Mühle R89

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
Uživatelský avatar
paulusek
Příspěvky: 81
Registrován: 08 úno 2014, 12:12
Bydliště: Ostrava

Re: Mühle R89

Příspěvek od paulusek »

Před 10 lety jsem postupoval přesně takhle. R89 byl málo efektivní a způsoboval mě podráždění. Krk musím také pečlivě doholovat. Po měsíci jsem přešel na Muhle R41 a byla to velká pozitivní změna. Ale je třeba vzít v potaz, že R41 ti sice poskytne důkladné, ale nekomfortní holení, protože má špatnou podporu žiletky (žiletka kmitá) v důsledku málo přesného procesu výroby. Stejně to má i R89, ale protože nemá tak exponovanou čepel žiletky, není to tak zjevné. Podle zahraničních názorů je v posledních letech v tomto směru R41 méně nepříjemná, snad se změnily tolerance v odlévání, nebo se opotřebovala forma žádoucím směrem. R41 jsem používal denně 1 rok a poté střídal s Fatip OC MK1, který je přeci jen příjemnější. Dnes koupíš pouze MK2, který je ještě méně agresivní. Parker 94R také stojí za hřích za jeho nízkou cenu. Za znatelně vyšší cenu Muhle Rocca se již může rovnat se světovou extratřídou. Na Aliexpresu se v poslední době prosazují CNC metodou vyrobené strojky firem Yaqi a Shield za relativně nízkou cenu. Mají dobré recenze na zahraničních fórech - prostuduj. Pokud by jsi sehnal Solunu, taky je to dobrá volba, nicméně bych nedal ruku do ohně za to, že bude každý strojek stejný. Já jsem měl štěstí na vyhovující kus.
V závislosti na vývoji Tvé techniky holení něco může začít vyhovovat a něco vyhovovat přestane. A po čase se to zase může změnit. Já osobně mám poměrně hodně strojků pro různé formáty žiletek, moderních i 100 let starých. Až na pár výjimek jednoznačně preferuji CNC metodou vyrobené strojky. Ty přesné tolerance se jasně projeví na komfortu holení.
Ještě prostuduj starou Gilette metodu "J Hook" - na krku používám, jako extra průchod navíc. A ještě zkus holení před sprchou - kůže není tak rozmočená a náchylná na poškození. Výroby pěny na tváři se drž, je to jednoznačné plus pro zapracování mýdla do pokožky a mezi vousy.
Pokud je pro Tebe holení zábavou a ne povinností, pokusům se nevyhneš. Hodně štěstí!
Pavel
andrew96
Příspěvky: 4
Registrován: 18 úno 2024, 20:51

Re: Mühle R89

Příspěvek od andrew96 »

Tak po mesiaci a pol ďalšieho skúšania a zdokonoľavania techniky som zistil, že skrátka potrebujem o niečo agresívnejší strojček ako Mühle R89. Na krku mi spôsobuje riadne podráždenie, asi kvôli tomu, že mi tam fúzy rastú veľmi husto a všetkými smermi a R89 je v takomto poraste málo efektívny. Skúsil som fintu, ktorú som videl na zahraničných fórach, ale aj tu, vypodložil som žiletku zo spodnej strany použitou žiletkou s odstrihnutým ostrím a čuduj sa svete bolo to úplne iné holenie! Uz prvý ťah WTG krásne bral. Proti srsti taktiež super, bez bolesti, krvi, podráždenie minimálne, na to akú mám citlivú pleť. Pretože bez tejto modifikácie bolo holenie proti srsti na krku utrpením (iné časti tváre bez problémov), fúzy ostávali, R89 dostatočne nebral, krv, podráždený krk. Stačilo vypodložiť žiletku, zväčšiť medzierku medzi základňou a žiletkou a efektivita sa násobne zväčšila.Preto uvažujem, že siahnem po Mühle Rocca, ktorý je agresívnejší ako R89, ale je to stále uzavretá lišta, čo mi vyhovuje. A aj na fórach si ho veľmi chvália, zvyčajne sa stáva nástupcom R89.
Mühle R89, Mühle Rocca R94
Uživatelský avatar
paulusek
Příspěvky: 81
Registrován: 08 úno 2014, 12:12
Bydliště: Ostrava

Re: Mühle R89

Příspěvek od paulusek »

nomorebeard.com/the-goodfellas--smile-bayonetta-holici-strojek/
Tohle vypadá dobře a levně. Ačkoli jej zatím nemám, někteří uživatelé si jej cení více, než Muhle Rocca.
Uživatelský avatar
pierreTA
Příspěvky: 6
Registrován: 27 led 2021, 19:50

