Merkur Solingen 37C
Re: Merkur Solingen 37C
Jsem začátečník a používám King C Gillette safety razor. Mám ale poměrně tvrdé vousy a hodilo by se něco trošku agresivnějšího. Je 37C vhodný pro začátečníka s tvrdým porostem? Můžete mi popřípadě doporučit jiný kousek?
Je to dobrý strojek.. ale agresivitu jsem příliš nepozoroval. Vousy jemné nemám. Třídenní strniště ale vezme bez problémů. Pro mne jediná jeho "vada" (nebo spíše moje) se projevila u kořene nosu. Tam mi není schopen vousy oholit do kraje a musím v těch místech použít břitvu, nebo jiný strojek.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Osobně používám velmi agresivní strojky zn. Soluna, ještě z dob socializmu. Lze je občas za pár šupů zakoupit na akčních portálech.
Soluna s otevřeným hřebenem je absolutně bombastická. Pro mne ohromné překvapení. Velmi účinná, a přitom bezpečná a přijatelně komfortní. Pocitově velmi podobná Blackland Blackbird, pokud pominu rozdíly v rozměrech, hmotnosti. Strojek, s kterým bych mohl žít v monogamním svazku Zato Merkur slant byla pro mne jedna z nejhorších zkušeností. Nicméně v určitém období vydali vadnou várku, tak jsem mohl mít jen smůlu.