Nová Čína – ZY430

Zastavme se na chvíli a potěšme krásou ladných křivek…
PetrS
mentor

Re: Nová Čína – ZY430

Příspěvek od PetrS »

S láskou a citem jsi dosáhl báječného výsledku a máš lásku na celý život.
Možná budou další, ale tahle zůstane srdcovou dámou.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
milosk

Příspěvek od milosk »

diky
petkon

Re: Nová Čína – ZY430 zdravím

Příspěvek od petkon »

milosk píše: 16 kvě 2018, 20:42 Ahoj, dovolim si napsat par postrehu k teto britve ZY 430. Tez jsem neodolal cene a objednal za bratru 180,- a musim rict, ze nelituji. neni to kraska, jako stara toska od nejakeho nozire z Benesova, co jsem dostal k vanocum /tu si setrim az se naucim holit/. Byla peclive zabalena a naolejovana.Ustri relativne videlo brus, udajne nabrousena mistrem, no vzal jsem ji jeste na ceraxu 6000, pak kridova pasta na gurte,a uz mne 4x oholila. Za ty penize... ale kvalita strenky, hlavne nytu, asi by chtela predelat. Povrch by tez zaslouzil nejake to prelesteni, alespon hrbet a celo a rucku, nebo jak se tomu rika, cepel ne, prisel bych o leptani. Britva se mi zda je lehce vysmata, tezka proti Tosce, ovsem cepel i hrbet je vybrousen pekne rovne, zadne vlny a hrby, co jsem videl na GD, takze bych nerekl, ze to je stejny vyrobce. Az bude cas, dostane novy kabatek. Po teto zkusenosti jsem i Tosku vzal na cerax 6000 totalne vahou jen britvy, 15x na kridu, a ono to taky holi. Takze brouseni jsem tak napul vyresil ceraxem, ale cekam jeste na bridlici, pak budu experimentovat. Sbirka potreb se pomalu rozrusta, novy jezevec z ciny, i kdyz nejlevnejsi, je super proti tomu co jsem mel, 2x Proraso, Barbus Classic a uz to tak nejak asi nepujde zastavit.Dekuju za toto forum, clovek se hodne dozvi. Vsem dobre ostri.
petkon

Příspěvek od petkon »

Zdravím, jsem začátečník pořád...
I když mám doma dvě břitvy ani jedna z nich není Číňanka ale jedna Anglanka a jedna poctivá Němka ze solingenu 😀 Ty břitvy by neměly chybu !!!! Kdybych si já tupec nemyslel že jsem schopný je ☹️ nabrousit bez pásky a když pominu video z YouTube tak taky bez přípravy výsledek zbroušené hřbety nerovná fazeta o holení nemůže být řeč i když kameny na to byly od 400 grit po 10000 Naniwa Profesional nové a lapované. Zkratka jsem to vzal za špatný konec měl jsem začít v Číně koupit si pět břitev každá po stovce a jít se učit. No takže jsem si přečetl téma gold dollar zde na fóru a myslím že nemám ani vercajk A už vůbec ne schopnostíi na to obrušovat stabilizátor, hřbet, proto tahle nové Čína 😀 kde se mi zdá alespoň z vašich postřehů že je to břitva která sice není shave ready ale dá se nabrousit předešlé hloubkové revitalizace ?A nebo se pletu díky za postřehy.....
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Petkone,
udělat chybu je normální, ale pochopit kde a proč k ní došlo, poučit se z ní a hledat nápravu u sebe, to je velká vzácnost a je to stejné jako když chlapec poprvé obejde kaluž - vstoupí do nové fáze života a v našem případě do toho Břitevnického. Od teď už se budeš na každé broušení dívat jinýma očima než doposud a máš velikou šanci vytvořit fajnové ostří protože víš, že jenom tvoje hlava a ruce mohou za výsledek a zvláště když máš suprové kameny.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@petkon: Ano ZY se dá nabrousit bez zásahů do čepele, protože příčný stabilizátor nemá. Ale hrozí že ti přijde křivá čepel a nebo tenčí hřbet nad patkou čepele (tam co jinak příčný stabilizátor) a nebo jiný méně častý problém čínských čepelý a pak to je na učení také horší a nebo v případě křivé čepele hodně špatné, protože ty je náročné nabrousit. Neviděl jsem jich ale tolik abych dokázal odhadnout jakou máš šanci na čepel s problémem.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy nejrůznějších stylů, tvarů a materiálů...“