Re: Mühle R89

Příspěvek od pierreTA »

andrew96 píše: 31 bře 2024, 19:01 Tak po mesiaci a pol ďalšieho skúšania a zdokonoľavania techniky som zistil, že skrátka potrebujem o niečo agresívnejší strojček ako Mühle R89. Na krku mi spôsobuje riadne podráždenie, asi kvôli tomu, že mi tam fúzy rastú veľmi husto a všetkými smermi a R89 je v takomto poraste málo efektívny. Skúsil som fintu, ktorú som videl na zahraničných fórach, ale aj tu, vypodložil som žiletku zo spodnej strany použitou žiletkou s odstrihnutým ostrím a čuduj sa svete bolo to úplne iné holenie! Uz prvý ťah WTG krásne bral. Proti srsti taktiež super, bez bolesti, krvi, podráždenie minimálne, na to akú mám citlivú pleť. Pretože bez tejto modifikácie bolo holenie proti srsti na krku utrpením (iné časti tváre bez problémov), fúzy ostávali, R89 dostatočne nebral, krv, podráždený krk. Stačilo vypodložiť žiletku, zväčšiť medzierku medzi základňou a žiletkou a efektivita sa násobne zväčšila.Preto uvažujem, že siahnem po Mühle Rocca, ktorý je agresívnejší ako R89, ale je to stále uzavretá lišta, čo mi vyhovuje. A aj na fórach si ho veľmi chvália, zvyčajne sa stáva nástupcom R89.
Ahoj andrew!

Ak si ešte nekúpil Muhle Rocca, tak ešte chvíľu vydrž. Odporúčam Ti kúpiť Muhle náhradnú hlavicu R41, ktorá bude pasovať do tvojej rukoväte R89 a cena je znesiteľná 8-) . Link tu: https://www.luxusne-holenie.sk/detail/m ... 5022d5beee

Ja Roccu mám, nie je to zlý strojček, no rozdiel medzi ním a R89 je minimálny. R41 je lepší :D

Už som to tu písal a napíšem to opäť. Muhle R1 je podľa mňa (za tú cenu) najlepší strojček. Mám ich cca 20, no najčastejšie sa holím R41.

pierre
Keď sa muž poreže pri holení, takmer vždy použije materčinu.

Alberto Moravia
doki
Příspěvky: 104
Registrován: 25 led 2014, 23:00
Bydliště: Košice

Re: Mühle R89

Příspěvek od doki »

Mal som R41 a išiel z domu preč. Neskutočne mi ťahal fúzy pri holení. Bolo to nepríjemné bolestivé, akoby každý jeden fúz pred oholením povytiahlo z pokožky až následne oholilo. V období, keď som ho používal, som čítal viacero negatívnych recenzií, kde sa užívatelia sťažovali na ťahanie fúzov. Možno dnes je o nejaký stupeň zmenená geometria hlavy a všetko je OK. Za seba môžem doporučiť ROCCA na obdenné holenie a keď sa 4-5 dní neholím, tak použijem FATIP PICCOLO, je to pre mňa jeden úžasný strojček za smiešnu cenu. Pri holení počujem ako fúzy cvrlikajú keď idú preč. FATIP PICCOLO si doslova vychutnávam.
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
andrew96
Příspěvky: 4
Registrován: 18 úno 2024, 20:51

Re: Mühle R89

Příspěvek od andrew96 »

No je to ťažké, každému sedí niečo iné :D . Pre moju citlivú pleť na krku by asi aj tak R41 nebol vhodný, bojím sa tej agresivity. Stále som nekúpil iný strojček, objednal som si aj iné čepieľky, konkrétne Perma sharp, Personna platinum od nomorebeards, pribalili mi ešte aj ako darček 1 balenie BIC. S Perma sharp o poznanie lepšie holenie, sú ostrejšie a aj dlhšie vydržia asi kvôli teflónovému povlaku, Personna takisto super, BiC som ešte neskúšal. Stále to ale je holenie s 3 prechodmi a ešte na krku dohoľovanie, ale podráždenie je oveľa menšie. Je však pravda, že som trošku zmenil techniku holenia, nenapínam tak pokožku na krku, skôr ju nechávam polouvoľnenú a mám lepšie výsledky. Takisto keď idem od ucha ku brade, skloním hlavu a pekne berie fúzy. Počkám na nejakú akciu na Roccu, prípadne keby mali niekde Razorock Game Changer. 84, ale na cz sk stránkach som ho ani nevidel k dispozícii a zo zahraničia je to palba. R89 je skvelý strojček, ale potreboval by som kvôli mojej citlivej pleti níečo efektívnejšie, aby som nerobil toľko prechodov, ale zase pred otvoreným hrebeňom mám rešpekt.
Mühle R89, Mühle Rocca R94
Uživatelský avatar
Zagarne
Příspěvky: 154
Registrován: 08 říj 2014, 06:46
Bydliště: Brno

Re: Mühle R89

Příspěvek od Zagarne »

kazdymu holt sedi neco jinyho a musi si najit to, co nejlip pasuje k jeho fousum a pokozce. akorat ve fazi hledani doporucuju menit vzdycky jenom jednu vec a pote jeste parkrat zvalidovat vysledek. menit veci v poradi od nejlevnejsich po nejdrazsi - od pripravy pred holenim, pres techniku holeni, nasledne ziletky, mydla a az pak kupovat strojky za tisice - ony ty recenze strojku jsou taky subjektivni
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“