Krásný dobrý den milé kolegyně, a krásný den kolegům,
myslím, že značku Dorco zde na fórum nemusím představovat. Dělal jsem již dvě recenze na jejich čepelky modré a červené viewtopic.php?f=67&t=1467
Dnes bych Vám chtěl představit čepelky Dorco Titan - STL 300
Ale pro jistotu. Firma Dorco je tu s námi již od roku 1955. Sídlo dnes v Soulu. Což je hlavní město Jižní Koreje.
Značka DORCO je složena ze třech významů. A to
DO - „ DO “ z prvních dvou písmen Dongyang Light Metal Industries (naše původní společnost)
R - jako razor
CO „ CO “ „company“ - jako firma
Dorco vyrábí jak double edge čepelky tak jednorázové břity do jednorázových strojků tak i ty jednorázové strojky.
Pobočky Dorco najdete jak ve Vietnamu,Koreii, Malaisii, USA, Rusku, Velké Británii a Kenii. Jde poprvé vyrobili holící strojek již v roce 1961.
Samotné výrobní závody jsou v Mexiku,Koreii a Vietnamu.
Kdyby někomu přišlo, že představení firmy bylo málo důkladné. I to se může stát. Tak pro jistotu zde je jejich web: https://dorcoglobal.com
Jaké čepelky jste zde na fóru mohli vidět tak to jsou
Dorco ST 300 - červená verze. Výborná kvalita i chování čepelky. Více ostré než modré.
Dorco ST 300 - modrá verze. Výborná kvalita i chování. Obě verze jsou ve verzi Platinum. Chromový keramický povlak.
Dorco Prime ta na fórum zatím není, ale má tvrzený diamantový povlak.
No a teď budu představovat verzi Dorco Titan. Interně označenou jako STL300.
Čepelka je v boxu po 10 ks. Box je tvrdší papírová krabička temné modré barvy s přilbicí vojáka v pískové barvě.
Samotná čepelka je v papírové obálce. Bohužel už tam chybí pergamenový papír a lepíky. Což je škoda. Na samotné čepelce je potisk Dorco Titan na obou stranách. A bohužel tam chybí číslování 1-4.
Ale abych tu nepsal jen negativa, že mi něco chybí. Tak trochu pozitiva. Různí kolegové na ostatních fórech PL, RU, MAG,UK psali, že s touto čepelkou dosáhli 5-7 dobrých oholení. Dokonce někteří ji přirovnali pečlivostí a ostrostí i k Feather. Samotná čepelka je pružná a dobře kopíruje tvář. Sám ji teď zkouším na stojku Leaf Thorn a zatím se zdá být dobrá. Škoda, že si již nevybavuji jaké to bylo u červených Dorco ST300. Mám ještě schované Dorco ST300 new modré. Ale uvidíme.
Ještě trochu zůstanu u kontroverze jakou tato čepelka vyvolala na celosvětovém trhu. A to, že, když pominu cenu tak vyvolala velký rozptyl názorů od katastrofa až po lepší než Feather. A to je problém. Protože zatím jsem začal testovat, ale sám ještě nevím kam čepelku zařadit. Rozptyl je takový, že ji někdo srovnává s Derby premium viewtopic.php?f=67&t=2815 nebo Wilkinson Sword viewtopic.php?f=67&t=1546 nebo dokonce Polsilver Iridium viewtopic.php?f=67&t=2925 nebo Feather viewtopic.php?p=20158#p20158 takže to je až moc velký rozptyl. Uvidíme jak to dopadne.
Každopádně sám za sebe můžu napsat a říci s klidem, že červené Dorco jsou super. A moje bývalá přítelkyně by mohla potvrdit Dorco plastová škrabka se šesti břity, že je výborná (model Pace 6).
Já s touto čepelkou mám zatím naholeno jen dvě holení ve strojku Leaf Thorn viewtopic.php?f=69&t=3575
Já bych čepelku Dorco Titan zařadil nad červenou Dorco čepelku. Titan je vlastně vylepšená čepelka Dorco Prime.
Samotný materiál čepelek Dorco ST300, Prime,Titan je platinum a nerezová ocel.
No a jak je to s cenou?
Tyto čepelky jsem nakupoval na e-shopu :https://cz.nomorebeard.com/kategorie/ziletky:dorco/
A cena při zakoupení byla za 1 krabičku o 10 ks čepelek 39 Kč.
