Qshave Adjustable Safety Razor

...lidově bagry a kotvy.
Ivbro70
Příspěvky: 181
Registrován: 01 bře 2019, 09:56
Bydliště: Praha

Re: Qshave Adjustable Safety Razor

Příspěvek od Ivbro70 »

:x
david_ul píše: 06 kvě 2019, 07:43 Dobré ráno kolego Ivbro70,

díky za krásnou recenzi strojku Qshave. Také jsem na něj koukal a mlsal.... Ale nakonec zvítězila hlava před srdcem a koupil jsem si Parker Variant. Popravdě Qshave tento strojek představil na webu https://www.kickstarter.com/projects/82 ... f/comments

Už tam jsem to sledoval, ale co mě odrazilo tak bohužel to naše české, že za všechno musíš platit. Myslím teď celní řízení a handlování jak s poštou tak celníky. Zeptám se schválně kolik jsi nechal na poplatcích v CZ?

Já jsem nakonec od motýlků odešel, protože jsem nedokázal s ním pořádné oholení. Motýlek od Weishi na mě byl moc jemný, i když jsem zvýšil agresivitu podložením čepelky a nechání hlavy trochu povolené tak po oholení jsem stejně cítil strniště. Takže pak jsem stejně musel vzít jiný strojek a doholit vousy. Takže pro mě motýlek už ne. I když co čtu tak je to asi lepší.

Nevím jestli jsi to psal Ty nebo jiný kolega, ale kde jsi zjistil, že Qshave si nechává vyrábět čepelky u Parkeru v USA? Viděl jsem čepelky Qshave a nic jsem tam nezahlídl. Uznávám neměl jsem je v ruce.


Držím palce v dobrém holení

David
Jenom malou poznamku k memu QShave strojku. Holim se s nim pravidelně od zakoupeni. Nakonec jsem zakotvil na stupni 5, ktery oholi na Bbs i 3 denni strniste.
Kotůč
Příspěvky: 4
Registrován: 18 led 2024, 20:26

Re: Qshave Adjustable Safety Razor

Příspěvek od Kotůč »

Zvědavost zvítezila nad rozumem. Za 202 Kč jsem si nechal poslat z Ali strojek s žiletkama a pouzdrem. Pokud bude strojek na nic, zůstane aspoň pouzdro. Na zásilku se čekalo 12 dnů. V ceně 202Kč bylo započteno i poštovné. Žádné další poplatky nebylo třeba řešit. Strojek nebyl prodejcem označkován (říkám si, že nakonec všechno stejně půjde z jedné továrny). Po rozbalení baličku vyskočil strojek rovnou v pouzdře (zádné označení vyrobce) a krabička žiletek RhinoceRos Swis (netuším co to je).

Zpracování nenadchne. Překvapila mě stranová vůle ručky vůči hlavě. Další problém vidím v koncových polohách nastavení. Při nejvíce agresivní poloze strojek pěkně ukazuje na číslici 6. Na opačné hranici strojek ukazuje hodnotu odpovídající zhruba 0.5. Zdá se mi, že žiletka má v hlavě vůli a nelze ji usadit rovnoměrně.

Holení nedopadlo dobře. Žiletka je opravdu vyosená a nepovedlo se mi strojek sestavit jinak. Každá strana zabírá rozdílně - poprvé jsem se pořezal. Samotný tvar hlavy mi taky nevyhovuje.
Okraje jsou široké a mám problém se oholit u nosu.
20240306_211239.jpg
Holení jsem dokončil jiným strojkem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“