Bobovo broušení

...kterak správně vymodelovati správné ostří pomocí kamene.
Odpovědět
Bob76

Bobovo broušení

Příspěvek od Bob76 »

Broušení Gold Dollar
Jsa doma sám, děti na prázdninách a počasí obstojné /není takové horko/ rozhodl jsem se nabrousit si svoji Gold Dollarku, kterou jsem začal brousit na srazu v Ostrohu. Na srazu proběhlo jen doladění stabilizátoru, který zasahoval do čepele a postavení fazetky, zbytek proběhl v domácích podmínkách.
Jelikož jsem chtěl vyzkoušet ostrost po své Coti, proběhlo standardní nabroušení na syntetikách Naniwa Profesional v rozmezí 1k, 3k, 5k,8k a pak Coti. Snímky ukazují, že maximální dosažení gritu se pohybuje někde lehce nad 10k /možná 11k/. Coti dobře připravila podklad pro závěrečný finiš, pak následovala sestava přírodních kamenů zakončená mým úzkým CF a pak Suehiro grit 20k. /Tomuto kamenu pak udělám separé vlákno a popíšu jak se na něm brousí/. Došlo k výraznému zjemnění fazetky a lesk byl jak blesk 😊 Tímto bych chtěl poděkovat Mistrovi broušení, který mi věnoval spoustu užitečných rad a návodů a morálně i věcnými připomínkami směřoval moji cestu a podporoval moje snažení k dosažení co nejlepšího výsledku při broušení. Přiložené fotky z mého broušení, které vyfotil Mistr Petr, ukazují jak se mi dařilo zlepšovat ostří až k velmi jemné ostrosti. Pro usnadnění závěrečné části práce na ostrosti mi ještě schází jemný přírodní finišér Charlney Forest a tímto bych chtěl též poděkovat Mistrovi kamenů, že na mě myslí a že už brzy mi od něj přijde tak toužebně očekávaný ultimativní top finišer /rozuměj širší a jemnější CF/.

Trpělivá práce a kvalitní kameny, umožňují dosáhnout výborného výsledku, jen se tomu musí věnovat čas.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
PetrS
mentor

Re: Bobovo broušení

Příspěvek od PetrS »

GRATULUJI K FAJNOVÉMU VÝSLEDKU !!!

Teď už jenom stále stejně výborně a zdokonalovat detaily.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Děkuji za povzbudivé slova, bylo to moje první 100% samostatné broušení bez nápovědy, zkrátka taková závěrečná práce bez kontroly někoho dalšího. Teď už jen zůstává dělat to stále stejně dobře a častěji. Jen tréninkem se člověk může zlepšovat.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Ivbro70

Příspěvek od Ivbro70 »

Ahoj Bobe, moc hezká práce a skvělá dokumentace broušení. Snímky jsou neskutečně detailní. Jak dopadl vlasový test? Nešlo by uložit snímky ve větším rozlišení na rajče prosím?
Odpovědět

Zpět na „Techniky broušení na kameni“