V Polsku jsem tyto čepelky viděl již dříve a tam vycházejí na 18-30 Kč za krabičku.
Přidám Vám sem pár fotek jak krabičky tak samotné čepelky.
Berte v potaz to, že v každém strojku čepelka může vyjít jinak. To samé jiné mýdlo, voda kůže. Vše se může rapidně změnit k lepšímu či horšímu. Podle recenzí na webu či YTB dobře vychází čepelka v agresivnějších strojcích či shavetách.
A zase kdo má k tomuto co napsat či říci nechť zde nechá zprávu
David
Dorco Titan 10 blades box DE edge STL300
Dorco Titan 10 blades box DE edge STL300
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Re: Dorco Titan 10 blades box DE edge STL300
Přidám Vám sem ještě několik málo fotek krabičky a čepelky Dorco Titan.
David
David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Dobrý deň!
Tieto žiletky používam a musím povedať, že s nimi dám cca10 až 15 kvalitných oholení. Možno by ich bolo aj viac, no za tie peniaze si myslím, že 15 je akurát a viac ich neznásilňujem. Žiletku po každom oholení otáčam.
Feather používam max. 20 krát. Asi preto, že sa to od nich očakáva a sú fakt odolné .
Iné značky, ako napr. Derby, Astra, Rapira, Asco, Shark, Vosxod, Gillette... používam 8 až 10x.
Strojčeky striedam: Muhle R41, R89, R96, Merkur Futur, Wilkinson Sword Classic (veru, aj "plasťák" verne slúži ).
Na záver iba dodám, že v pomere kvalita/cena sú žiletky Dorco Titan výborné.
Tieto žiletky používam a musím povedať, že s nimi dám cca10 až 15 kvalitných oholení. Možno by ich bolo aj viac, no za tie peniaze si myslím, že 15 je akurát a viac ich neznásilňujem. Žiletku po každom oholení otáčam.
Feather používam max. 20 krát. Asi preto, že sa to od nich očakáva a sú fakt odolné .
Iné značky, ako napr. Derby, Astra, Rapira, Asco, Shark, Vosxod, Gillette... používam 8 až 10x.
Strojčeky striedam: Muhle R41, R89, R96, Merkur Futur, Wilkinson Sword Classic (veru, aj "plasťák" verne slúži ).
Na záver iba dodám, že v pomere kvalita/cena sú žiletky Dorco Titan výborné.
Keď sa muž poreže pri holení, takmer vždy použije materčinu.
Alberto Moravia
Alberto Moravia
Krásný dobrý večer kolego PierreTA,
děkuji za čtení tématu a za Tvoje poznatky k této čepelce.
A ano máš pravdu čepelka je opravdu dobrá. Je jasné, že každému vydrží trošku jinak, ale ano je to držák, který dobře holí.
Ještě jednou díky
David
děkuji za čtení tématu a za Tvoje poznatky k této čepelce.
A ano máš pravdu čepelka je opravdu dobrá. Je jasné, že každému vydrží trošku jinak, ale ano je to držák, který dobře holí.
Ještě jednou díky
David
David a jeho žiletky
Takže Titan zakoupen a vyzkoušen.
Opravdu dobrá čepelka, krásně holí a jsem s ní velice spokojený.
Ve strojku Fatip Piccolo s uzavřenou lištou pro jemné holení Dorco Titan posloužil 5x velice dobrého oholení, 2x průměr. oholení.
V tom samém strojku , ale s otevřenou lištou - holení 3 denního víkendového strniště - 7 velice dobrých oholení, 1 x průměrné oholení ,
ale dál jsem netestoval, otevřená hlavice je dost agresívní na podobné pokusy.
Opravdu dobrá čepelka, krásně holí a jsem s ní velice spokojený.
Ve strojku Fatip Piccolo s uzavřenou lištou pro jemné holení Dorco Titan posloužil 5x velice dobrého oholení, 2x průměr. oholení.
V tom samém strojku , ale s otevřenou lištou - holení 3 denního víkendového strniště - 7 velice dobrých oholení, 1 x průměrné oholení ,
ale dál jsem netestoval, otevřená hlavice je dost agresívní na podobné pokusy.
V noci slyším i vousy růst