28 mm.

No a teď se podíváme co jsem naměřil a jaká je tedy velikost samotného štětce. Všechny rozměry v mm.
Váhu jsem dohledal již před několika měsíci zpět. Sám jsem nevážil. Ale mělo by to být 139 g.
Vše měřeno elektronickou šuplerou.
m.jpg
1.) 124,9
2.) 57,7 viditelné je 56
3.) 59-60
4.) 32,8
5.) 47,2
6.) 32,3
7.) 46,8
8.) 67,2

A teď k ceně.
Štětec se dá zakoupit na polském e-shopu:
https://barbercompany.pl/pedzel-do-gole ... dle-r1734/
Tam je cena 112,00 ZŁ (683 Kč)
Nebo na dvou prodejních kanálech Yaqi
missraybeautyproducts Store
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 1802yOQTpA
Zde jsem to kupoval já. Cena byla v době nákupu 25,24 USA Dolarů
nebo
Yaqi Factory Store
https://www.aliexpress.com/item/3281543 ... 42852%21sh
Cena tam je US $25.24
Výhoda polského e-shopu je ta, že je v EU a tak tam platí záruka 24 měsíců.

Na závěr ještě jedna informace. A to obchodní balení. Štětec je v papírové krabičce. Samotná rukojeť je zabalená do pergamenového papíru. Tento štětec ještě není v tubusu.

Přidám Vám opět několik fotografií. A prosím kdo k tomuto štětci má co napsat nechť se podělí se svými zkušenosti.

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“