Máte někdo zkušenosti s utíráním o houbičku, nebo o silokonovou stírací misku (http://www.upravse.cz/vyrobek/stiraci-miska-pro-britvu). Utírání o papír a ručník jsem zavrhl a utírat o ruku se mi to taky nechce, protože jí nechci mít zapatlanou od pěny .
Začal jsem otírat o obyčejnou houbičku na nádobí, stylem jako kdybych obtahoval. Houbička je přeci jen měkká a neměla by ostří poškodit, kdybych náhodou udělal špatný pohyb. A nebo se mýlím?
Odstraňování pěny a vousů z čepele
Re: Odstraňování pěny a vousů z čepele
Pěnu z ostří mé "břitvy" na žiletky Feather Artist Club DX Pearl už delší čas otírám do složeného ubrousku, který pokládám na okraj umyvadla. Mám citlivou kůži, takže pro mě určitě není ideální - přesně jak píše PetrS - ředit mýdlo vodou a narušovat tak kluzkou a ochrannou vrstvu, kterou vytváří. Ve srovnání s dobou, kdy jsem se pěny zbavoval namáčením "břitvy" do vody napuštěné v umyvadle, je moje holení co do příjemnosti a šetrnosti řekl bych lepší a hlavně více konzistentní.PetrS píše: ↑19 úno 2014, 19:36 K tomu oplachování tekoucí vodou snad jen to, že na čepeli po opláchnutí zůstává voda a pak při přiložení čepele na tvář začíná tah Břitvu v dost naředěné pěně a klouzavost mýdla je narušená a mohl by nastat šmik. Nejvíce je to znatelné u tvrdých vousů. Pokud tam není plnotučná pěna, tak se čepel zasekne do vousů a dost to zatahá.
Re: Odstraňování pěny a vousů z čepele
Utírání do bříška palce, předloktí nebo ubrousku, buď na rameni zákazníka, nebo položeného na stole, nejvíce používali holiči v dobách dřívějších a ani dnes to není jiné. Je to ověřené léty praxe a zároveň velmi funkční. Oplachování je málo účinné, protože tuk stažený z pokožky obličeje který je přímo na fazetce pod pěnou, se takto neodstraní a při následujícím tahu po pokožce se roztírá nazpět. Ač se to příliš nezdá, tak mikroskop, ale i silnější lupa ukáže kolik tuku se z tváře stáhne po několika tazích a je toho dost...
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.