Krásný dobrý den milé dámy a pánové,
Dnes jsem si pro Vás připravil recenzi holícího strojku Kinghood LS0010072 v barvě růžové zlato.
Technicky starší kolegyně a kolegové zajisté tuto hlavu strojku poznají. V roce 2020 březen jsem zde psal o hlavě strojku Mumbay viewtopic.php?t=3335
A ano tato hlava strojku Kinghood LS0010072 je jejím nástupcem.
A teď k samotnému strojku... strojek se jmenuje Kinghood LS0010072 a tento holící strojek je od firmy Kinghood z města Foshan v Číně.
Samotný výrobce tento model zařadil jako dámský holící strojek, ale je to dáno pouze a jen barvou. Samotný výrobce tento model nabízí v několika barvách. Základní barvy jsou stříbrná, černá, růžové zlato. No a pak je několik barev od žluté až do černé.
Rovnou se vrhneme na to jak se se strojkem holí...
Hlava strojku schová celou čepelku a po stranách tedy není možno čepelku regulovat.
Strojek nemá vnitřní vodící lišty. Takže se musí pokud je potřeba čepelku srovnat na ostrých místech. Ale to není problém.
Samotné holení je středně jemné a mám vyzkoušené, že i týdenní vous vezme na jeden zátah. Pod nosem se hlava krásně dostane a není problém oholení pod kořenem nosu. Jediné co... na strojek nesmíte moc tlačit, protože pak Vám čepelka řekne, že Vás kousne. Takže tento strojek je na lehké oholení. Rukojeť se dobře drží i když drážkování není vystouplé nebo nějak, že by jste se o něj opřeli.
Samotné rozměry strojku jsou:
Jaké čepelky do tohoto strojku. Já jsem zkoušel středně ostré čepelky a vyplatilo se tam dávat ostřejší, protože potom strojek krásně reaguje. Holil jsem se ve 4 směrech a bez pořezání. Ale je to dáno tím, že jsem se holil vždy ostřejšími čepelkami. Dobře v tom vychází opravdu čepelky Kinghood viewtopic.php?t=3695
Oholení bylo cca 98% kvalitní. Některé silnější vousy na krku jsem musel ještě doholit, ale výsledek i tak byl víc než dobrý.
Strojek je v mých očích spíše určený a teď neberu barvu rose gold jako jen pro ženy. Tak univerzální strojek jak pro ženy tak i muže na denní holení a nebo také pro lidičky, kteří začínají s holením a časem se dostanou na jiné větší strojky.
Rozdíl mezi hlavou Mumbay a Kinghood je ta, že hlava Kinghood je o pár mm kratší na délku. Je stejně široká, ale je méně vysoká. Také má lépe řešenou spodní hlavu a to, že na spodní straně má 4 odvodní kanálky na přebytečnou šlehačku. Také má lépe řešenou vrchní hlavu. Není tak vysoká a tak čepelka nesvírá větší úhel. Zde v hlavě Kinghood je čepelka klidnější.
Také hlava Kinghood je řešena jako closed comb. Tedy jemný hřebínek.
Samotný materiál hlavy je: mosaz a slitina zinku no a rukojeť je mosaz. Je cítit, že rukojeť je těžší. No váha celého strojku dle výrobce je 72,70 g.
Samotná barva strojku je jemně zlato růžová. Taková matnější. Jediná škoda je, že ručka nemá hrubší držení. Ale je to dáno cenou.
Protože jsem kupoval tyto strojky na portálu Alibaba tak můžu napsat, že cena při odběru 100 ks bude $6.62. Ale jak píši. Je to velkoobchodní cena.
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 7121VASy0C
Samotná firma na Aliexpress ten strojek zrovna nemá, ale jejich prodejní kanál je:
https://www.aliexpress.com/store/588374 ... ilterType=
oficiální stránky firmy Kinghood :
https://www.fskinghood.com/lady-razor/f ... razor.html
Můj odhad za jakou maloobchodní cenu se strojek bude prodávat by mohlo být cca 15$.
Kvalita strojku a kvalita výroby. Za mě je to levnější strojek, který má kvalitu 8/10. Ty dva body dolů je jen a pouze za tu rukojeť, že mohla být neklouzavá.
Pokud by jste měli o tento strojek zájem tak umím zprostředkovat nákup přes Alibabu, protože na Aliexpress tento strojek teď není.
Jen musíte mít na paměti, že Aliexpress je pro maloodběratele a Alibaba pro velkoodběratelé a řídí se to jinými podmínkami prodeje.
Kdyby někdo již tento strojek měl nechť napíše zprávu jak se mu s ním holí.
Děkuji, že jste dočetli až sem
David
Kinghood LS0010072
Re: Kinghood LS0010072
Ještě doplním foto obchodního balení.
DavidNemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky