Čepelky Wilkinson Sword

Vše o čepelkách
david_ul

Re: Čepelky Wilkinson Sword

Příspěvek od david_ul »

miro3 píše: 22 kvě 2023, 17:33 "...rozhodně co tu teď píši mi nedělá radost..." a to už prečo, veď ju chváliš...
Ahoj Miro,

máš pravdu. Teď ji chválím. Ale ta trnitá cesta co k tomu vedla. Hodně dlouho ta čepelka byla špatná. A jak jsem psal asi museli zlepšit kvalitu, aby se dala používat. No a na tohle člověk musel přijít náhodou.
Je možné, že ji jedou na stejný brus jako Německou Personnu, ale nedotáhnout ji úplně. Myslím, že jsem to tu snad psal. Ale modrá Personna se teď vyrábí v Německu v závodě Wilkinsson Gillette. Tak uvidíme jak vydrží kvalita.
Popravdě za mě je to příjemné zjištění, ale už mám své čepelkové koně. Takže měnit nebudu.

David
David a jeho žiletky
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Nu má tlamička je poslední roky dosti vybíravá a nenechá na sebe vpustit jen tak nějaké naostřené železo. :lol:
Ale po přečtení vašich nadšených reakcí na "nového Wilkinsona", jsem neodolal a jeden balíček si nechal poslat.
Doba se mění a kvalita asi získává navrch.
Schválně jsem vydržel třídenní neoholení a pak se pustil do díla.
Poslední rok používám k holení výhradně strojek The Goodfellas' Smile Italico s uzavřenou lištou ( někdy napíši recenzi), který svým úhlem dokáže
z nejednoho čepelkového propadáku udělat obstojné holení.
Co se týče čepelky Wilkinson Swort, kvalita je o hooodně lepší, než byla před lety.
Hladké oholení, za mne nadprůměrné kvality. První dvě oholení opravdu výborné. Třetí holení dvoudenního strniště ještě pořád dobré.
U čtvrtého holení po jedno denním oholení jsem skončil. Nechce se mi odírat si obličej, když to není nezbytně nutné.
Za mne velice dobrá čepelka, použita ve spolehlivém strojku, může svému majiteli posloužit na tři velice dobré oholení a z trochou štěstí další tři obstojné oholení.
Pro někoho kdo se holí ob den, čepelka která poslouží týden.
V noci slyším i vousy růst
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Vousáč píše: 07 čer 2023, 09:31 Nu má tlamička je poslední roky dosti vybíravá a nenechá na sebe vpustit jen tak nějaké naostřené železo. :lol:
---

Krásné dobré ráno Radovane,

po dlouhé době Tě tu vidím. A jsem za to rád.
Taky jsem se k těm čepelkám dostal jak slepý k houslím a máš naprostou pravdu. Očividně se zlepšili jak jsem to i psal. A ano viděl bych to na dobré čtyři oholení u hlavy R89 a jejich modifikací, ale v single edge strojku to dá dobrých 5 oholení a po otočení čepelky ještě 2, ale ty už jsou pro odvážné.
Za mě se tedy žiletky zlepšili, ale pořád to pro mě není top žiletka.

Radovane měj se krásně a užívej si holení

David
David a jeho žiletky
chlpos57

Příspěvek od chlpos57 »

:idea: Ahojte páni čo tak prebehnuť čepelky pod uhlom aký je na čepielkach po jemnej bridlici a doladiť si ich podla seba ,keď sa dá naostriť brit hoblíka v prípravku tak prečo nie čepielka - žiletka !!! Treba laborovať skùšať.
Zdravì Chlpos57 :-)
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Ahoj Chlpoši,

neraz nenabrousíš na domácím ostřítku.

David
David a jeho žiletky
chlpos57

Příspěvek od chlpos57 »

:lol: Ahoj David na bridlici som brusil aj nerez Belezu Doc ,a keď nie tak dijamanty :-) .
Zdravì Chlpos57 :-)
Psychoucho

Příspěvek od Psychoucho »

Namiesto kupenia ziletiek super rovno z výroby kúpiť horšie a doma si ich dobrusit?

Síce dlhšia, ale o to horšia cesta.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Někde v historii na vláknu o broušení čepelek a všelijakých brouscích, někdo zkoušel keramickým brouskem na čepelky nerezovou čepelku
brousit, ale nedopadlo to dobře.
Uhlíkové čepelky, které se poslední dobou u nás objevují, určitě dokážeš dobrousit a doostřit i několikrát po sobě.
S nerezovým materiálem to je marný boj.
Otázkou pak je cena čepelky a ztracený čas při jejím broušení, čímž se dostávám k Davidově poznámce:
Ano toho času je poslední dobou málo a i když sem na fórum tak 2x měsíčně zavítám, jenom čtu, ale nepíšu.
V noci slyším i vousy růst
badys

Příspěvek od badys »

Preferuji holení strojky typu SE, ale pokud zrovna sáhnu po DE, tak poslední cca 1,5 roku už používám jenom zmíněné Wilkinsony k plné spokojenosti v Rexu Ambassador Adjustable na maximální nastavení agresivity ve 2 průchodech (po a proti) a bez podráždění. Prostě do tohoto strojku je to pro mě momentálně top čepelka.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“