Brusné kameny mistra Sucháčka

...Naniwy, nagury, břidlice, coticule, Charnley Forest, etc., etc...
Odpovědět
pop101

Re: Brusné kameny mistra Sucháčka

Příspěvek od pop101 »

Radgost píše:Kdo? :lol:

Zbytek rodiny,zrovna nezdílí mé zaujetí. :roll:
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Stejny prodejce je prodava i primo na tehle adrese
http://straightrazorplace.com/classifie ... 3922/cat/7
akorat se tam bude muset pridat postovne. Jak jsem psal krome hodne hrubeho je tam vsechno co britevnik muze potrebovat akorat pridat vodu a prilozit britvu.
To co se objevuje na aukru je vetsinou nepouzitelne na britvy. A to co je tak prodejci vetsinou nemaji sajnu o zrnitosti a koupit jenom kvuli tomu, ze je tam napsano na britvu je mrhani penez. Krasna britva je zmrsena na spatnem kameni hned, ale nekdy se neda ani opravit.
pop101

Příspěvek od pop101 »

pro adrspach.

Tak tem kámen z Aukra nechám jiným. Bylo mi divné, že nemá foto z profilu. Poptal jsem se na tloušťku a 0,8cm se mi zdá hodně málo.Tak to vidím na výlet k Sucháčkovi.Myslím si že tamnější břidlici má dost lidí a samovýběr určitého kusu je dobrá volba.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj pop101,
až budeš u Sucháčka, tak ať Ti ve sklepě ukáže polotovary a teprve z nich si vybírej. Když sejdeš po schodech do sklepa, tak vlevo za zadkem úplně na zemi měl krabici s většími kusy a v docela obstojné kvalitě. Nejprve jej obtelefonuj aby nebyl mimo barák, jinak Ti bude prodávat jeho paní, a ta sice sepíše objednávku kdyby jsi potřeboval více kusů, ale kameny a jejich výběr musíš udělat se Sucháčkem. Pokud se Ti podaří k němu jet v týdnu, tak si dohodni jestli tam bude mít brusiče a tak by jsi mohl popřípadě si nechat vybrousit kámen z vybraného polotovaru a přímo na místě probrat detaily.
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
pop101

Příspěvek od pop101 »

pro PetrS

Dík za tip na sklepní krabici páně Sucháčka.Pořádný kámen potřebuju.
PavelHr1

Příspěvek od PavelHr1 »

Hezký den přátelé.
Břitvou se holím krátce, o to více rád. Pořídil jsem si Peaso Solingen Acero Finisimo. Snad je to břitva dobrá, nevím, jsem začátečník. Zatím brousím bez pasty na řemenu z hovězí kůže, asi 6 cm širokém, mám však již pocit, že by chtěla přetáhnout na břidlici....Jak to tady pročítám, uvádíte u kamenů různé zrnitosti, od stovek po osm tisíc, což mne trochu mate, rád bych se také zeptal na olej, ten zde byl také citován dost odborně a už vůbec jsem nerozuměl tomu, čím ten olejíček z kamene setřít....Omlouvám se za své tápání, ale nerad bych šel metodou pokus omyl, tak se raději ptám. Děkuji. Pavel
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Vítám tě na fóru milče břitvy, :-)
nejdříve vyzkoušej obnovit ostří na řemenu s brusnou pastou (pajcungem).
Sežeň si další řemen a napajcuj jej - návod najdeš zde na fóru.
Potom na tomto řemeni obtáhni břitvu a dle výsledku budeme pokračovat dále.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Vitam te mezi nami.
Vetsina britevniku pouziva vodu a ne olej na svych kamenech. Hlavne to muze byt tim, ze se nektere kameny pouzitim oleje znehodnoti a taky to podstatne dyl trva.
To co delas na te kuzi je obrtahovani/ srovnavani ostri do jedne rezne roviny. Brouseni/lesteni by bylo kdybys pouzil nejakou brousici/lestici pastu (pajcunk). Pokud teprve ta britva zacina tahat tak by melo stacit ji jen "doladit" budto na paste anebo kamenu od 8000 nahoru. U brousku se podle meho neoplati setrit na kvalite, protoze kdyz to zdrbes tak budes potrebovat jeste vic kamenu a hlavne se to naucit. Pokud se tomu clovek nechce opravdu venovat se vsim vsudy (coz stoji cas... furu casu) tak je asi nejlip to poslat nekomu na nabrouseni. Tady pozor zatim jsem nevidel nozire/ brusice v Ceske Republice, ktery by umel nabrousit britvu. Takze zbyva budto zahranici c cenami okolo 20 euro+ anebo mam za to ze tady na foru to nabizi Mistr Smekal za rozumnejsi peniz.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Pokud budeš mít další otázky, založ nové téma v sekci Všeobecně o břitvách - Poradna:

viewforum.php?f=25

Ať v tom tady máme trochu pořádek. :P
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj PavelHr1,
vítám Tě mezi námi Břitevníky a přáteli ostrého břitu. Jsem rád, že se naše společnost stále rozšiřuje o další uživatele nádherného nástroje zvaného Břitva. Právě před chvílí jsem skončil s broušením dvou Břitev na zakázku. Je to práce velice náročná na čas a trpělivost. To ostatní kolem toho už Ti zde kolegové popsali. Pokud budeš potřebovat na Břitvě vytvořit břit nebo jen nabrousit, tak stačí SZ a ostatní dohodneme. Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Brusné kameny“