Už úplně začátečník nejsem, břitvu mám tři roky avšak zatím to bylo velice rituální a ne tak obvyklé holení, ale poslední dobou mě už opravdu štvalo to jak nový Gillette za stovky korun/kus tahá i když je úplně nový. Tak jsem nasadil břitvu častěji a zjistil, že jedna nestačí
Ale ano, začal jsem se 4/8 břitvou
určení kamene
Re: určení kamene
To co vsezved napsal ohledně šířky čepelí, je mnohokrát vyzkoušeno a ověřeno jen jsem trochu uhladil slovní obraty.
To že tak dlouho používáš úzkou Břitvu, je pro Tebe veliká výhoda, protože až si pořídíš širší, tak si s ní snadno poradíš, protože když zvládáš úzkou, tak široká je mnohem pohodlněji ovladatelná.
Ještě k té ostrosti.
Pokud sis doposud ostřil Břitvu sám na kamenech co máš a tři roky jsi zvládal holení touto ostrostí, tak až si vyzkoušíš ostrost která je na jiné úrovni, tak to pro Tebe bude další výhoda a holení se stane naprosto relaxační záležitostí.
Jak taková opravdová ostrost vypadá pod mikroskopem se můžeš podívat tady a poslední snímek je nová nepoužitá žiletka pro porovnání. Ovšem na kamenech co máš, se takové ostrosti dosáhnout nedá, nemají na to zrnitost.
To že tak dlouho používáš úzkou Břitvu, je pro Tebe veliká výhoda, protože až si pořídíš širší, tak si s ní snadno poradíš, protože když zvládáš úzkou, tak široká je mnohem pohodlněji ovladatelná.
Ještě k té ostrosti.
Pokud sis doposud ostřil Břitvu sám na kamenech co máš a tři roky jsi zvládal holení touto ostrostí, tak až si vyzkoušíš ostrost která je na jiné úrovni, tak to pro Tebe bude další výhoda a holení se stane naprosto relaxační záležitostí.
Jak taková opravdová ostrost vypadá pod mikroskopem se můžeš podívat tady a poslední snímek je nová nepoužitá žiletka pro porovnání. Ovšem na kamenech co máš, se takové ostrosti dosáhnout nedá, nemají na to zrnitost.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Téme pročištěno od nesouvisejícího balastu.
Ahoj kupil som malý kameň je už po zenite ,pri snahe zrovnať ho začal sa krutiť do oblùka ,čo je zač CF - ko?. Ďakujem za určenie .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdravì Chlpos57 :-)
Z takovýchto fotek, kdy z nich nelze určit ani barva kamene, nelze bohužel určit vůbec nic.
Z poslednich dvou fotek byr rekl Old Turkey akorat co by me jeste zajimalo. Kdyz jsi ho scovnaval delal jsi to nasucho anebo namokro kdyz se ohnul?
Ahoj Adrspach zrovnaval som ho na mokro ,začal sa krùtiť do oblúka ,do strany ktorú som rovnal .Podla pohmatu je fajnove jemný ,ďakujem za určenie
Zdravì Chlpos57 :-)
To urceni je jen velmi hruby odhad.
@chlpos57: Je to tvrdý kámen? Jak je velký? Byl v původním stavu používaný s olejem a je v něm olej nasáklý a nebo moc ne? Jakou má barvu? Jakou má barvu kaše z kamene? Chtělo by to fotku vyhlazeného kamene (můžeš udělat i synt. nagurou) a fotku namočeného kamene bez odlesků (budeš muset najít správný úhel focení a nasvícení).