Milion malých krvavych teček

... po srsti či proti...
petkon

Milion malých krvavych teček

Příspěvek od petkon »

Zdravím břitevníci 😁mám specifický dotaz na specifický problém,nevím jestli jsem jediný a nebo se s tím setkal i někdo z vás !? 🤔 Používám klasický holící strojek Mühle rocca. Žiletka je většinou Astra a teď k samotnému holení namáčím si obličej horkou vodu pak umyju mýdlem nasadím žiletku vyšlehám na obličeji prorasso. Začnu se holit minimálni přítlak je samozřejmostí přesto se objevují krvavé tečky, nijak velké řezné zranění to vše vyřeší Kamenec , na den na druhý den ráno vstanu a tam kde jsem se řízl se udělají strupy a vypadá to jako kdybych se holil smirgl papírem a ne strojkem !? 🙄😂 Otázka zní co dělám špatně !? 🤔🤔. Poslední věc nejlépe se oholím tak že se dva týdny neholím a vousy jsou delší pak to jde úplně samo po použití kamence ani nic neštípe plet hebka jako dětská prdelka. Čím kratší vousy tím vetši problém ? Děkuji za všechny případné postřehy 😁
vrksah

Re: Milion malých krvavych teček

Příspěvek od vrksah »

Také zdravím, nevím zda Ti to pomůže, ale zkus korkování viewtopic.php?f=67&t=2406. Holím se obden, denně mi to dělalo problémy s pokožkou, elektrickým strojkem jakýmkoli, to se nemohu holit vůbec, to mě pálí a mám podrážděnou pokožku atd. Holení zdar.
petkon

Příspěvek od petkon »

Moc díky za radu hned se jdu vrhnout na čtení příslušného tématu !! 😁
rozvid

Příspěvek od rozvid »

Ahoj,

doporučuji ověřit směr růstu vousu a holit se po směru růstu. ;) Aspoň u prvního průchodu. Pokud po jednom průchodu nějaké vousy zůstanou, tak může následovat další průchod zase po směru, nebo třeba příčně na směr růstu. Pokud máš tvrdé vousy, tak je proti směru potřeba být už opravdu opatrný.

Zvlášť pod čelisti, na krku se můžou směry docela měnit. Docela běžně jsou na krku místa, kde vousy rostou směrem nahoru. Také to vůbec nemusí růst na obou stranách stejně.

Já si to musím docela hlídat, jinak jsem na krku a na bradě, kde mám hodně silné vousy hned potrestán. :x
miro3

Příspěvek od miro3 »

sám si si odpovedal, hoľ sa radšej menej často...

čo používaš po holení? mne sa veľmi osvedčila voda po holení ALPA 378 s antiseptikom, zelenkastá tekutina v malej 50ml fľaštičke, 62% alkoholu vydezinfikuje parádne, len vôňu má pomerne špecifickú, nemusí sedieť každému...